Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: juni 2019


For andet år gik starten på Hærvejsløbets længste MTB rute fra Gormshallen i Jelling. De 640 ryttere havde på forhånd kunnet orientere sig om highligts og oplevelser på turen på Hærvejsløbets hjemmeside. Her kunne de om starten i Jelling læse:
”Den lokale orienterings- og skiklub, Gorm Jelling, melder klar til at tage godt i mod dig i startområdet ved Gormshallen”.
”For dagens første kilometer er kursen syd på, fordi vi så gerne vil vise dig Fårup Sø og vikingeskibet Jelling Orm -i øvrigt passerer du også festivalpladsen for den berømte Jelling Musikfestival”.
”Fra Fårup Sø går turen gennem Jelling Skov, hvor en varieret tur op og ned ad bakker venter”.
”Kongernes Jelling passeres, hvor du forhåbentlig mærker historiens vingesus mellem gravhøje og runesten”.
Og OK Gorm var som sædvanlig klar. På slaget 08.00 kunne Sven Erik Jakobsen, OK Gorms speaker, sende første startgruppe afsted med ønsket om ”God tur og pas på hinanden” . En time senere var alle ryttere på vej mod målet i Viborg.
Men allerede fra kl. 06.00 havde der været heftig aktivitet i og ved Gormhallen med klargøring.
Der skulle smøres boller med Nutella, ost og syltetøj, der skulle forberedes energidrik, frugt lægges frem og startposer til de mange hold klargøres med løbsnumre. Lidt koffein før turen var efterspurgt – mere end 50 liter kaffe blev drukket!
Det er en fornøjelse at se så mange motionsglade folk, hvor rigtig mange har rundet de 40, med en sådan energi gøre sig klar til 165 km’s strabadser.
Både start og afviklingen ude i skoven gik, set med arrangør briller, perfekt. Og utroligt mange ryttere havde da også positive kommentarer til de 25 Gormmedlemmer de mødte enten i starten eller ude på den første singletrack i Jelling Skov
Men selv om Hærvejsløbet lægger vægt på, at det er et motionsløb og ikke et konkurrenceløb, og selv om mange er over de 40 og ikke ligner en Bjarne Riis i hans velmagtsdage, blev der konkurreret og nogen kørte også rigtig hurtigt. En enkelt også lidt for hurtigt. I en 90 graders sving i Jelling Skov kom rytteren alt for hurtigt ind i svinget og måtte en tur i skovbunden – selv om det var tydeligt markeret med farligt sving. Resultat, en tur på skadestuen og sandsynligvis et brækket kraveben.
Han må have et nyt forsøg til næste år. Bortset fra det dog ingen uheld med MTB løbet.

Den røde løber blæst væk af redningshelikopter ved Jelling Kro
Senere på dagen passerede 1360 landevejsryttere Jelling. Som sidste år var der lagt en rød løber ud ved deres passage af grusstien ved monumentområdet for at undgå punkteringer.
Ved et-tiden kom der en gruppe for passage af Jelling Kro. Her er et skarpt venstresving ind på den røde løber på stien ud af monumentområdet mod Hygum. JfS Løberklub som var løbsfunktionærer her, signalerede til alle ryttere, at farten skulle nedsættes i det skarpe sving. I en gruppe var der dog en af rytterne, der ikke reagerede på tilråb overhovedet, men styrede i stedet usikkert lige frem. Pludselig styrter han livløs i asfalten lige ud for Jelling Kro.
Et held at det skete lige her, hvor der var mange kompetente folk tilstede. En af Hærvejsløbets Marshalls på motorcykel var umiddelbart fremme og ydede straks livgivende førstehjælp. Hjertestarteren fra menighedshuset blev straks hentet og der blev givet hjertemassage. Ambulancen kom også hurtigt og redningshelikopter kort efter. På grund af hurtig og særdeles kompetent indsats kunne rytteren med stabil vejrtrækning i helikopter flyves til Odense Universitetshospital.
Under landingen sendte den kraftige propelvind fra helikopteren den røde løber ind mod kroen, men da redningshelikopteren igen var lettet kom den røde løber igen på plads.

Se billeder fra løbet her

Så er det sommer i Danmark. GORM havde sidste træning i forårssæsonen.
Rigtig mange mødte veloplagte op til aftenens træning, her i blandt mange familier.
Aftenen begyndte med præmieoverrækkelse til de børneløbere, der flittigst har deltaget i Trekantklubbernes børnestævner, Trekant-O.
Herefter blev de voksne sendt ud på baner lavet på de faste poster, mens børnene og nogle forældre løb en, to eller tre sløjfer på ca. en kilometer.
Det var rigtig dejligt at se, hvor hurtigt forårets nye børneløbere er blevet trygge i skoven.
De har lært at stå på egne ben. De fleste løber gladelig en bane alene eller eller sammen med en ven eller veninde.
Og så var der pølser på grill med tilbehør, og alle hyggede sig i det gode vejr på terrassen.
Aftenens overraskelse var, at Karl tog forskud på sin fødselsdag og gav is til alle.
Vel mødt til træning igen i august!

Se billeder fra aftenen her.


For 14. år i træk indbyder OK Gorm ungdomsløberne til klubtur i uge 42.
Eneste krav for deltagelse er at du kan gennemfører o-baner på mellemsvær niveau.
Sted: Norge, Indre Østfold OK klubhus i Mysen.

Program:
14.okt. afgang fra Jelling kl. 8.00. (Frederikshavn – Gøteborg kl. 11.50)
15.-18. okt. Træning i skovene omkring Klubhuset.
19.okt. Deltagelse i Blodslitet v/ Frederiksstad.
19.okt. Hjemrejse – fra Oslo kl. 19.30.
20. okt. Ankomst Frederikshavn kl. 07.30.

Pris: Der vil være egenbetaling, men OK Gorm giver tilskud til turen og der søges tilskud hos eksterne partnere.
Som altid deltager klubbens ungdomstrænere m.fl. som ledere.

Tilmelding kan ske på Gorm-event.

Vi glæder os og svarer selvfølgelig på eventuelle spørgsmål.
Pernille, Anette & Steen.

Gorm-printSøndag d. 25/8-2019 byder OK Gorm velkommen til Åbent stævne og 1. divisionsmatch i COWI Ligaen.
Se infomation om stævnet  —HER—.
Kortet er nytegnet i 2018 og revideret i 2019. Terrænet er kendetegnet ved at være kuperet til stærkt kuperet med åben bøgeskov vekslende med mindre områder med nåletræer, der kan være tætte. Der er en del undervegetation så som brombær, bregner og brændenælder m.m. for årstiden, specielt i våde områder.
Stibilledet er nogle steder svagt grundet begrænset publikum, men ellers er de gennemgående stier ret tydelige.

Læs her Banelæggerens tanker om de blå baner i Højgård skov.


For anden gang blev der arrangeret Gorm 3-dages. Denne gang gik turen til Nymindegab Camping i hytter. Flere mænd var blevet sendt hjemmefra af deres koner, så de lige kunne få styr på huset imens. Karl var den eneste ungdomsløber, og ellers var det en god blanding af modne folk, der tog kampen op med Nymindegab Plantage og klitter.
Annette gennemførte weekendens træninger med sikker hånd og fik udfordret os alle. ”Kig op!” og ”Husk nu hvad I har lært!” Og ve den, der ikke tegnede sin bane ind med rød tush bagefter. Posterne var sat ud af erfarne folk fra OK West. De stod lige, hvor de skulle, selvom de ikke altid var lige nemme at finde. Vi var ved de fleste poster et par gange fra forskellige vinkler i løbet af weekenden. Det var ret sjovt, og indimellem kunne man få den tanke, at der allerede havde været postindsamling.
Der var god tid til socialt samvær, YR/DMI sammenligninger, badning, fællesspisning, klap-i-lårene-leg, kortnørderi, ferieplanlægning, pulsursstudier og hvad der ellers var behov for. Der var lovet 50 mm regn om lørdagen, men det fik vi sat en stopper for. Og de 23 timers restitution, flere af os burde have haft efter hvert løb ifølge Garmin 235, blev heller ikke til noget.
Det var en skøn tur. Det kan anbefales allerede nu at melde sig til turen til Ulfborg næste sommer, hvis man kan. Tak til Anette og arrangementsudvalget.

Mvh Jørgen Damgaard


I går den 19. juni var der stor åbningsceremoni på Ceres Arena i Aarhus for dette års Skole-OL finaler. Skole OL finalerne strækker sig over dagene 18. til 21. juni. Over de fire dage deltager i alt 11.000 elever fra hele landet. I går var det femteklassernes tur og selve åbningsceremonien havde man valgt også skulle være på denne dag, hvor 3500 femteklasses elever skulle dyste i de otte forskellige idrætter, hvoraf orientering var med for første gang.
Øster Nykirke Skole vandt vort Skole-Ol stævne i Gadbjerg den 8. maj og var derfor Vejle Kommunes deltager i går. Flere af eleverne sammen med et par forældre har også deltaget i nogle af vore tirsdagstræninger som forberedelse til stævnet.
I skrivende stund ved jeg ikke, hvordan det gik Øster Nykirke, men uanset har de fået en kæmpe kæmpe oplevelse, med fælles indmarch, tænding af den olympiske ild, tale ved Aarhus kommunes ungdomsborgmester og afsyngning af ”Der er et yndigt land”. Efter denne ceremonielle del var der fælles opvarmning – det var festligt, ikke en af de 3500 femteklassers elever stod stille – før alle i fem gruppe blev sendt ud på en 2 km motionsrute før de forskellige idrætskonkurrence startede.

Her i midten af billede med nr. 6330 løber en af Øster Nykirke elverne i mål. Hun er en af de elever, der har været til tirsdagstræning.

Dejligt at vi kan gentage os selv igen i år. Jellingløbet blev en succes, og som I sikkert har læst var der i alt 906 deltagere, altså 1 mere end sidste år. I styregruppen er vi glade for, at vi kan holde antallet af deltagere, da der er utrolig mange andre motionsløb og motionstilbud i disse år.

I styregruppen kan vi arrangere løbet, men vi kan ikke afholde løbet uden hjælp fra resten af klubben og flere til. Igen i år var ca. 80 mand i gang på selve aftenen – alle gjorde sit bedste, hvilket var med til at give løberne en god oplevelse. Det skal I alle have tusind tak for.


TUSIND TAK til alle hjælpere for en fantastisk indsats ifm oprydningen udenfor festivalpladsen.

Endnu en gang blev opgaven løst med GORM kvalitet😊

I alt har der været 36 hjælpere (voksne, unge og børn) som tilsammen har lagt ca. 140 arbejdstimer heri. Alle mødte præcist, arbejdede meget effektivt, og teamarbejdet fungerede rigtig godt på alle fem ruter.

Vi har gennem de seneste år fokuseret på at få opstillet mange skraldespande, i år har vi haft 26 spande i gang – og det er dejligt at kunne konstatere, at dette er en rigtig satsning – de bliver i den grad brugt. Derfor en særlig tak til jer, der hjalp med at få disse opstillet inden festivalen.

Mvh. Grethe


I aftes stod GORM for det fjerde og sidste løb i dette års Trekant-O.
Trekant-O er et stævne for børn i alle aldre fra de tre samarbejdsklubber: Snab, Fros, Melfar og GORM.
Kl. 17.15 rullede bil efter bil ind på P-pladsen på Abrahamsens Gård, og pludselig vrimlede det med børn overalt.
I starten stod Steen og Nina klar til at sende børn og deres forældre i skoven. I dette stævne kan de vælge mellem en begynder, en let eller en mellemsvær bane. De kan vælge at løbe alene, med en skygge eller sammen med en ven eller veninde.
Efter ca en halv time begyndte løberne at komme hjem fra skoven. Ove sørgede for, at de fik aflæst og afleveret deres brik, og børnene fulgte ivrigt med på skærmen, hvor de kunne se deres navn dukke op med den forbrugte tid, og hvordan de havde klaret turen i forhold til de andre børn i samme klasse.
Og så var der vand, saftevand og frisk frugt, som Laila havde arrangeret på bordet lige uden for porten.
Da alle var kommet i mål blev der taget ”et familiefoto” af løbere, forældre, trænere og arrangører.
Vi skulle have sluttet af med præmieoverrækkelse. Det var annonceret, at der var præmie til alle de børn, der havde deltaget i mere end 2 løb. Desværre var præmierne ikke nået frem, men derfor kunne vi jo godt hylde vinderne. Præmierne vil tilgå de enkelte klubber, som så kan finde en anden lejlighed til udlevere dem og hylde børnene.
Tak til alle hjælpere
Asta

Se resultater her

Se flere billeder her

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond