Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Nyhedsbrev fra Skiklubben Gorm – april 2015

Søren, Ib og Stig klar til at "rulle"

Forberedelse til Vasaloppet

Foråret er over os, bøgen er officielt sprunget ud ved Vejle fjord og vejrudsigten lover op mod 20 grader.
Alligevel er det ikke tiden til helt at slippe tankerne om skiløb, for på tirsdag den 21. april klokken 12:00 åbner den danske tilmelding til Vasaloppet 2016 gennem Danmarks Skiforbund!
Du finder tilmeldingslinket her!
I den åbne svenske tilmelding tog det i år kun 83 sekunder før alt var udsolgt!
Her lykkedes det dog små 200 danskere at sikre sig et startnummer.
På tirsdag er der 600 startnumre til salg til danske skiløbere, som er medlem af en skiklub under Danmarks Skiforbund.
Inden du går i gang med at tilmelde dig, så kan du med fordel læse den officielle indbydelse, som du finder på den nye hjemmeside Langrendsløb.dk. Her kan kan du finde information om Vasaloppet, Birkebeineren og andre langløb. Køb og salg af startnumre. Løbernes egne beretninger fra diverse langløb og meget mere.
For de der løber på rulleski nærmer den bedste tid på året sig. Lige så træls det kan være at kæmpe sig gennem mørke, kulde, regn og blæst, ligeså skønt er det at være ude og nyde solopgangen en stille forårsmogen som I dag eller en sommeraften.
For de der gerne vil ud at have en smule uformel konkurrence med plads til alle og sædvaneligvis med en bid brød og lidt hygge bagefter.kan jeg anbefale Vestcuppen
Årets stævneplan er netop kommet ud:
1. afdeling i Faaborg – med skiskydning, lørdag, den 9. maj – med start kl. 13
2. afdeling i Aarhus, onsdag, den 13. maj – med start kl. 19
3. afdeling i Vejle, onsdag, den 20. maj – med start kl. 19
4. afdeling i Odense, onsdag, den 3. juni – med start kl. 19
5. afdeling i Holstebro, onsdag, den 10. juni – med start kl. 19
6. afdeling i Herning, onsdag, den 17. juni – med start kl. 19
7. afdeling i Ebeltoft, lørdag den 15. august – med start kl. 13
8. afdeling i Faaborg – med skiskydning, lørdag den 29. august – med start kl. 13
9. afdeling, som afslutningen på Vest Cuppen, enten i uge 40 (september) eller uge 41 (oktober)

Jeg regner selv med at deltage I de understregede runder og vil gerne have selvskab af nogle klubkammerater.Se mere info på :www.vestcup.dk/
Et andet, og nyt, tilbud til rulleskiløberne er Coast2coast. Løbet der som navnet antyder går på tværs af nordjylland på årets korteste nat. Starten går ved solnedgang fredag den 19 juni ved Skallerup klit og slutter ved solopgang på palmestranden i Frederikshavn. Tidligere har det foregået til fods og på cykel, men i år er der så kommet en rulleskirute på 70km med. Der er allerede over 30 tilmeldte, heriblandt undertegnede.
I øvrigt vil jeg gerne høre om alle de udlånte par af klubbens rulleski fungerer tilfredsstillende eller de trænger til vedligehold. Hvis der er noget der trænger til at blive repareret så kontakt undertegnede.
En sidste ting jeg vil dele med jer I denne omgang er, at jeg allerede er begyndt at tænke på klubturen(e) I 2016. I vinter var vi for 10.gang I Svarstad, Dette arrangement kører på skinner, vi ar et fint setup mht transport og og ovenatning og I år havde vi fint vejr og gode spor, men vi var kun 5 (incl. 1 gæst). Jeg har derfor spekuleret på om vi fortsat skal holde fast ved Svarstadturen I uge 7 eller det er på tide at finde på noget nyt. Jeg tænker på at invitere til en klubaften engang I efteråret, hvor næste vinters aktiviteter vil være et hoved tema, Hvis der allerede nu er nogen der har tilbagemeldinger eller nye ideer så kom endelig til mig med dem.

Mange skihilsener
Bjarke Wolf

Nyhedsbrev fra skiklubben Gorm – november 2014

ski

 

 

 

 

Dagene bliver kortere og vinteren rykker nærmere og med den forhåbentlig lidt sne.

Vinterens klubtur til Svarstad løber som sædvanligt af stablen i weekenden mellem uge 6 og 7 den 5-8/2 2015. Invitationen kan ses andetsteds her på hjemmesiden.

Igen i år ligger turen samtidigt med Vindfjellloppet (8/2). Dette 41km lange motionsskiløb er seedningsløb til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Specielt til vasaløbet kan det være kan det være en stor fordel at have et seedningsresultat, så man kan undgå det værste kaos i startled 10.

En anden mulighed for at seede sig er DM I langrend som foregår ved Kvitåvatn/Gaustablikk i dagene 25/1-31/1 2015. Den lange distance – en klassisk 5-mil som foregår på sidste dagen – kan bruges som seedning til Vasaloppet. Se mere på dmlangrend.dk

Uanset om man ønsker at være med til Vasaløbet eller bare vil være i form til vinterens skiferie er det et godt tidspunkt at komme i gang med træningen på rulleskiene.

Klubbens Fællestræning startede i uge 43 – og næste træning bliver søndag d. 30/11 kl. 10.00 fra Vingstedcenteret – vel mødt.

Eventuelle spørgsmål til Bjarke Wolf

Og så kan jeg oplyse, at vi i har skiklubben fået en rabataftale med rulleskisport.dk. De tilbyder 15% rabat på alle ikke nedsatte varer til alle klubbens medlemmer. Kodeord, der skal bruges ved betaling, fås ved undertegnede.

Rulleskisport.dk er en 100% rulleski og langrendsshop, der udover at have specialiseret sig i rulleski også sælger produkter til langrend fra kendte producenter. Gå ind på www.rulleskisport.dk og se sortimentet.

Mange skihilsner Bjarke Wolf

Nyhedsbrev fra skiklubben Gorm – Oktober 2014

Langrend i Sverige

Langrend i Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er efteråret ved at være over os og skisæsonen nærmer sig så småt.

Faktisk er der mindre end 5 måneder til vinterens Vasa løb som løber af stabelen søndag den 8. marts 2015 – og ikke den første søndag i marts, som det plejer!

Danmarks Skiforbund har pr. 2.10 følgende ledige pladser til Vasaloppet 2015:

91 ledige startpladser

20 ledige buspladser incl. logi

2 ledige pladser i hotelbussen

Sidste frist for tilmelding til Vasaloppet er søndag den 2.11, eller når  sidste plads er solgt. Her plejer vi jo at være repræsenteret – hvor mange Gorm løbere mon stiller op i 2015?

Små 2 uger senere – lørdag d. 21/3 – løber Birkebeinerrennet af stabelen, hvis det da ikke bliver aflyst på grund af vinden som sidste vinter. Vi nogle stykker der har tænkt os at prøve lykken igen til marts. Hvis du er interesseret så kontakt Bjarke Wolf (bjarkewolf@gmail.com/21254895).

Uanset om man ønsker at at være med til Vasaløbet eller bare vil være i form til vinterens skiferie er det et godt tidspunkt at komme i gang med træningen på rulleskiene. Klubbens Fællestræning starter i uge 43 – nærmere bestemt søndag d. 26/10 kl. 11.00 fra Vingstedcenteret – vel mødt.

Eventuelle spørgsmål til Bjarke Wolf

Hvis man vil ud at teste formen på rulleskiene er der en fin mulighed ved Motorvejsåbningen i Låsby: Lørdag den 18.10.2014 er åbningsløb på strækningen mellem Låsby og Hårup på den nye motorvej mellem Århus og Silkeborg. Der arrangeres udover almindeligt løb også løb for rulleski 10 km og 21 km. Tilmelding er senest d.9/10.

Se mere på: http://www.smt-silkeborg.dk/motorvejsloeb/news.php.

En god mulighed for tidligt at få sne under langrendsskiene er at deltage i Danmarks skiforbunds teknikkursus På Skeikampen i Uge 49. Her er der udover træning i forskellige discipliner og niveauer med særdeles kvalificerede instruktører også tilbud om diverse teorikurser f.eks. om smøring. Se mere på: http://www.holteski.dk/da/172-skeikampen-uge-49.

En uge tidligere arrangerer Københavns skiklub en tilsvarende tur til Trysil, der er åben for alle der er medlemmer af en skiklub under Danmarks skiforbund – altså også Gorm medlemmer. Se mere på: http://ks-ski.com/nyheder/langrend/trysil/:

Jeg har selv tidligere deltaget på disse ture og kan kun sige at de er meget lærerige og hyggelige.

Mange skihilsner Bjarke Wolf

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond