Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: maj 2019


”OK Gorm kan være godt tilfredse med afviklingen af dagens danske mesterskaber. Med et super skarpt kort og gode baner, hvor de havde indlagt lidt ekstra kunstige hegn for at udfordre løberne lidt ekstra på orienteringen, fik alle de udfordringer man kan forvente fra et Danmarksmesterskab.”
Ovenstående er et citat fra forbundets hjemmeside og skrevet af Thomas Jensen efter lørdagens DM Sprint. Det luner.
Undertegnede snakkede efter løbet både med Emma Klingenberg og den danske mester Maja Alm og begge havde de også stor ros til baner og arrangementet i det hele taget.
Borgmester Ib Kristensen holdt en kort åbningstale kl. 13.50 og bød velkommen til Billund Kommune og til Grindsted og takkede for invitationen til at være med til at åbne DM i sprint. I talen sagde han bl.a. –”Vi er meget stolte over, at I har valgt Grindsted som værtsby netop i år, hvor DM jo er en slags generalprøve til næste år, hvor i fra OK Gorm sammen med OK Snab, Kolding OK, FROS OK, Fredericia og OK Melfar, Middelfart er medarrangør, når VM i Sprintorientering afvikles i Vejle, Fredericia og Kolding.
Vi har oplevet nogle meget professionelle folk fra OK Gorm i forbindelse med dette DM, så jeg er helt sikker på, at både denne weekend og næste års VM er i gode hænder”.

Herover byder borgmester Ib Kristensen velkommen og vi har de to danske mestre Maja Alm og Andreas Boesen

 

I dag søndag var turen så kommet til DM Mix Stafet. På vej til Grindsted regnede det, men langsomt stilnede det af, og da første start gik klokken 10.00 var det blevet tørvejr og hen mod afslutningen af stævnet kom solen.
Vi fik også lov til at pakke sammen i tørvejr og først på vejen hjem med al materiellet begyndte det igen at regne. Man har da lov at være heldig
Igen var det en dag, hvor der var anerkendelse fra løberside. Stævnepladsen som var den samme begge dage gav god mulighed for at lave baner, som gav publikum gode muligheder for at følge løbet, og det havde banelægger Ulrik Staugaard udnyttet på fin vis.
At stævnepladsen lå lige op til Grindsted Gymnasium var et stort plus med adgang til toiletter og stort kantineområde, hvor folk kunne gå ind og få varmen og sidde og nyde maden ved borde og stole, samtidig med at de kunne følge med i de online resultater på de opstillede TV-skærme.

Se NetavisenGrindsteds omtale og billeder for lørdag og søndag her.

Se billeder fra lørdagens DM Sprint her

Se billeder fra søndagens DM Mix Stafet her


Den ordinære tilmeldingsfrist udløb her i weekenden, og da var i alt 470 løbere tilmeldt, deriblandt den danske orienteringsstjerne Maja Alm. Antallet af tilmeldte er på samme niveau som sidste år, hvor det blev afviklet i Hillerød. Det er arrangørerne ganske tilfredse med, da rigtig mange orienteringsløbere kommer fra de store klubber i Nordsjælland.
Knapt 100 af de tilmeldte løbere er tilmeldt eliteklasserne. Senioreliten fra 21 år og opefter løber i klasserne H/D 21 og junioreliten i klasserne H/D 18 (17-18 år) og H/D 20 (19-20 år).
Lørdagens DM Sprint og søndagens DM Mix Stafet er afslutningen på VM træningsugen, som starter i den kommende weekend med fire sprintløb i Odense.

”Vi har været spændt på at se, hvor mange udenlandske løbere, der ville benytte sig af muligheden for at teste kort og byløb i Danmark før det går løs med VM i Vejle, Kolding og Fredericia til næste år i juli måned”, siger stævneleder Ole Binder, ”så det er da glædeligt, at der er deltagelse af løbere fra Sverige, Finland, Polen, Italien og Belgien, men vi er specielt glade for, at stort set alle danske landsholdsløbere stiller op inklusive den 4 dobbelte sprintverdensmester Maja Alm”.
Blandt de danske seniorlandsholdsløbere skal også nævnes Tue Lassen, Faaborg som har været med til at vinde guld, sølv og bronze ved VM i Mix Stafet, Cecilie Klysner, FIF Hillerød, der også har været med til at vinde guld og sølv ved VM Mixstafet og Jacob Edsen, der var på Mix Stafet-holdet der vandt bronze sidste år ved VM i Riga.
Det bedste navn blandt de udenlandske løbere er Yannick Michiels, Belgien, der blev nummer 4 i herrernes VM sprintfinale i Riga i 2018.
På nær en enkelt løber stiller hele det danske juniorlandshold til start.
Eliteløberne indleder DM Sprint, og første start går kl. 14.00. Sidste eliteløber ”går i byen” kl. 14.55, så det betyder, at elitedelen er overstået ca. 15.15.
De øvrige klasser, i alt ca. 400 har første start kl. 15.20 og de sidste løbere forventes at ”være i byen” kl. 17.00. Det betyder, at præmieoverrækkelse til alle klasser kan starte omkring 17.15.
Yngste klasser er H/D12 (drenge og piger op til 12 år) og ældste klasse er H/D90 (herrer og damer over 90 år). Fantastisk fortsat at være idrætsudøver og deltage i et DM, når man har nået den alder. Der er to i denne klasse: Poul Erik Birk Jacobsen, Tisvilde Hegn OK. Der står 23.5.1926 på hans dåbsattest, så på dagen har han lige rundet de 93 år. Anden løber i denne klasse er Doris Blok, OK Snab i Vejle. Hun bliver også 93 i år. Det betyder, de skal kæmpe om, hvem der skal have guld og sølv. Medalje er der under alle omstændigheder til begge, under forudsætning af, at de gennemfører banen og har alle poster.
Stævnets to største klasser er H 50 og H 70. Her er der 32 tilmeldte i hver klasse.

87 hold tilmeldt søndagens DM Mix Stafet
Omkring 200 færre løbere deltager i søndagens Mix Stafet. Når det hedder Mix Stafet er det fordi, der skal være minimum 1 pige på holdet i alle 3-mandsstafetterne.
I alt dystes i fem forskellige klasser: D/H 12 med 10 hold, D/H 16 med 20 hold, D/H 21 med 21 hold, D/H45 med 25 hold og endelig D/H60 med 11 hold. (D er damer, H herrer og tallet angiver klassens alder).
Kun i seniorklassen H/D er der fire løbere på holdet, og her skal der være to damer og to herrer på holdet.
Som om søndagen er stævnepladsen ved Grindsted gymnasium. Børneklasserne D/H 12 starter kl. 10.00 og herefter starter de øvrige klasser med fem minutters interval. Seniorklassen D/H starter som de sidste kl. 10.20. Sidste løber forventes i mål kl. 12.20.

Se her omtale i den lokale presse af DM weekenden i Grindsted:

Alle kan være med – kom og prøv orientering

Maja Alm stiller til start i Grindsted

470 løbere tilmeldt DM Sprint i Grindsted

 


Onsdag den 8. maj var 286 elever, repræsenterende 16 femte og sjette klasser fra 9 skoler, samlet i Gadbjerg for at dyste om, hvem der skulle deltage Skolernes OL Finale i Århus den 19. og 20. juni.
Blandt de syv femte klasser var det 5. a fra Øster Nykirke skole, der løb af med sejren, og blandt de ni sjette klasser var det 6. B fra Bredsten-Gadbjerg skole, der var bedst .

Konkurrencen var et såkaldt mangepostløb, hvor de 16 forskelige klasser startede med 10 minutters mellemrum. I skoven ventede 30 poster , der skulle opsøges inden for 30 minutter. Klasserne fik en kort instruktion før start og fik blandt andet at vide, at hvis tiden blev overskredet gav det et strafpoint for hvert overskredet minut.
Eleverne løb sammen to og to og posterne kunne opsøges i valgfri orden. Ingen fandt alle poster, men Øster Nykirke og Bredsten-Gadbjerg var altså de to klasser, der fandt flest poster i gennemsnit pr. elev.
Top 3 blandt 5. klasserne: Øster Nykirke med et gennemsnit på 12,13 poster/elev, Firkløverskolen, Elkjær med et gennemsnit på 9,11 og Firkløverskolen, Ikær med et gennemsnit på 8,30.
Top 3 blandt 6. klasserne: Bredsten-Gadbjerg 6. B med et gennemsnit på 16,54 poster/elev, Bredsten-Gadbjerg 6. A med et gennemsnit på 14,58 og Bredagerskolen 6. B med et gennemsnit på 12,39.

Herunder de to vindere: Til venstre Øster Nykirke 5. A og til højre Bredsten-Gadbjerg 6. B

Efter mangepostløbet var der et sprintløb med elektronisk tidtagning. Har var der en kort rute med 8 poster, der skulle opsøges så hurtigt som muligt. Ruten var afmærket, så det var alene et spørgsmål om, hvem der havde den bedste postteknik og var hurtigst på benene..
Hurtigste 6. klasses elever:
Piger: Alberte og Lønne, Bredagerskolen på samme tid: 0.59 min
Drenge: Johan Kinch, Bredagerskolen: 0.57
Hurtigste 5. klasses elever:
Piger: Astrid og Mathilde, Jelling Friskole på samme tid: 1.03
Drenge: Tobias Olesen, Firkløverskolen, Ikær: 1.05
Efter løbene var der frisk økologisk frugt til alle sponseret af Salling Group og leveret af Netto i Jelling. Vejret var lidt koldt fra morgenstunden, men artede sig, og det blev lunere hen mod middag, hvor stævnet sluttede. Men eleverne havde ingen problemer med at holde varmen. Var de ikke i skoven til mangepostløb eller på sprintbanen, spillede de fodbold eller frisbee. Så godt humør og masser af motion og frisk luft til alle.

Ved Skole OL Finalen samles alle sportsgrenene(atletik, bordtennis, bueskydning, cross, orienteringsløb, roning, svømning og parasport) til konkurrencer fordelt over fire dage på Ceres Park og Arena i Aarhus.
5. klasserne og dermed også Øster Nykirke 5. A skal dyste onsdag den 19. juni og 6. klasserne og dermed Bredsten-Gadbjerg 6. B dyster torsdag den 20 juni.

Se flere billeder her.

Træning den 11. juni er stafettræning. Det foregår som det plejer; nemlig tomandsstafet med 6 ture for Svær og Let, og 4 ture for Begynder.
I år vil vi prøve, om vi kan lave tidtagning. Måske lykkes det, måske ikke. Men hvis det skal lykkes, skal holdene laves på forhånd med angivelse af SI-briknumre.
Derfor beder vi alle om at tilmelde sig stafettræningen på Gorm Event. Man tilmelder sig to ligeværdige løbere sammen med angivelse af Navne, klasse og SI-briknumre. Disse to kommer til at løbe mod hinanden, og parres af Poul Erik) med et andet hold for at give optimalt konkurrencemoment.
Skulle der komme nogen på aftenen, satser vi på, vi kan nå at indtaste inden start.

I tilmeldingen skriver man i feltet navn ”Navn1, Navn2” og Kommentar skrives ”Klasse, SI-brik1-SI-brik2”
Se eksempeltilmeldingen øverst med Kristian og Poul Erik.

Vel mødt til en sjov og intens træningsaften, hvor der plejer at blive konkurreret på livet løs.

Mvh Kristian Øllgaard

OK Gorm måtte sidste år lide den tort at rykke ud af 1. division, men entréen i 2. division har været overbevisende.
Modstanderne i årets første match i 2. divsion var Fros/Melfar, Faaborg OK og Esbjerg OK og det blev til særdeles sikre sejre i alle matcher.
Resultaterne taler sit eget tydelige sprog: :
OK GORM – FROS/Melfar : 186 – 106
OK GORM – OK Esbjerg : 194 – 85
OK GORM – Faaborg OK: 206 – 60
Det betyder, at stillingen efter første runde nu er
OK Gorm: 6 point
Fros/Melfar: 4 point
Esbjerg OK: 2 point
Faaborg OK: 0 point

OK Gorm har derfor gode chancer for efter årets sidste divisionsmatch i Munkbjerg den 22. september at vende tilbage til 1. division, da vinderen rykker direkte op i 1. division.
”Meget skal gå galt, hvis ikke vi rykker op”, siger en af klubbens meget erfarne medlemmer, Bent Nielsen.
Dagens divisionsmatch blev afviklet i den sydfynske skov Grøften under Krengerup Gods.
I alt blev der konkurreret i 33 klasser og OK Gorm havde vindere i de 18.
Vigtigt i disse divisionsmatcher er at være godt repræsenteret i alle klasser. Skal en klub være 100% dækket ind i alle klasser med løbere, der kan få point, skal klubben kunne mønstre 96 løbere.
Det er kun de allerstørste klubber der kan det, men mindre kan altså også gøre det.
I søndagens match var OK Gorm repræsenteret med 56 løbere, Fros/Melfar med 42, Esbjerg OK med 34 og Faaborg OK kun med 27. Så dels gælder det om at have løbere, der får gode placeringer, men ligeså vigtigt at man er godt og bredt repræsenteret i de 33 forskellige klasser.
Formanden Pernille Buch var meget tilfreds med dagens resultat og har her til aften via Facebook udsendt denne hilsen til alle medlemmer:
”Tak til alle 58, der deltog i divisionsmatchen i dag. Vi endte med at vinde med 80 point over Fros/Melfar og endnu mere over Esbjerg og Faaborg. Det betyder rigtig meget, at vi er mange afsted, så endnu engang tak for indsatsen”.

Se billeder her.

Se resultater her


Efter træningen i tirsdags, var der rekord i antal medlemmer, som var inde og spise. Dejligt at så mange tager imod tilbuddet om en gang billig aftensmad, krydret med samvær med klubbens øvrige medlemmer.
Mange af medlemmerne blev også til efterfølgende klubaften, hvilket vi i arrangementsudvalget, selvfølgelig er glade for.
For de som ikke kunne deltage, vil jeg lige kort orientere om, hvad der blev fortalt.
1. Bent og Pernille fortalte om de nye regler ved divisionsmatch. I modsætning til tidligere kan alle deltager nu give point, hvis de gennemfører deres bane. Så der er rigtig god grund til at løbe sikkert på søndag. Det nye er også, at vi ikke skal løbe om op/nedrykning, men at vindende klub i 2.division (forhåbentlig OK Gorm) rykker direkte op i 1.division. I 2020 skal der kun være 2 divisioner i Sydkredsen, i modsætning til nu, hvor der er 3 divisioner.
2. Poul Erik viste en ny funktion på O-service. Øverst i højre hjørne kan man klikke på O-results, og derved hurtigt få et overblik over de løb, der har været i 2019.
3. Så fortalte Helle Schou fra Snab om WOC2020. Det foregår i uge 28 i 2020 og der skal bruges ca. 500 hjælpere. Både nogle med O-løbs erfaring og der bliver også brug for mange andre kompetencer, så som postvagt, hjælpe med forplejning, bygge arenaer op osv. Så derfor opfodres I alle til at reservere uge 28, samt inviterer familie og venner til at hjælpe og blive en del af denne store oplevelse.
I opfordres til at gå ind på hjemmesiden: www.woc2020.dk
Samt at følge Facebookgruppen: WOC2020 arrangørgruppe, hvor der helt sikkert kommer flere oplysninger, jo nærmere vi kommer WOC2020.

Tak til Helle for et godt oplæg. Oplægget ser du her.
Tak for flot fremmøde til klubaften.
Tak til Birthe og Bodil for dejlig kage.
Hilsen arrangementsudvalget
Bente Ringive

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond