Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: juli 2023


Vi havde støvet vores o-løbssko af og fundet kompasset frem, efter at det har ligget stille i alt for lang tid. Med andre ord formen var lidt rusten, men vi glædede os til at prøve kræfter med de svenske skove.

Det er flere svenske klubber som arrangerer dette stævne hvert år. I år foregik det 10 km øst for Halmstad. Der var knap 2000 deltagere.

Vi var imponerede over deres måde at arrangere stævne på. Samme stævne plads alle 3 dage. Lige ved siden af stævnepladsen var der indrettet primitiv camping, som blev flittig brugt.

Der var 1000 meter fra parkering til stævneplads og mellem 1000-3000 meter til Start. Vel og mærke ad små stier/spor i skoven. Så det var god opvarmning og vi hørte ingen pive over det.

Fredag bød på mellemdistance i en dejlig del af skoven. Kortet var meget hvidt og skovbunden dækket af blød mos. Der var mange poster og mange løbere i skoven.

Starten gik fredag mellem 16-18. Kun eliteklasserne fik starttider. Vi andre måtte skrive os op på en liste, som hang ude ved Start. Det fungerede fint.

Lørdag var det langdistance og en helt anden slags terræn. Kortet var mere grønt og blåt, med mange klipper og sten smidt ude i skoven. Det var svært og vi blev udfordret på alt hvad vi har lært, da der selvfølgelig ikke var mange stier på kortet. Vi skulle også lige finde ud af, at det blå faktisk ikke var vådt – og at man sagtens kunne løbe igennem det.

Søndag var der jagtstart – men ingen af os havde kvalificeret sig til det. Vi fik stadig en starttid og et godt og langt løb.

Tilbage var kun at nyde er dejligt brusebad på stævnepladsen og vores velfortjente madpakke.

Et stævne som helt sikkert kan anbefales, som lidt krydderi på sommerferien.

Sommer hilsen familien Ringive.

Læs Jacobs beretning fra årets Skawdyst. Hent den her

Et par billeder fra en god tur.

 

Vi var i alt 8 medlemmer fra GORM, der deltog i den årlige Vikingedyst arrangeret af OK HTF.

Det er dyst nummer 46. Jeg har selv været med til at lave mange af dem.

Der var sprint i Vojens by fredag aften – her deltog jeg ikke. Derefter 2 etaper skovløb på gode veltegnede kort i det nye område Hytterkobbel syd for Haderslev samt i det velkendte Stursbøl.

Hytterkobbel er en blandet skov, flad og med rigtig mange detaljer.

Som I kan se handlede det om finorientering, hvor man gik lige på og hele tiden skulle være med på kortet:

Stursbøl er en ret flad plantageagtig skov. Den blev fuldstændig jævnet med jorden af orkanen i 1999, men er nu vokset op med mange gode detaljer.

Her var der mere vejvalgsorientering:

Vejret spillede ind – lørdag var der en evig strøm af blød regn, der ikke generede så meget.

Men til søndagen var der lovet massiv regn med tordenbyger.

Vi slap nu med enkelte skrappe byger.

Alt i alt endnu et godt arrangement fra OK HTF med gode kort og baner.

Resultater:  Se på løbets side: https://okhtf.dk/arrangementer/vikingedyst-2/vikingedyst-2023/

/Flemming Andersen

Igen i år blev der afholdt U1 sommerlejr i Kronhede ved Ulfborg. I alt 39 børn var der tilmeldt sommerlejren. OK Gorm havde i år Alberte og Karla med på lejren.

Lørdag blev vi indkvarteret og spiste de medbragte madpakker. Så var der nogle sjove lege og konkurrencer for lige at få alle rystet sammen. Derefter var der instruktion inden turen gik ud i skoven, hvor den stod på langdistance o-løb med makker. Alle kom godt men trætte i mål. Resten af dagen gik med bad, teori, aftensmad og hygge.

Søndag morgen blev vi alle vækket af høj musik og larm. Det var sjovt, synes nogen. Vi brugte hele dagen i Husby plantage hvor det blev til 2 løb og en tur i en badesø. Det var den dejligste dag med godt vejr og gode baner. På vejen hjem kørte vi forbi ABC lavpris for at tanke op med snolder og sodavand.

Mandag havde de lovet skybrud om formiddagen, så vi blev på Kronheden – der lavede vi o-festival med en masse sjove lege og øvelser mens regnen silede ned. Om eftermiddagen tog vi ud på 4. løbetur i tørvejr.

Om tirsdagen stod den på hyttemesterskab, som var en stafetløb med 12 hold. Desværre havde Karla vrikket rundt på foden dagen inden og kunne ikke deltage, til meget stor ærgrelse. De store børn startede i en massestart, og derefter sendte de, de yngste ud i skoven, mens de mellemste børn skulle forsøge at løbe placeringen hjem. Flere børn var lidt nervøse, men alle klarede det så flot, og det blev en stor succes.

Om eftermiddagen lavede de store, som indbefattede Alberte, et lederløb. Hvor de selv stod for baner, postudsætning, startboks osv. Det blev til 4 fine baner, hvor de voksne som havde været ekstra fremme i skoene fik en ikke bare svær bane, men MONGOL SVÆR bane, hvor nogle havde fået løbet over 9 km da de nåede i mål. Kæmpe succes og dejligt at se hvordan børnene hyggede sig og gik op i det.

Onsdag var hjemrejsedag, men inden det skulle den store Kronhede sprint foregå. Der blev pyntet op med balloner og andet festligt pynt. Alle børn skulle løbe uden skygge, mens de voksne stod forskellige steder i skoven. De små var høje som huse, da de kom helt selv i mål. Så var der kun oprydning og rengøring tilbage inden afgang hjemad.

Det var vores første men absolut ikke vores sidste sommerlejr. Alle har fået gode venskabet og mod på mere o-løb.

/Karla, Alberte, Toke og Anne Sofie

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond