Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Lørdag d.12/9 åbnede Danmarks første skipark, som har fået navnet SkiPark Vesterhavet. Den ligger i Varde Kommune – nærmere bestemt i og omkring Oksbøl. Skiparken er opstået i et samarbejde mellem Varde Kommune og Danmarks Skiforbund, som begge glæder sig over, at den voksende sportsgren – rulleski – nu har fået et dedikeret område, som oven i købet allerede er unævnt til officielt træningscenter for Danmarks Skiforbund.

Således sagde Anna Harboe Falkenberg – formand for Danmarks Skiforbund ved åbningen: ”SkiPark Vesterhavet er enestående. Rulleski er en disciplin, der er i vækst, og som vi rigtig gerne vil støtte. Det er den eneste ski-disciplin, som vi i Danmark kan dyrke året rundt, og den fungerer som god træning til de andre skidiscipliner.”

Også Varde Kommunes borgmester, Erik Buhl, var glad for det nye tiltag: ”Vi har med SkiPark Vesterhavet skabt en enestående chance for at kombinere muligheden for fysisk aktivitet med ophold i den unikke natur, som vi i Varde Kommune er så heldige at kunne nyde hver eneste dag.”

Selve åbningen blev udover taler markeret med en rulleskiworkshop hvor alle havde mulighed for at prøve kræfter med at stå på rulleski. Skiforbundet 20 sæt klassiske og 20 sæt fristils rulleski som kan udlånes til skiklubber i forbindelse med arrangementer for f.eks. skoler.

Senere på dagen blev der afholdt en ekstra afdeling af deres Vest Cup på en af de nye ruter, der strækker sig over 17 kilometer.

SkiPark Vesterhavets ruter starter alle ved Blåvandshuk Idrætscenter i Oksbøl og omfatter fire forskellige niveauer, som man kender det fra traditionelle skiløjper – grøn, blå, rød og sort. Naturen er vekslende med skov og hede og ganske lidt kuperet – Faktisk er landskabet temmelig fladt, så det er ikke højdemetrene man skal samle på. Tilgengæld er der så vinden, der blæser ofte stærkt fra vest og vælges en rute vestover er det næsten som en stejl modbakke i Vejle. Se mere på www.skiparkvesterhavet.dk/

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond