Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


Coronaforholdsregler krævede, at de 580 MTB-ryttere, der lørdag morgen startede ved Gormshallen skulle starte fra to sektioner, og før de kunne få lov at rulle afsted, skulle hver enkelt også fremvise gyldigt coronapas. Men ingen sure miner. Alle var glade og man fornemmede klart en positiv og forventningsfuld stemning til nu endelig at kunne få lov til at komme ud at cykle og få en lang dags oplevelser sammen med holdkammerater på den 165 km lange rute til Viborg.

De første og hurtigste ryttere startede kl. 07.55 og allerede efter 40 minutter havde de første tilbagelagt strabadserende 15 km gennem det meget kuperede og smukke terræn omkring Jelling. Den barske skovtur gennem Fårup Plantage og Jelling Skov sluttede med en tur gennem Jelling by rundt om Sydhøjen, forbi Kongernes Jelling for via den røde løber på grusstien øst for Jelling Kro at fortsætte mod første depot i Kollemorten. Sidste MTB-ryttere kørte ud af Jelling ved omkring 09.45
Både start og afviklingen ude i skoven gik, set med arrangør briller, perfekt. De 25 Gormmedlemmer der dels stod for starten ved Gormshallen og dels for sikker kørsel rundt på skovstierne blev kun mødt med smil og venlige hilsner. I år blev vi forskånet for uheld. For to år siden var der en rytter, der i skoven havde for meget fart på i et sving og styrtede. Resultat, et brækket kraveben.

Den røde løber blev liggende i år.
Senere på dagen passerede omkring 1300 landevejsryttere Jelling. De første cykelryttere fra Vejen passerede kl. 10.20 og de sidste fra Flensborg kl. 16.20.
Som sidste år var der lagt en rød løber ud ved deres passage af grusstien ved monumentområdet for at undgå punkteringer.
For to år siden var der her en landevejsrytter, der fik et ildebefindende, styrtede og måtte have livgivende førstehjælp og hentes af ambulancehelikopter. Under landingen sendte den kraftige propelvind fra helikopteren den røde løber ind mod kroen.
I år foregik alt roligt og planmæssigt, og på intet tidspunkt var der nogle farlige situationer i det skarpe sving omkring Jelling Kro. Opgaven med udlægning af den røde løber og overvågning af svinget ved kroen havde i år JfS gymnastikafdeling.

Se flere billeder her.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond