Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


Sommeren er over os og mange er på vej på ferie. Gorm har haft et travlt forår med mange arrangementer og meget glædeligt mange nye medlemmer.

Jeg vil starte med det sidste, og byde velkommen til alle de nye medlemmer. Vi startede året med rekrutteringsarrangementer ved hallen og på Abrahamsens Gård. Arrangementerne var godt besøgt og en del benyttede sig af muligheden for at møde op til Gorms første officielle træning tirsdag den 2. april på Abrahamsens Gård. Mange har holdt ved og her inden sommerferien, kan vi konstatere, at 11 nye voksne og 13 nye børn har meldt sig ind i klubben.

 

Påskeløb:
Årets Påskeløb blev afviklet ved Ulfborg, Nr. og Sdr. Vosborg og Stråsø plantager. Det er her ulven holder til, og den fik da også indflydelse på påskeløbene. Et kuld ulveunger skulle have fred og arrangørerne havde derfor op til løbet måttet lave nogle af baneforløbene om. Så vi så noget til ulvene? Nej, overhovedet ikke, men vi hørte ulven hver dag. Som tegn på hver dags stævnestart hørte vi over stævnehøjtalerne ulven tude. Tættere kom vi så heller ikke på den.
OK Gorm boede samlet på Vedersø Klit Camping, hvor det blev til hygge, badning i havet, underholdning, fælles spisning mm. En hyggelig tur blandt klubkammerater og dejligt at nye medlemmer også tager med på disse ture.

Divisionsmatch:
Årets første divisionsmatch i 2. division blev løbet i Grøften på Fyn. Gorm stillede med 59 mand og vandt 3 sikre sejre over Fros/Melfar, Faaborg og Esbjerg. Dette betyder, at meget skal gå galt i den sidste match i efteråret, hvis vi ikke igen skal dyste i 1. division fra 2020. Men det kræver, at vi igen stiller med et stort hold, SÅ SÆT KRYDS I KALENDEREN SØNDAG DEN 22. SEPTEMBER I MUNKEBJERG I VEJLE.

DM Sprint/DM Sprint stafet:
En af Gorms store opgaver i foråret bestod i at arrangere DM Sprint i Grindsted i samarbejde med WOC2020 klubberne. Et godt samarbejde med Grindsted kommune og WOC2020-klubberne udmøntede sig i to flotte stævner med ros fra o-verdenen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at TAKKE DE MANGE HJÆLPERE FRA GORM der brugte weekenden i Grindsted. Det er dejligt med den flotte opbakning til alle klubbens arrangementer, både o-arrangementer, men også alle de andre arrangementer, som ikke direkte har med orienteringsløb at gøre.

Jelling Musikfestival:
Endnu en gang blev opgaverne i forbindelse med Jelling Musikfestival løst med GORM kvalitet. Gorm har 2 opgaver i forbindelse med musikfestivalen. Oprydning i byen under hele festivalen, og hjælp til opsætning og nedtagning af den store scene.
TUSIND TAK til alle hjælpere for indsatsen i forbindelse med festivalen.

Jellingløbet:
Jellingløbet blev igen en succes med over 900 deltagere. Med fokus på udvikling og kvalitet er der stor ros til alle i styregruppen. Der tilbydes 6 ruter, lige fra Walk-rute til Trailrute, almindelig motionsløb og Biathlon. Trailruten, med fokus på at komme væk fra stierne og ind i terrænet, var en stor succes. Og med ekstra mange højdemeter i år, så var det en god udfordring for mange. På trods af at præmieoverrækkelsen regnede væk, så var det et flot stævne med Gorm Kvalitet på alle parametre. Tak til alle for indsatsen.

Gorm 3 dages:
Sidste år startede en ny tradition i Gorm – ”Gorm 3-dages”.
Den 2.weekend i juni tager vi på klubtur, som er for alle. Vi skal selvfølgelig løbe orienteringsløb i spændende terræner, men vi skal også hygge os med spil, forskellige lege, samt spise og feste. I år gik turen til Nymindegab, hvor vi boede i hytter på campingpladsen. Der var forberedt 4 træningspas hen over weekenden, masser hygge, fællesspisning, badning og socialt samvær. Så tag med næste år, det er for HELE FAMILIEN.

Trekant O:
Igen i foråret 2019 har der været særlige orienteringsstævner for børn fra klubberne i trekantområdet. Trekant-O er for børn, der er forholdsvis nye i sporten, og som – i trygge rammer og med passende instruktion – gerne vil prøve at løbe rigtige orienteringsløb med startbokse, SI-brikker og tidtagning. Det har foregået fire torsdage i maj og juni. Trekant-O er sundt, sjovt og sejt! Så næste år skal endnu flere Gorm-børn med. Til sæsonafslutningen fik Karl, Mads, Oscar og Anna overrakt Trekant-O krus for deres deltagelse.

Træning hen over sommeren:
Selvom det er sommerferietid, så har du stadig mulighed for at holde formen ved lige. Ud over at du selvfølgelig selv kan holde den fysiske form ved lige, (læs: husk at hoppe i løbeskoene ind i mellem:-)), så er der rigtig gode muligheder for at træne teknisk træning i gode terræner. Flere torsdage holder Silkeborg orienteringsklub åbne træningsløb. Her kan alle være med, det koster 20 kr. som man betaler på dagen. Se mere her: http://silkeborg-ok.dk/calendar/aktivitetskalender/. Der kan også være muligheder i andre nærliggende klubber, tjek deres hjemmesider.

Gorm arrangerer 1. divisionsmatch i Højgaard/Brandbjerg søndag den 25. august. Vi har igen brug for mange hænder, så er du endnu ikke koblet på en opgave, så kan du melde dig til stævneleder Jacob Bang (mail: tvepande@gmail.com).

WOC2020:
Husk: Vi skal bruge alt den hjælp vi kan få i VM ugen 2020. VM foregår fra 6. til 11. juli 2020. Der er brug for alle dem, der kan hjælpe hele ugen, nogle af dagene, en dag, dagene eller ugerne op til. Det gælder også jeres familie og venner. Der vil inden længe komme yderligere informationer ud, så man kan tilmelde sig konkrete opgaver. Ved man allerede nu, at man kan hjælpe, og endnu ikke har fået tildelt en opgave, så må man meget gerne melde det til undertegnede. Det bliver et forår 2020 med mange opgaver for OK GORM, specielt pga. VM. Men vi har stadig opgaver som Jellingløbet, Jelling Musikfestival og Hærvejsløbet i juni måned, så der bliver drøn på. Men husk VM bliver en kæmpe FEST for løbere, arrangører og publikum. Så glæd jer til det 🙂

Ellers vil jeg slutte dette nyhedsbrev med at ønske jer alle en dejlig sommer. Vi ses igen til træning tirsdag den 13. august på Abrahamsens Gård. Her vil der være udlevering af klubtøj til de ungdomsløbere der stadig ikke har fået det, samt bytning af tøj for dem, der er vokset ud af deres.

Pernille Buch
Formand OK Gorm

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond