Monthly Archives: juni 2018
På slaget 08.00 lørdag morgen kunne Sven Erik Jakobsen, OK Gorm sende første startgruppe på Danmarks længste MTB-løb af sted fra Gormshallens P-plads. 62 minutter senere var de sidste af de i alt 700 MTB-ryttere sendt afsted på vej de 165 km mod Viborg.
Lidt før kl. 10.00 og efter at have tilbagelagt 16.6 km fra Gormshallen ad afmærkede veje og stier gennem Baggesholm Plantage og Jelling skov havde alle MTB-ryttere passeret monumentområdet og den nordlige palisadevæg på deres videre færd mod første depot i Kollemorten.
Humøret hos de mange ryttere, hvor mange kom i grupper, var højt. Ingen var endnu for trætte til at sende et ”Hej” og give et smil til de 10 Gormmedlemmer, der var placeret steder på denne første del af turen, der trafikalt kunne være lidt udfordrende, enten fordi der var mulighed for møde med andre typer af trafikanter eller i skarpe sving, hvor farten kunne være høj.
Før start var der stor aktivitet ved Gormhallen. Allerede kl. 06.00 var 15 Gorm-medlemmer mødt op for at gøre alt klar til de mange MTB-ryttere. Der skulle smøres boller med Nutella, der skulle forberedes energidrik, frugt blev lagt frem og startposer til de mange hold gjort klar med løbsnumre. Lidt koffein før turen var efterspurgt. I alt blev der brygget mellem 40 – 50 liter kaffe.
Kl. 11.00 var alt overstået for de 25 Gormmedlemmer. Alt ryddet op ved Gormhallen og de mange afmærkninger inddraget og alt materiel igen på plads i OK Gorms materialehus.
-”Vi kan se tilbage på en velafviklet start. Alt fungerede perfekt og vi har kun fået tilfredse kommentarer fra rytterne om den service de fik før start”, sagde Henrik Holm OK Gorms startkoordinator. Karl Kristian Terkelsen, koordinator af ruteafviklingen gennem skov og by kunne kun tilslutte sig denne opfattelse. –”Vi har kun fået tilfredse tilkendegivelser med rute og afmærkning. Vi har ikke haft uheld, og efter vores oprydning må vi sige, vi fandt ikke et eneste stykke affald smidt af MTB-rytterne. Det er faktisk flot, men det vigtigste er dog, ingen uheld på turen gennem skoven eller byen”.
Onsdag den 13. juni deltog 905 løbere/walker i dette års Jellingløb. Det var flere end sidste år, hvilket vi i styregruppen er rigtig godt tilfredse med, da motionsløb generelt har det svært i disse år. Vi oplevede god stemning og glade løbere hele aftenen.
For at få dette arrangement til at forløbe så godt som det gjorde, brugte 80 frivillige dagen og aftenen på at hjælpe med alle de praktiske ting, som er til sådan et løb. Tusind tak til alle hjælpere – vi håber selvfølgelig, at I havde en hyggelig aften og at I er klar til at hjælpe igen til næste års Jellingløb den 12. juni 2019.
Mail: jellingloeb@gmail.com
Endnu engang tak til deltagere og hjælpere for en fantastisk Jellingløb 2018
God sommer fra styregruppen.
Bente Ringive
Omkring 25 Gorm-medlemmer er klar på lørdag den 23. juni, når DGI Hærvejsløbet afvikles for sjette gang. Hærvejsløbet har ni startsteder fra Flensborg i syd til Aalborg i nord, og alle ni ruter slutter i Viborg.
I alt er 5.300 cykelmotionister tilmeldt, hvoraf knapt halvdelen er MTB-motionister. De 700 starter i Jelling.
OK Gorms opgave har været at stå for starten af den længste MTB-rute og afvikling af den første af de indlagte singletrack (det er, hvor MTB-rytterne i princippet forlader Hærvejen for at blive udfordret på en teknisk krævende bane lagt på mindre skovstier for at køre ”over stok og sten”).
Tidligere er starten gået fra Vingstedcentret, men på opfordring fra OK Gorm går starten på Hærvejsløbets længste rute på 165 km i år i Jelling, hvor vi ved Gormshallen har fortrinlige startfaciliteter med P-plads, toiletmuligheder, muligheder for at yde startforplejning, udlevere startnumre, information mv. ved.
Her står 12 – 14 Gorm-medlemmer står klar til at udlevere startnumre og morgenbrød til deltagerne fra kl. 07.00.
Kl. 08.00 starter de første af de i alt 700 MTB ryttere, der har tilmeldt sig den længste MTB-rute. Fra Gormshallen går det rundt om sportspladsen ned forbi festivalpladsen under viadukten og herefter mod vest til Baggesholm plantage, hvor det fra Plantagevej går videre mod syd til Fårupgårdvej og herfra kort mod vest til de når skoven, der går ned til Fårup Mølle. Skovkanten følges rundt hen mod Fårupgård Ungecenter, som passeres før man igen er på Fårupgårdvej for at komme hen og runde Autohjørnet ned ad Fårupvej til Skovdallund Hotel.
De hurtigste ryttere vil være her efter ca. 20 minutter, og her starter rytterne på løbets første singeltrack.
Her står nye 8 – 10 Gormmedlemmer klar til at lede rytterne sikkert igennem en krævende 5.5 km udfordrende rute, som OK Gorm har planlagt.
Herfra kører rytterne ad stisystemet op mod byen til Skovgade, de kører over viadukten og forbi Jelling Friskole ned på stien der går gennem monumentområdet. Rytterne får altså også et glimt af palisaden, skibssætningen, højene og kirken før de passerer hen foran Kongernes Jelling.
Med udkørslen af Jelling har rytterne nu allerede tilbagelagt 16,5 km.
Rytternes første stop efter starten når de i Sdr. Kollemorten, hvor lokale her står klar med forfriskninger. Esben følger efter de sidste ryttere som bagtrop helt til SDR Kollemorten. Her slipper OK Gorm rytterne.
Også landvejsryttere gennem Jelling på lørdag
Ikke nok med, at der er 700 MTB ryttere, der passerer gennem byen tidlig lørdag morgen.
Senere på formiddagen kommer også omkring 1650 landevejsryttere.
De kommer ad Fårupvej, henad Mølvangvej forbi SuperBrugsen for herefter at passere hen forbi Kongernes Jelling.
Cykelrytterne beklagede sig sidste år over, at deres tynde dæk ikke kunne klare grusbelægningen hen forbi Kongernes Jelling. Løsningen er blevet en rød løber, som Vejle Kommune leverer.
Passage af landevejsrytterne står folk i Ødsted for.
Der bliver bestemt noget at se på lørdag den 23. juni i Jelling. Helt sikkert vil der allerede her være indtil flere ryttere, der kan trænge til opmuntring.
Yderligere om starten i Jelling kan findes på løbets hjemmeside HER
Køb/bestilling af VM Promoveringstøj
Tirsdag den 26. juni efter træning er der på Abrahamsens Gård mulighed for at prøve og bestille VM promoveringstøj. Tøjet forventes leveret i starten af uge 27.
De løbere der skal til Veteran VM har fortrinsret til de størrelser der allerede er kommet (det tøj der prøves). Der er dog et meget begrænset antal. Men der satses også på, at det bestilte tøj bliver leveret i ugen op til VM og at man dermed kan få det med.
Tøjet kan ved aftale også prøves/afhentes på Herningvej 8a. Ring eller skriv en mail.
Betaling sker via løbskonto.
Hvis man vil bestille tøjet uden at prøve det, så send en mail til undertegnede. Så sender jeg størrelsesskema og link til bestilling. VIGTIGT AT INGEN BESTILLER VIA LINKET UDEN AT JEG VED DET.
/Pernille
Gorm-deltagere i årets Klitløb kan kun anbefale at tage med næste gang!
I silende regn og strålende sol stred Nanna, Stig og Kristian sig gennem Klitløbet 2018. Løbet foregik i
Lyngby/Hvidbjerg Klit i Thy, og rammen var en fin lille, intim stævneplads i en have i Lyngby. Med 800
meter til start i silende regn var alle kolde og gennemblødte allerede inden starten gik. Humøret var dog
højt – lige så højt som bevoksningen. Det varme sommervejr havde fået lyng og anden bevoksning til at stå
højt, så der var lagt op til høje knæløftninger.
Klitløbet løbes på topografisk kort, dvs. at der er færre detaljer på kortet end på et normalt O-kort, og det
gør at specielt kurvebilledet er lidt sværere at læse. (Se f.eks. stræk 6-7 på Bane 4 på billedet Ca. midtvejs
er der to streger, der ligner hjælpekurver for en lille høj – det er i virkeligheden en kæmpestor og dyb
lavning på vej op mod post 7).
Nanna og Stig havde valgt den næstlængste Bane 2 på 12,6 km. og havde valgt at løbe sammen og aftalt at
det handlede primært om at finde vej og knap så meget om tiden. Kristian havde taget den kortere Bane 4
på 5,7 km. som den yngste i det felt.
Kristian lagde usikkert og langsomt ud med bom, men fik langsomt løbet sig frem, for på den sidste halvdel
at løbe delvist alene, delvist side om side med en HTF’er. HTF’eren bommede dog post 8 med 9 minutter,
og Kristian kunne overrasket løbe i mål som den første på Bane 4 i en tid på 1 time og 13 minutter.
Efter godt 3 timer og et kvarter var Nanna og Stig i mål, godt brugte. De havde ramt stort set alle poster
perfekt og ikke på noget tidspunkt været “helt i hegnet”.
Klitløbet levede fuldt op sit navn, næsten rent klitløb hele vejen igennem. Det var et fantastisk klitterræn og
der var nærmest ikke noget fyrrekrat eller skov. Det var en fantastisk oplevelse, lækker natur, udfordrende
kurveorientering med god sigt og rigtig gode baner.
Det var en fed oplevelse, som der bør være mange flere Gorm’ere til om 2 år…. Vi synes helt sikkert at det
var værd at køre 2 timer efter. Nanna vandt en præmie som bedste dameløber under 18, og fik overrakt
præmien siddende bag i bilen 🙂
Gorm 3-dages – et nyt tiltag i klubben – der skal styrke sammenholdet og det sociale liv.
Fredag eftermiddag drog en flok gormere af sted mod Torup Strand. Arrangementsudvalget havde sørget for perfekt overnatning med perfekt beliggenhed. 300 meter fra stranden (hvor de kendte fiskere fra programmet ”Gutterne på kutterne”) sat fiskekuttere i havet tidlig om morgenen og trak dem op igen senere på dagen, forhåbentlig med en ordentlig fangst. Der blev badet, løbet o-løb, hygget, spillet Kongespil, spist festmiddag, badet igen :-), taget solbad, lavet mad, drukket Irish Coffee og meget andet. Det sociale blev prioriteret i kombination med 4 gode træninger i et krævende terræn. Vejret var fantastisk og da turen gik hjemad søndag eftermiddag begyndte det at regne, hvilket egentlig var tiltrængt efter nogle meget varme dage.
Næste år håber vi at endnu flere gormere vil deltage. Næste år er Gorm 3-dages fra 14. til 16. juni i Nymindegab.
Tak for en rigtig god tur.
/Pernille
Se billeder fra turen herunder:
Det kunne ikke være en smukkere aften eller smukkere omgivelser. Høj sol, udsigt over Vejle Fjord, grønne plæner og mange smukke og herskabelige hvide huse.
Brejning var et fint valg til JFM Sprint. Det var ikke et specielt svært terræn, men mange poster og hyppige retningsskift betød, at det hele tiden var nødvendigt at være 100 % koncentreret. Der var en del forbudte områder, nogle områder markeret med den irgrønne farve, nogle steder også snitzlet for at understrege, at det var et forbudt område. Nogle løbere blev diskvalificeret, fordi de krydsede et forbudt område. Måske var arrangørerne klar over, at det var et kritisk sted, for de havde sat en fotograf ud, så de kunne dokumentere eventuelle fejltrin netop på dette sted.
GORM havde 20 løbere med fra aldersgrupperne D12 -H/D70. GORM fik én JyskFynsk mester og to andenpladser. Asta Terkelsen måtte i D70 dele førstepladsen med en tidligere GORM-løber, Else Hass fra OK Pan, idet de begge brugte 18 minutter og 18 sekunder på banen. Anette Lund og Karl Kr. løb sig til andenpladserne. Anette var kun 9 sekunder fra guldet, mens KKT var 40 sekunder fra guldet. Bente Ringive løb sig til en fjerdeplads i D55, 2minutter og 6 sekunder efter vinderen.
Det var flot klaret, at Anna Schack løb ind på en femteplads i D12. Det var Annas første deltagelse i et mesterskabsløb, men en opmuntring og en god belønning for flittig træning.
/Asta