Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: september 2015

Lørdag d.12/9 åbnede Danmarks første skipark, som har fået navnet SkiPark Vesterhavet. Den ligger i Varde Kommune – nærmere bestemt i og omkring Oksbøl. Skiparken er opstået i et samarbejde mellem Varde Kommune og Danmarks Skiforbund, som begge glæder sig over, at den voksende sportsgren – rulleski – nu har fået et dedikeret område, som oven i købet allerede er unævnt til officielt træningscenter for Danmarks Skiforbund.

Således sagde Anna Harboe Falkenberg – formand for Danmarks Skiforbund ved åbningen: ”SkiPark Vesterhavet er enestående. Rulleski er en disciplin, der er i vækst, og som vi rigtig gerne vil støtte. Det er den eneste ski-disciplin, som vi i Danmark kan dyrke året rundt, og den fungerer som god træning til de andre skidiscipliner.”

Også Varde Kommunes borgmester, Erik Buhl, var glad for det nye tiltag: ”Vi har med SkiPark Vesterhavet skabt en enestående chance for at kombinere muligheden for fysisk aktivitet med ophold i den unikke natur, som vi i Varde Kommune er så heldige at kunne nyde hver eneste dag.”

Selve åbningen blev udover taler markeret med en rulleskiworkshop hvor alle havde mulighed for at prøve kræfter med at stå på rulleski. Skiforbundet 20 sæt klassiske og 20 sæt fristils rulleski som kan udlånes til skiklubber i forbindelse med arrangementer for f.eks. skoler.

Senere på dagen blev der afholdt en ekstra afdeling af deres Vest Cup på en af de nye ruter, der strækker sig over 17 kilometer.

SkiPark Vesterhavets ruter starter alle ved Blåvandshuk Idrætscenter i Oksbøl og omfatter fire forskellige niveauer, som man kender det fra traditionelle skiløjper – grøn, blå, rød og sort. Naturen er vekslende med skov og hede og ganske lidt kuperet – Faktisk er landskabet temmelig fladt, så det er ikke højdemetrene man skal samle på. Tilgengæld er der så vinden, der blæser ofte stærkt fra vest og vælges en rute vestover er det næsten som en stejl modbakke i Vejle. Se mere på www.skiparkvesterhavet.dk/

IMG_1921

Op- og nedrykningsmatch 1. og 2. division i Åbenrå Nord 27. september.

Mudder, mudder og atter mudder! Grøfter både oppe og nede! Ufremkommelig og svær skov! Manges oplevelse af dagens løb, var præget af de vanskelige forhold i skoven. Men når så det er sagt, så var der bestemt også positive ting at nævne, på en dag, hvor vi altså tabte til både HTF og Odense, og dermed er tilbage i 2.division.

Vejret var fuldstændig fantastisk, kortet var godt og ingen blev disket. Formanden pointerede, at vi gjorde, hvad vi kunne, en anden sagde, at dem, der var med til løb i dag, gjorde det alle sammen godt, men at vi bare manglede lidt flere Gorm-løbere.

Nu er vi så rykket ned, og kan vælge udelukkende at begræde dette. Men da kan det måske være godt i stedet at lytte til henholdsvis Dorthe og Jørgen: Nu har vi chancen for at vinde 2. division, og næste års divisionsmatcher vil byde på nye og spændende skove. Dertil kommer, at vi som klub kan få lov til at lave løb for dem i 1.division, hvilket typisk er løb med mange deltagere.

Var det så spild, at tage helt til Åbenrå for at løbe divisionsmatch? Nej! Som Maria siger, så er det bare så fedt og anderledes at deltage i divisionsmatcher fremfor almindelige konkurrencer. For lige netop til disse løb handler det ikke bare om at vinde. Det giver noget til selvværdet og klubfølelsen, at man kan være med i det store pointregnskab for klubben, også selvom man ikke vinder.

Til alle jer, som deltog i dag: ”Tak for en rigtig herrefight!” Til jer andre, der var forhindrede i dag: ”Vi glæder os til næste gang, hvor I forhåbentlig er med.”

Hvis du er interesseret i dagens resultater – se her!     Og billeder fra dagen kan du se her.

Hilsen Marianne

 

Kollerup

Tirsdag d. 29. september er der træning i Kollerup og omegn. Terrænet er  vekslende med marker, skove og arealer omkring skole og by (hvis man kan kalde det sådan). Der er blevet ryddet op i Præstegårdsskoven siden sidste år.

Mødested: Kollerup Skole, Kollerupvej 12 – indgang ved hallen

Spisning i kantinen og mulighed for bad på skolen.

Der kan startes fra 17.45 pga. det vigende lys.

Fælles afgang fra Brugsen i Jelling, hvis man ønsker samkørsel kl. 17.30.

Banelægning: Søren Germann

Postindsamling: Ole Binder, Nis, Marianne, Peter L, Torben Lehn

 

 

Materiel 001

Ikke hele klubben har holdt flyttedag, men al det materiel, der gennem nu mange år, har haft plads i Poul Eriks hal på Vejlevej er nu flyttet på Nordkrogen, Jelling i Jelling Musikfestivals lokaliteter.
Vi vidste det ville komme. Poul Erik meddelte en aften i foråret, lige før træningsstart, at nu skulle vi finde et andet sted til al det materiel Gorm havde opmagasineret i hans hal. Han og Grethe ville flytte til byen og derfor sælge.
Salgsskilt kom da også op, men købere holdt ikke i kø op ad vejen. Men så pludselig til DM Stafet den 12. september kunne Poul Erik fortælle: ”at nu er det solgt, og al Gorms materiel skal være ude inden 1. oktober!” Poul Erik havde taget sagen i egen hånd, selv fundet en køber og altså solgt. ”Det er som at vinde i lotteriet”, var hans meget tilfredse kommentar. Godt for Grethe og Poul Erik, der jo nu også havde købt hus i Jelling, men det gav da klubhusudvalget en akut udfordring. Hvor finder man lige nye lokaliteter med 14 dages varsel. På Abrahamsens Gård kunne alt det tunge materiel ikke være.
Et par lokale landmænd var ikke afvisende for at hjælpe os. Den bedste løsning nu og her fandt vi dog efter en konkret henvendelse til Jelling Musikfestival ved Lars Dam. Jelling Musikfestival har lejet sig ind i det tidligere Snedkergården på Nordkrogen og var positive overfor at hjælpe os her og nu, så stor tak til Jelling Musikfestival.
Vi har fået 30 m2 gulv, hvor al det tunge materiel her i formiddag er flyttet til. De lettere ting, havestole, haveborde, plastikbeholdere mm er røget på loftet på Abrahamsens Gård.

Klubhusudvalget arbejder nu på en langsigtet løsning.

Klubhusudvalget havde møde i mandags, og vi arbejder nu på en permanent langsigtet løsning. Vi er ikke i tvivl om, at det vil være et materialehus bygget på Abrahamens Gård.
Fredag i sidste uge var vi tre fra udvalget, der var på ekskursion til Silkeborg for at se SOKs nye materialehus, 64 m2 knapt færdig indrettet. Det så godt ud og det var spændende at høre om deres projekt.

Udvalget arbejder nu på at få lavet skitser og et økonomisk overslag til et nyt materialehus på Abrahamsens Gård. Vi har allieret os med Kurt Vig Jensen, pensioneret arkitekt, som har lovet at hjælpe os, så vi får noget på papir, der både kan anvendes til bestyrelsens vurdering, til myndighedsgodkendelse og for dem der skal udføre arbejdet …. hvis vi kommer der til.

På billedet kan man se dagens flyttemænd, og hvordan Gorms materiel nu er opmagasineret hos Jelling Musikfestival.

K. K. Terkelsen
Formand for klubhusudvalget

Jørgen med Bodils kage

For at alle både kunne nå at komme en tur i skoven, få bad og efterfølgende få noget at spise og stadig være klar til klubaften kl. 20.00 var tirsdagens træningen en postudsætningsøvelse.
En rigtig fin øvelse, som Poul Erik havde lavet. Der har bestemt været nogle diskussioner i skoven, hvis nu posten i form af en snitzling ikke var hængt rigtigt ud, eller andre havde taget en snitzling tilhørende et andet hold. Det skete.
Bente bød velkommen til aftenens program, hvor Poul Erik startede med at orientere om o-service. Herunder var der en del indlæg om, hvad klubben kan gøre for at få flere med ud til løb. Poul Erik sluttede med at tilbyde at afholde et kursus i banelægningsværktøjet Condes. Man blev enige om, at det ville være fint til foråret.
Bente orienterede om sommerens klubtur, hvor Hallands 3-dages fra den 15.-17. juli 2016 er valgt. Alle kan være med. Det plejer at være hyggeligt, og spændende er det også at komme til udlandet at løbe. Og så er det nemt at komme til Varberg hvor løbene afvikles.
Ole orienterede om bestyrelsens arbejde med klubudviklingsplanen, som også blev vist via projektor. Medlemmerne opfordredes til at kommentere og spørge ind til de forskellige indsatsområder (de er hængt op i Åben Madpakkerum).
Træningsudvalgsformand Jørgen kunne fortælle, at træningen fortsætter – også efter efterårsferien!
Det sker bl.a. form af natløb sammen med Snab.
Også en opfordring til at deltage i lørdagsløbene, som går på omgang mellem klubberne i Trekantområdet.
En idé blev lanceret: Hvis nogen ønsker at blive skygget til disse lørdagsløb, og få nogle fif af erfarne løbere, så er der erfarne løbere som tilbyder denne tjeneste.
De, der ønsker at blive skygget, kan anføre det under Gorm Event.
Stemningen var også, at Træningsudvalget undersøger muligheder for træning efter jul i og omkring Gormshallen. Forskellige muligheder blev nævnt. Vi vil høre nærmere.
… og ikke at forglemme, vigtigt punkt på klubaftenen! Det stod Bodil med hjælpere for: Kaffe og kage. Og hvilken kage. Den var så flot og lækker, at den godt kunne være med i Den store kagedyst.
Næsten til tiden – kl. 21.00 sluttede klubaftenen og arrangementsudvalgsformanden Bente takkede de mange fremmødte.

Se billeder fra klubaften her

OK Gorm klubmestre Dag 2015_I

Ved søndagens klubmesterskaber, ved et løb i Gårslev, blev der konkurreret med de helt store følelser uden på Gorm trøjen.
Fra en anonym løber lød det således: ” Det er godt at Jørgen har problemer med en fibersprængning, så min chance for at blive klubmester er blevet meget større” Det skal her nævnes at det blev sagt med et stort glimt i øjet.
Der blev gået til markronerne på alle baner. Vejret var perfekt og forholdene i skoven var fornuftige, trods den megen regn der var faldet i ugerne op til løbet.

Følgende blev klubmestre:
Drenge op til 10 år = Asger.
Piger 13 – 16 år = Nanna.
Drenge 13 – 16 år = Esben.
Piger 17 – 20 år = Josefine (mangler på billedet af klubmestrene)
Old girls 40 – 64 år = Bente.
Old boys 40 – 64 år = Stig
Veteran damer fra 65 år = Asta.
Veteran herre fra 6 5 år = Karl Kristian.
I de øvrige klasser blev der ikke kåret klubmestre i 2015.
Tillykke til alle klubmestrene.

Efter løbet havde Bodil, traditionen tro, et flot bord klar med boller, kage, kaffe, the mm.

Tak for en god dag i Gårslev.
Ida, Astrid og Torben.

 

Nanna og Ida kredsmesterskab
Pernille

 

Se alle billeder fra søndagens klubmesterskaber her.

Generalforsamling 004På tirsdag den 22. september afholder vi klubaften for alle Gorms medlemmer og forældre til børne- og ungdomsmedlemmer.
Det foregår på Abrahamsens Gård kl. 20 – 21 (efter træning og spisning)

Dagsorden:
1. Orientering om O-service  ved Poul Erik.
– hvad kan vi gøre for at flere kommer med ud til løb?
– reklame for Condes kursus
2. Klubtur 2016
–  Hallands 3-dages den 15.-17. juli 2016
3. Kort orientering om Klubudviklingsplanen ved Ole.
4. Træning til vinter ved Jørgen.
5. Spørgsmål til bestyrelsen/udvalgene.

Der serveres kaffe og kage.
Vel mødt.
Hilsen arrangements-udvalget.

DM stafet lørdag i St. Hjøllund  – lige ude ved bagdøren.

DMLang_PoulETo år i træk har stafetten været lige her omkring
Sidste år nord i sydkredsen, og i år syd i nordkredsen, så vi bor lige i smørhullet.
Lad det være sagt med det samme, ingen medaljer til GORM ved DM Stafet, men H/D 185 holdet var kun 1. sekund fra bronzen, så det kunne ikke være tættere. Peter Føns havde lidt problemer med 1. posten den samme som PE bommede så fælt, men Ole løb et kanon løb, hurtigst af alle, og Asta som sædvanlig et stabilt løb.
Vi havde to hold med i MAX 43 og det ene hold som bestod af Jens Chr., Esben og Hans blev nr. 6, men kun 5 min fra guldet, et stabilt løb af dem alle tre.
Det andet hold klarede sig på det jævne.
H 65 holdet, der tog guldet sidste år var også i år blandt favoritterne. KK på 1. turen var 1. løber på publikumsstrækket, men satte lidt til på den sidste sløjfe, og kom ind som nr. tre, 10 sek. efter toeren.
Hans Christian Strib skulle så se, hvad han kunne hente, ved publikumsstrækket var han da også med helt fremme og kom i mål sammen med de første og kunne sende Poul Erik ud på sidste tur, men han satte det hele til på post 1. nr 90, som var lidt lusket og klart den sværeste af de tre førsteposter. Her bommede han 12 min. men derefter gik det ok og holdet blev nr. 4,  men langt op til bronzen.

DM lang i Ålum

DM Mellem_AnetteEn våd og krævende skov med tunge skovstier var søndag rammen om DM lang, hvor det var hurtigere at bevæge sig i terrænet end på stierne. Generelt var banerne korte, da skoven var kuperet og havde en ækvidistance på 5m, dette bød derfor på mange vejvalgsproblematikker samtidig med, at der var mange diffuse områder, hvor det gjaldt om at holde fokus. 10 Gorm-løbere havde tilmeldt sig DM og lige så mange havde valgt at løbe åbne baner.
Det blev til 4 medaljer til klubben; Karl Kristian og Josefine fik guld, Asta tog sølv og Anette fik en bronzemedalje. Ikke så langt fra toppen blev Jens Kristian en flot nr. 8 i sin klasse H13-14. Poul Erik tog det længste strå foran Hans Kristian i H65. Hvor de blev henholdsvis nr. 7 og 8.
Et godt arrangement med en fin stævneplads og hjælpsomme officials, som hjalp med at skubbe bilen fri på en noget fugtig og mudret mark.
Årets sidste DM, bliver løbet sidst i oktober på Nordsjælland. Her gælder det Ultralang i Grib Skov.

 

Her ses vinderne i D og H 70 DM Lang 2015. Josefine og Anette var kørt hjem ved medaljeuddelingen

DMLang_KK&Asta

 

Flere billeder fra DM Stafet og DM Lang kan du se her

udsigt-engelsholm-so

Der er træning tirsdag d. 15. september i Engelsholm Skov. Vi får besøg af OK Snab. Der er tidtagning og lokal dyst mellem vores to klubber. Der er som sædvanligt baner i alle sværhedsgrader.

  • Start fra p-pladsen ved Engelsholm Slot kl. 18.
  • Banelægning og postudsætning: Karl Kristian og Asta Terkelsen
  • Tidtagning: Ole Binder
  • Postindsamling: Alf, Gustav, Jens Kristian P, Peter Føns, Anders Pausgaard

Fælles kørsel for OK Gorms vedkommende fra Brugsens p-plads i Jelling kl. 17.30.

 

JFM Stafet 072Nu hvor der er gået en tid siden løbet må jeg hellere få skrevet lidt.
Lad det være sagt med det samme, vi har kun fået ros for arrangementet.
Men forud er gået lang tid med en masse forberedelse, kortet er blevet helt super og en stor tak og ros til korttegnerne, hvis man ikke selv har prøve at tegne kort kan man ikke forestille sig hvor meget tid det tager, selv om man i dag har fåret flere hjælpemidler.
Også en stor tak til banelæggerne de har gjort et kæmpe arbejde med banerne, en stafet er jo noget sværere at lave baner til idet der skal være gaflingerne og tryk bag på kortene.
Jeg må sige at der er let at være stævneleder når vi har så kompetente funktionsledere, alt fungerede så det var en fryd et overvære, de meget små problemer der var, var ikke noget løberne kunne se, og jeg har fået mange positive tilkendegivelser fra deltagerne, der var en der på godt jysk sagde “at det var en af de bedre stafetter han havde deltaget i” han fik nu også en guldmedalje.
Og fantastisk så hurtig vi fik ryddet op, alle her hjalp til.
En meget stor tak til alle der hjalp til ved stævnet.
Hilsen Pernille/PE

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond