Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


For andet år gik starten på Hærvejsløbets længste MTB rute fra Gormshallen i Jelling. De 640 ryttere havde på forhånd kunnet orientere sig om highligts og oplevelser på turen på Hærvejsløbets hjemmeside. Her kunne de om starten i Jelling læse:
”Den lokale orienterings- og skiklub, Gorm Jelling, melder klar til at tage godt i mod dig i startområdet ved Gormshallen”.
”For dagens første kilometer er kursen syd på, fordi vi så gerne vil vise dig Fårup Sø og vikingeskibet Jelling Orm -i øvrigt passerer du også festivalpladsen for den berømte Jelling Musikfestival”.
”Fra Fårup Sø går turen gennem Jelling Skov, hvor en varieret tur op og ned ad bakker venter”.
”Kongernes Jelling passeres, hvor du forhåbentlig mærker historiens vingesus mellem gravhøje og runesten”.
Og OK Gorm var som sædvanlig klar. På slaget 08.00 kunne Sven Erik Jakobsen, OK Gorms speaker, sende første startgruppe afsted med ønsket om ”God tur og pas på hinanden” . En time senere var alle ryttere på vej mod målet i Viborg.
Men allerede fra kl. 06.00 havde der været heftig aktivitet i og ved Gormhallen med klargøring.
Der skulle smøres boller med Nutella, ost og syltetøj, der skulle forberedes energidrik, frugt lægges frem og startposer til de mange hold klargøres med løbsnumre. Lidt koffein før turen var efterspurgt – mere end 50 liter kaffe blev drukket!
Det er en fornøjelse at se så mange motionsglade folk, hvor rigtig mange har rundet de 40, med en sådan energi gøre sig klar til 165 km’s strabadser.
Både start og afviklingen ude i skoven gik, set med arrangør briller, perfekt. Og utroligt mange ryttere havde da også positive kommentarer til de 25 Gormmedlemmer de mødte enten i starten eller ude på den første singletrack i Jelling Skov
Men selv om Hærvejsløbet lægger vægt på, at det er et motionsløb og ikke et konkurrenceløb, og selv om mange er over de 40 og ikke ligner en Bjarne Riis i hans velmagtsdage, blev der konkurreret og nogen kørte også rigtig hurtigt. En enkelt også lidt for hurtigt. I en 90 graders sving i Jelling Skov kom rytteren alt for hurtigt ind i svinget og måtte en tur i skovbunden – selv om det var tydeligt markeret med farligt sving. Resultat, en tur på skadestuen og sandsynligvis et brækket kraveben.
Han må have et nyt forsøg til næste år. Bortset fra det dog ingen uheld med MTB løbet.

Den røde løber blæst væk af redningshelikopter ved Jelling Kro
Senere på dagen passerede 1360 landevejsryttere Jelling. Som sidste år var der lagt en rød løber ud ved deres passage af grusstien ved monumentområdet for at undgå punkteringer.
Ved et-tiden kom der en gruppe for passage af Jelling Kro. Her er et skarpt venstresving ind på den røde løber på stien ud af monumentområdet mod Hygum. JfS Løberklub som var løbsfunktionærer her, signalerede til alle ryttere, at farten skulle nedsættes i det skarpe sving. I en gruppe var der dog en af rytterne, der ikke reagerede på tilråb overhovedet, men styrede i stedet usikkert lige frem. Pludselig styrter han livløs i asfalten lige ud for Jelling Kro.
Et held at det skete lige her, hvor der var mange kompetente folk tilstede. En af Hærvejsløbets Marshalls på motorcykel var umiddelbart fremme og ydede straks livgivende førstehjælp. Hjertestarteren fra menighedshuset blev straks hentet og der blev givet hjertemassage. Ambulancen kom også hurtigt og redningshelikopter kort efter. På grund af hurtig og særdeles kompetent indsats kunne rytteren med stabil vejrtrækning i helikopter flyves til Odense Universitetshospital.
Under landingen sendte den kraftige propelvind fra helikopteren den røde løber ind mod kroen, men da redningshelikopteren igen var lettet kom den røde løber igen på plads.

Se billeder fra løbet her

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

WOC 2022  Avis

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond