Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: oktober 2019

Kære alle Gormmedlemmer.
Da vi er medarrangører af WOC2020 får vi brug for hjælp fra alle klubbens medlemmer i løbet af næste år. Vi håber I alle har lyst og tid til at hjælpe, hvilket jo ikke plejer at være noget problem.

I løbet af foråret 2020 skal vi bruge hjælp til følgende arrangementer:
Musikfestival den 28.-31.maj
Testløb i Esbjerg den 30.-31.maj
Jellingløbet den 10.juni
Hærvejsløbet den 27.juni
WOC 2020 den 5.-11.juli

Der kommer løbende informationer omkring de enkelte arrangementer, men skriv dem gerne i din kalender allerede nu.

Som arrangører tjener vi en del penge til klubben, og derfor har vi i bestyrelsen besluttet, at vi inviterer til en Belønningstur i uge 42 næste år.

Da vi gerne vil have så mange som muligt med, har vi talt om 2 forskellige ture. I bedes give et forhåndstilsagn om hvilken tur, I kunne være mest interesseret i. Det er ikke nogen tilmelding, men en måde, vi kan finde ud af, hvad der er mest interesse for.

Vi vil gerne have jeres tilbagemeldinger PÅ GORM EVENTS inden 1.december – TAK.

Prisen for turen bliver 100 kr. per dag per person. Dette vil så indbefatte transport, overnatning, forplejning og super træning i fremmede skove.

Det betyder jo at klubben giver et stort tilskud til denne tur og det gør vi for at styrke sammenholdet i klubben. Derfor håber vi selvfølgelig at både nye og ”gamle” medlemmer og deres familier, har lyst til at deltage.

Der bliver ikke arrangeret ungdomstur i uge 42, så derfor bedes I unge også tilkendegive, hvilken tur I stemmer for.

Forslag 1: tur til Tjekkiet fra lørdag til fredag = 7 dage

I Tjekkiet kommer vi til at træne i spændende terræner, som bl.a. byder på sandstensklipper. Det er skove med mos i bunden og god sigtbarhed. Mange stier og højdemeter.

Forslag 2: tur til Sverige fra onsdag til søndag = 5 dage

I Sverige træner vi i gode skove med mulighed for tekniske momenter. Det er skove med stier, højdemeter, klipper og sten. Skovbunden kan variere meget fra tung til hurtigt løbende.

Så nu er det op til Jer at vælge.

Mange o-hilsener

Bestyrelsen OK Gorm


Hvem var med på turen:
Børn:Ida, Anna, Alma, Hans, Esben og Rasmus.
Voksne: Steen, Pernille, Anette og Søren.

Mandag:
Vi mødtes alle sammen ved Super Brugsens parkeringsplads klokken 8:00 “Det var alt alt for tidligt” efter vores mening. Vi startede køreturen godt ud med at grine, larme og spille.
Så kom vi til færgen. Vi fik desværre ingen pladser, så vi fandt nogle forskellige steder på gulvet at side. Den første time gyngede det rigtig meget, men ellers gik sejlturen fint. Der var meget stille fra færgen og til Einarbu fordi at vi var meget trætte. Da vi ankom til Einarbu, det klubhus vi boede i, sagde Anna “Nej hvor ser det bare hyggeligt ud” og det var det i hvert fald også. Værelserne vi boede på var opdelt i pige og drenge værelser, men det var meget fint.

Tirsdag:
Vi stod op og fik gang i pejsen, og fik god morgenmad. Den første tur vi løb var kompastræning med skygge det gik rimeligt godt, men vi blev meget våde. Søren fik brugt alt sit løbetøj tirsdag allerede ved at være skygge og ved at sætte poster ud. Så kom vi tilbage. lagde alt vores våde tøj ind i den varme sauna og så var der ellers frokost. På hele turen skiftes vi til at lave mad til alle måltider. Imellem de to løb vi havde på en dag, havde vi en lang pause til at slappe af og få ny energi “Det var meget rart” synes vi. Ved 3 tiden kørte vi ud til en anden skov og løb. Alma og Ida løb allerede forkert til post 2, så de endte med at skulle på klippeklatring i stedet for orienteringsløb, men ellers gik det fint. Da vi kom hjem fik vi varm kakao og kage. Så var der endelig bare afslapning på programmet.

Onsdag:
Vi startede med at spise morgenmad og så kørte vi ellers ud til den samme skov, som vi havde løbet i om tirsdagen. Vi skulle løbe sammen for at gøre os klar til Blodslitet, som vi skulle løbe om lørdagen. Vi fik en walkie talkie til at fortælle Søren, når vi var ved posterne. Det gik rigtig godt med at finde posterne på banen, men midt ude på banen ser vi lige pludselig Anette, der bare bliver ved med at stirre på os uden at sige noget. Allerede der var det uhyggeligt.
Så gik vi videre og så kom Pernille også lige pludselig “jeg skal bare ud og samle poster” sagde hun, men vi tænkte at hun bare lige pludselig ville stå rundt om et hjørne. Vi blev ved med at finde posterne og meldte det også til Søren gennem walkie talkien. Vi mødte også Anette flere steder ude på ruten, hvor hun igen bare stod og stirrede på os. Da vi så var på vej til nummer ti var vi hele tiden klar til at Anette eller Pernille ville stå rundt om et hjørne, og så kom vi lige pludselig forbi et lille hus mit inde i terrænet. Vi syntes vi så noget der inde, men alligevel ikke. “Hej Anette” sagde Alma fordi at hun jo hele tiden bare havde stået og stirret på os. Men vi gik jo bare forbi huset, men lige pludselig blev der rakt en telefon ud at døren og vi skreg mega høj. Søren kom lige så stille ud af døren og viste os de billeder han havde taget. Vi løb videre og blev færdig med banen efter en god, men meget uhyggelig tur.
Så tog vi ellers hjem og fik frokost og vi fik også løbet andet løb som var et slags stjerneløb.
Vi fik noget god aftensmad og fik så den ide at vi ville løbe/gå natløb og det gjorde vi så, men syntes det var meget mørkt og svært at finde rundt i mørke.

Torsdag:
Vi startede torsdagen ud med at løbe sprint i mysen, som gik fint. Bagefter tog vi i Kiwi og købte slik og popkorn, og så tog vi hjem. Så fik vi frokost og kom ellers ud at løbe en almindelig bane i den skov, hvor vi boede. Da vi kom tilbage havde Steen og Anette været på sygehuset for at få kigget på Steen knæ, som han allerede havde faldet og slået den første dag vi løb. Vi sluttede dagen af med nogle mega lækre vafler.

Fredag:
Vi startede dagen ud med at løbe et løb i Åsermarka. Det gik rigtig godt og vejret var også mega godt forhold til de andre dage, hvor det havde styrt regnet. Så tog vi ellers hjem og fik rigtig god frokost, hvor Pernilles bror Kenneth og niece Othilie kom og besøgte os. Det var rigtigt hyggeligt.
Mens vi gik en tur i skoven tog drengene og Søren ned og badet i en sø, mens Anette var håndklædeholder.
Så fik vi ellers pakket alt vores ting, mens Steen tog afsted til Oslo for at tage flyveren hjem lidt tidligere på grund af hans knæ.

Lørdag:
Vi stod meget tidlig op for at få noget at pakke.
Vi fik spist morgenmad til at vi var helt mætte.
Så tog Hans, Rasmus og Søren afsted til Blodslitet. De skulle nemlig løbe tidligere end os andre. Så gjorde vi ellers rent i Einarbu og så kørte vi ellers også til Blodslitet.
Vi fik heppet på alle der skulle heppes på og så blev det ellers vores tur til at løbe. Det var et mareridt at få vores varme tøj af og vores våde og kolde løbetøj på, men det gik. Vi fik løbet et rigtig godt løb. På 2 timer. Ialt løb vi 8,8 km, men det var bare lidt i forhold til at de andre skulle løbe 10 – 17 km. Da vi nået til sidste post løb Ida hurtigt i mål, mens Anna og Alma lige skulle puste ud ved sidste post. Da vi kom ind sagde Pernille “Ej det er jo en mega svær bane med lange stræk, I havde næsten det samme stræk som mig” og ja vi kunne ikke sige andet end at vi også syntes at den var meget sværere end vi havde troet, men vi klaret den. Så kørte vi til Oslo og fik spist pizza og så kørte vi ellers til færgen.
Vi fik vores kahyt og den var meget hyggelig. Vi fik snakket. Kom i bad, og så var det vist også tid til at komme i seng.

Søndag:
Vi vågnede på færgen og fik god morgenmad.
Så fik vi ellers pakket vores småting ned og kom ned i bilerne. Så var der ellers ikke andet end at køre hjem.

Det har alt i alt været en mega god, og lærerig uge.
Tak for alt Pernille, Steen, Anette og Søren
Og selvfølgelig også tak til Hans, Esben og Rasmus for god ro og orden.

Lavet af Ida, Alma og Anna.


OK Gorm var af Naturstyrelsen ved skovløber og naturvejleder Rikke Dyping Jensen blevet spurgt, om OK Gorm kunne hjælpe med et orienteringsløb for tre 7. klasser fra Billund.
Det valgte klubben at sige ja til, og KK påtog sig opgaven med at organisere det.
Asta og KK satte poster ud i går søndag. Banen gik IKKE alene rundt på de befæstede stier, men også ud over heden. Den meget regn, vi på det seneste har fået, gjorde specielt turen over heden til en ganske våd affære.
Eleverne mødte op i almindelige kondisko, som uden besvær slipper masser af vand ind. En enkelt af pigerne mødte også op i højhælede støvletter, og da jeg i introduktionen med 100% sikkerhed kunne love, at alle ville komme i vand og ville få våde sko, kunne jeg godt se på pigen, at hun hellere ville have været et andet sted. Hun gav da også udtryk for, at hun mente hun ville dø. Jeg beroligede hende med, at det sikkert ville ske, men i hvert fald ikke i dag.
Hun tog dog mod udfordringen, og da hun kom i mål var hun egentlig ganske stolt over sin bedrift, selvom støvletterne var fyldt med vand.
Efter en kort teoretisk klassevis intro til kort, orienteringsløb og kompas var eleverne på ½ times terrænvandring i 6 grupper. Så var der også behov for en madpakke.

Efter madpakken blev eleverne sendt ud på en 4.4 km bane. Ikke alle gennemførte, da nogen var nød til at korte banen af for at overholde sluttidspunktet 11.50. Men havde eleverne været ved bålhytten som planlagt kl. 09.00, ville stort set alle have kunnet gennemføre banen. Eleverne kom på cykel og de sidste var første fremme 09.35.

Selvom påklædningen måske for mange ikke var det mest velegnede til orienteringsløb, og selv om alle kom i vand til op over anklerne, fejlede humøret intet. Vi fra Gorm fornemmede, at alle havde en god dag, og at de cyklede tilbage til Billund med en god orienterings- og naturoplevelse.
Tak til alle Gormhjælperne på dagen: Lilly, Niels, Inger, Hans Christian, Bent og Asta.

kk

Så er det igen ved at være den tid på året hvor vi begynder at træne sammen på rulleski.

Rulleskiløb under sommerlige former

I år bliver træningerne oprettet som GORM events her på Hjemmesiden med dato sted og klokkeslet.

De første 3 gange (10/11 – 24/11 – 8/12) ligger allerede på hjemmesiden. Start bliver som udgangspunkt kl. 9:30.Husk at melde til så vi har en ide om hvor mange der kommer og kan give besked hvis der skulle være behov for at ændre træningen ved dårligt vejr eller lign.

Mvh Bjarke Wolf

Klubfesten afholdes fredag den 8. november kl. 18.00 på Kollerup Skole (benyt hovedindgangen).
Klubfesten er for alle medlemmer og deres familier. De voksne hygger sig med spisning og snak, mens børnene har mulighed for at lege i hallen, ind imellem retterne og indslagene.

I løbet af aftenen vil der være:

  • Reception for DM-medaljetagere.
  • Dejlig 3-retters menu
  • Hyldest til årets klubmestre NAT og DAG
  • Fælles sange
  • Uddeling af ”Den hvide dame”
  • Hygge og sjove indslag
  • “Jens Kristians Laursens platte” bliver uddelt.
  • Underholdning

Kaffe og afslutning ca. kl. 22
Pris for hele aftenen: 25 kr. per person.
Drikkevarer kan købes til fornuftige priser.

Tilmelding på Gorm Event senest den 1.november
eller ring til Bente på 21449608.

Håber vi ses til en hyggelig aften.
Hilsen bestyrelsen i OK Gorm

– hent indbydelsen her –

Årets klubmestre DAG efter dyst i Silkeborg Vesterskov den 13.oktober 2019

Som det fremgår at billedet blev følgende klubmestre:
Karl (Drenge til og med 10 år)
Daniel (Drenge 13-16 år)
Ida (Piger 13-16 år)
Jens Kristian (Drenge 17-20 år)
Claus (Old Boys 40-59 år)
Pernille (Old Girls 40-59 år)
Lilli (Veteran Damer fra 60 år)
Flemming (Veteran Herrer fra 60 år)

Flemming var desværre taget hjem, så derfor er han ikke med på billedet.

En herlig efterårsdag, hvor skoven og vejret viste sig fra sin bedste side. Vi startede traditionen tro med en tipskupon, som i år var kreeret at Jørgen. Hvem kommer først, sidst, spurtopgør osv. Det bliver spændende at høre, hvem der har flest rigtige – som jo offentliggøres til Klubfesten den 8.november.
Derefter skulle vi jo i skoven. Der var lavet startliste til os, så alle 30 Gormer startede ud i løbet af et kvarter.
Vel hjemme på stævnepladsen blev der diskuteret kort, tider og vejvalg. Nogle at kommentarerne fra årets klubmestre var: Ida :Banen var let – sti fræs, Lilli: var overhovedet ikke tilfreds med sit løb, på trods af, at hun blev klubmester. Karl var glad, en god fornemmelse at blive klubmester for andet år i træk. Herrerne på Bane 3 var lidt uenige om banens kvalitet, men Daniel Damsbo, som havde løbet samme bane, kunne fortælle at det var en god bane. Ved damerne var der en sikker vinder, idet Pernille blev suveræn vinder af Bane 4.
Resultater kan ses: http://silkeborg-ok.dk/silkeborgok/lob/2019/lob_126/resultatliste/index.html
Mange løbere kom hjem med præmie, da der blev uddelt fine ”spurtpræmier” – Annett var dog sikker på at hun fik præmie, fordi hun kom smilende i mål, efter at have gået banen rundt.
Derefter nød vi Bodils lækre Pirogger og Muffins – UHMMM. Tak for det Bodil.
Tillykke til alle klubmestrene og tak for det store fremmøde. Til orientering er der Klubmesterskaber NAT onsdag den 6.novemer – hvis nogen skulle have behov for revanche.
Da vi sad i bilen på vejr hjem, begyndte det at regne – hvor heldig har man lov at være.

Hilsen Bente Ringive – en glad arrangementsformand.

 


Som sidste år vil OK Gorm og OK Snab gerne invitere til natløb. Det foregår hver onsdag aften kl.18 fra d.23 oktober. Der vil være nærmere information om løbene på Gorm Event, når banelæggerne er klar. Man skal tilmelde sig løbene på Gorm Event senest om mandagen og skrive, hvilken bane man vil løbe.

Generelt er der følgende baner:

Let / Begynder 2,5 – 3 km
Mellemsvær 4,0- 4,5 km
Kort svær 3,5 km
Lang svær 5 km

Program:

D.23 oktober Nørreskoven, Vejle

D.30 oktober Engelsholm Skov

D.6 november Søndermarksskoven (Klubmesterskaber)

D.13 november Jelling Skov

D.20 november Munkebjerg Skov

D.27 november Gøding Skov

Træningsudvalget

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond