Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


På slaget 08.00 lørdag morgen kunne Sven Erik Jakobsen, OK Gorm sende første startgruppe på Danmarks længste MTB-løb af sted fra Gormshallens P-plads. 62 minutter senere var de sidste af de i alt 700 MTB-ryttere sendt afsted på vej de 165 km mod Viborg.
Lidt før kl. 10.00 og efter at have tilbagelagt 16.6 km fra Gormshallen ad afmærkede veje og stier gennem Baggesholm Plantage og Jelling skov havde alle MTB-ryttere passeret monumentområdet og den nordlige palisadevæg på deres videre færd mod første depot i Kollemorten.
Humøret hos de mange ryttere, hvor mange kom i grupper, var højt. Ingen var endnu for trætte til at sende et ”Hej” og give et smil til de 10 Gormmedlemmer, der var placeret steder på denne første del af turen, der trafikalt kunne være lidt udfordrende, enten fordi der var mulighed for møde med andre typer af trafikanter eller i skarpe sving, hvor farten kunne være høj.
Før start var der stor aktivitet ved Gormhallen. Allerede kl. 06.00 var 15 Gorm-medlemmer mødt op for at gøre alt klar til de mange MTB-ryttere. Der skulle smøres boller med Nutella, der skulle forberedes energidrik, frugt blev lagt frem og startposer til de mange hold gjort klar med løbsnumre. Lidt koffein før turen var efterspurgt. I alt blev der brygget mellem 40 – 50 liter kaffe.

De første ryttere ankom allerede ved 7-tiden, så der var hektisk aktivitet overalt i og omkring Gormshallen.
Kl. 11.00 var alt overstået for de 25 Gormmedlemmer. Alt ryddet op ved Gormhallen og de mange afmærkninger inddraget og alt materiel igen på plads i OK Gorms materialehus.
-”Vi kan se tilbage på en velafviklet start. Alt fungerede perfekt og vi har kun fået tilfredse kommentarer fra rytterne om den service de fik før start”, sagde Henrik Holm OK Gorms startkoordinator. Karl Kristian Terkelsen, koordinator af ruteafviklingen gennem skov og by kunne kun tilslutte sig denne opfattelse. –”Vi har kun fået tilfredse tilkendegivelser med rute og afmærkning. Vi har ikke haft uheld, og efter vores oprydning må vi sige, vi fandt ikke et eneste stykke affald smidt af MTB-rytterne. Det er faktisk flot, men det vigtigste er dog, ingen uheld på turen gennem skoven eller byen”.

Se flere billeder.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond