Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: juni 2021


Coronaforholdsregler krævede, at de 580 MTB-ryttere, der lørdag morgen startede ved Gormshallen skulle starte fra to sektioner, og før de kunne få lov at rulle afsted, skulle hver enkelt også fremvise gyldigt coronapas. Men ingen sure miner. Alle var glade og man fornemmede klart en positiv og forventningsfuld stemning til nu endelig at kunne få lov til at komme ud at cykle og få en lang dags oplevelser sammen med holdkammerater på den 165 km lange rute til Viborg.

De første og hurtigste ryttere startede kl. 07.55 og allerede efter 40 minutter havde de første tilbagelagt strabadserende 15 km gennem det meget kuperede og smukke terræn omkring Jelling. Den barske skovtur gennem Fårup Plantage og Jelling Skov sluttede med en tur gennem Jelling by rundt om Sydhøjen, forbi Kongernes Jelling for via den røde løber på grusstien øst for Jelling Kro at fortsætte mod første depot i Kollemorten. Sidste MTB-ryttere kørte ud af Jelling ved omkring 09.45
Både start og afviklingen ude i skoven gik, set med arrangør briller, perfekt. De 25 Gormmedlemmer der dels stod for starten ved Gormshallen og dels for sikker kørsel rundt på skovstierne blev kun mødt med smil og venlige hilsner. I år blev vi forskånet for uheld. For to år siden var der en rytter, der i skoven havde for meget fart på i et sving og styrtede. Resultat, et brækket kraveben.

Den røde løber blev liggende i år.
Senere på dagen passerede omkring 1300 landevejsryttere Jelling. De første cykelryttere fra Vejen passerede kl. 10.20 og de sidste fra Flensborg kl. 16.20.
Som sidste år var der lagt en rød løber ud ved deres passage af grusstien ved monumentområdet for at undgå punkteringer.
For to år siden var der her en landevejsrytter, der fik et ildebefindende, styrtede og måtte have livgivende førstehjælp og hentes af ambulancehelikopter. Under landingen sendte den kraftige propelvind fra helikopteren den røde løber ind mod kroen.
I år foregik alt roligt og planmæssigt, og på intet tidspunkt var der nogle farlige situationer i det skarpe sving omkring Jelling Kro. Opgaven med udlægning af den røde løber og overvågning af svinget ved kroen havde i år JfS gymnastikafdeling.

Se flere billeder her.

En tilfreds formand Pernille Buch kunne som efter årets første divisions match den 25. april på Fyn nu igen via facebook sende en stor tak til medlemmerne for fantastisk flot indsats i dag i Marbæk. Som formanden Pernille Buch udtrykker det: -”Vi vandt stort over HTF og har dermed (næsten) sikret os endnu en sæson i 1. division, og det selv om vi på dagen fik tre afbud. Men alle de ca. 50 der var med gennemførte deres bane – ingen udgåede og ingen fejlklip. Det er bare SUPER!”.
I foråret vandt OK Snab alle sine matcher. Det gjorde de ikke denne søndag i Marbæk. Det var i stedet KOK, der gjorde rent bord og vandt alle matcher og fik 8 matchpoint.  Snab tabte kun til Kolding og fik 6 point, Odense OK tabte som sidst til Snab og KOK og fik 4 matchpoint og OK Gorm vandt igen over HTF men tabte til OK Snab, Kolding OK og Odense OK . Rosinen i pølseenden med nul sejre og nul point blev igen HTF.

Efter to matcher er stillingen nu:
1: Kolding OK, 14 point, 378 løbspoint
2: OK Snab, 14 point, 354 løbspoint
3: Odense OK, 8 point
4: OK Gorm, 4 point
5: HTF, 0 point

Gå ind på http://www.okesbjerg.dk/Joomla_3/index.php/2021-divisionslob-i-marbaek/ og se de mange fine resultater.
Formanden opfordrer alle til allerede nu at sætte kryds i kalenderen LØRDAG DEN 4. SEPTEMBER, hvor vi skal løbe den sidste match på Als.

Se flere billeder HER.


22 Gormmedlemmer havde valgt weekenden til at være sammen fra fredag sidst på dagen til søndag efter frokost. Fælles base var spejderlejren Troldehytten i Gjern, nabo til Søhøjlandets Feriecenter.
Man må sige, at det var en vellykket klubtur. Vejret var godt og efter en lang coronaperiode, hvor det sociale liv i klubben har været på vågeblus, var det nemt at fornemme, at alle var glade for igen at kunne være sammen og dyrke det sociale klubliv, så der var en god stemning. Dejligt også at der var nye med på turen.
En af dem var Heidi Kæseler, som har denne vurdering af turen: ”Som relativ nyt medlem var det en super oplevelse at være med til Gorms 3-dages. Jeg fik lært andre medlemmer bedre at kende ved hyggeligt samvær, og jeg fik øvet o-løb og lært mere om at læse kortet – og der var god mulighed for at snakke ens rute valg igennem”, og Heidi slutter med: ”Kan klart anbefale andre nye og nyere medlemmer at deltage fremover”.

Nu gik det jo som man nok kan forstå ikke op i snak og socialt samvær hele tiden. Allerede efter ankomst fredag var der træning i skoven, Lille Amerika, der lå lige op til Troldehytten. Pernille havde lavet baner på de faste poster i skoven omkring hytten.
Lørdag formiddag tog vi til Hårup Sande, hvor Claus havde lavet kortere baner med fokus på kurveløb. Her blev man især udfordret af bakkerne i den sydøstlige del af skoven.
Eftermiddagen var også i Hårup Sande, hvor der var fokus på kompasset. Der var fællesstart for de svære baner med forskellige sløjfer / butterfly. På den lange bane var Pernille hurtigst i tæt kamp med Ole.
Der blev også løbet mellemsvær og let, hvor man kom rundt og oplevede skoven fra sin bedste side.

Søndag var der lavet stafet på Troldehøj i Gjern Bakker i den skønneste natur. To mands stafet, hvor holdene var fundet via lodtrækning. Der blev løbet to korte ture pr. mand. Vinderen blev hold 5, som bestod af Toke og Per. På den mellemsvære var Dorthe og Heidi hurtigst.Som formand for arrangementsudvalget, rettede Bente en tak til medlemmerne for at bakke op om turen, og også at der er medlemmer, der prioriterer at være med selv om de kun kunne være med en enkelt dag.
Bente minder om, at Gorm 3- dages jo nu er en tradition, og at man allerede nu bør sætte kryds i kalenderen den 2. weekend i juni 2022.

Se billeder fra Gorm 3-dages HER

PS: Ole Binder tog en jakke med hjem fra Troldehytten, som er glemt. Det er str. Large.Den tager han med på tirsdag til træning.


Onsdag den 27. maj afholdt OK Gorm sin årlige generalforsamling. På grund af coronarestriktioner noget senere end den 25. februar som klubbens vedtægter angiver. Godt 20 af klubbens medlemmer var mødt op. Alle var det gamle kendinge.
Til næste år har coronaen forhåbentlig sluppet sit tag og alt bliver igen normalt. Så kunne det være rigtigt dejligt også se nogle af klubbens nyere medlemmer til generalforsamlingen.

Det er en god lejlighed til at høre om klubbens virksomhed. Normalt plejer der også at være et eller andet aktuelt indslag. I år var det Per Eg fra WOC2022 stævneledelsen, der orienterede om det kommende VM, hvor OK Gorm sammen med de øvrige trekantklubber skal stå for afviklingen. Så sæt kryds i kalenderen ved dagene 26. – 30. juni 2022.
Referat og beretning fra generalforsamlingen finder du her.

Efter weekendens danske sprintmesterskaber omkring DTU i Lyngby kunne OK Gorm rejse hjem med en guldmedalje efter søndagens sprint mixstafet og 3 bronzemedaljer efter lørdagens individuelle sprintmesterskaber.
Guldmedaljen i Mixstafet blev vundet i D/H 70 med Hans Christian Strib på første tur, Asta Terkelsen på 2. tur og K. K. Terkelsen på tredje tur.


Hans Christian Strib lagde godt ud og kunne sende Asta Terkelsen ud som førende på 2. tur med et forspring på 43 sekunder foran den særdeles stærke Roskilde løber Inge Jørgensen. Asta havde et godt løb, selv om hun på turen blev overhalet af Roskildeløberen. Asta kom i mål 19 sekunder efter Inge Jørgensen for at sende gemalen K. K. Terkelsen ud som to’er efter Roskildes sidstetursløber Janne Brunstedt. Han er nok Danmarks bedste H70 løber, så for K. K. Terkelsen gjaldt det om at holde fat i placeringen som nr. to og en sølvmedalje.
Efter et godt løb blev K. K. Terkelsen imidlertid speaket i mål som vinder. Umiddelbart ville han ikke tro på det, da han på banen ikke havde set Janne Brunstedt, OK Roskilde. Han var da også kommet i mål, men til Gorms held var han hoppet over en post og holdet blev disket og dermed var OK Gorm vinder.
OK Gorm havde kun et hold med i søndagens stafetkonkurrencer, hvorimod klubben i lørdagens individuelle konkurrencer var repræsenteret med 7 løbere. Her blev det til bronze i D40 til formanden Pernille Buch, 1.18 min efter vinderen. I D55 havde OK Gorm 2 løbere med, Anette Lund og Bente Ringive og de blev henholdsvis nr. 5 og 9 ud af 17 deltagere. I D75 var klubben repræsenteret ved Asta Terkelsen, der på grund af manglende klip blev diskvalificeret. På herresiden blev Martin Ringive nr. 17 i H55. I H70 havde klubben to løbere med. Poul Erik Buch fik bronze 1.20 efter vinderen og i samme klasse blev Hans Christian Strib nr. 7.
Den sidste medalje tog K. K. Terkelsen i H75 kun 12 sek. fra guldet. Han førte ellers ved tredje sidste post, men på strækket til andensidste post får han en lille fiberskade og farten må sættes ned og måtte være tilfreds med bronzemedaljen.
På trods af adskillige corona-restriktioner med fremvisning af coronapas og sektionsopdelte startgrupper kan arrangørerne se tilbage på et fint DM med gode baner, godt kort og fint vejr.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond