Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


Onsdag den 8. maj var 286 elever, repræsenterende 16 femte og sjette klasser fra 9 skoler, samlet i Gadbjerg for at dyste om, hvem der skulle deltage Skolernes OL Finale i Århus den 19. og 20. juni.
Blandt de syv femte klasser var det 5. a fra Øster Nykirke skole, der løb af med sejren, og blandt de ni sjette klasser var det 6. B fra Bredsten-Gadbjerg skole, der var bedst .

Konkurrencen var et såkaldt mangepostløb, hvor de 16 forskelige klasser startede med 10 minutters mellemrum. I skoven ventede 30 poster , der skulle opsøges inden for 30 minutter. Klasserne fik en kort instruktion før start og fik blandt andet at vide, at hvis tiden blev overskredet gav det et strafpoint for hvert overskredet minut.
Eleverne løb sammen to og to og posterne kunne opsøges i valgfri orden. Ingen fandt alle poster, men Øster Nykirke og Bredsten-Gadbjerg var altså de to klasser, der fandt flest poster i gennemsnit pr. elev.
Top 3 blandt 5. klasserne: Øster Nykirke med et gennemsnit på 12,13 poster/elev, Firkløverskolen, Elkjær med et gennemsnit på 9,11 og Firkløverskolen, Ikær med et gennemsnit på 8,30.
Top 3 blandt 6. klasserne: Bredsten-Gadbjerg 6. B med et gennemsnit på 16,54 poster/elev, Bredsten-Gadbjerg 6. A med et gennemsnit på 14,58 og Bredagerskolen 6. B med et gennemsnit på 12,39.

Herunder de to vindere: Til venstre Øster Nykirke 5. A og til højre Bredsten-Gadbjerg 6. B

Efter mangepostløbet var der et sprintløb med elektronisk tidtagning. Har var der en kort rute med 8 poster, der skulle opsøges så hurtigt som muligt. Ruten var afmærket, så det var alene et spørgsmål om, hvem der havde den bedste postteknik og var hurtigst på benene..
Hurtigste 6. klasses elever:
Piger: Alberte og Lønne, Bredagerskolen på samme tid: 0.59 min
Drenge: Johan Kinch, Bredagerskolen: 0.57
Hurtigste 5. klasses elever:
Piger: Astrid og Mathilde, Jelling Friskole på samme tid: 1.03
Drenge: Tobias Olesen, Firkløverskolen, Ikær: 1.05
Efter løbene var der frisk økologisk frugt til alle sponseret af Salling Group og leveret af Netto i Jelling. Vejret var lidt koldt fra morgenstunden, men artede sig, og det blev lunere hen mod middag, hvor stævnet sluttede. Men eleverne havde ingen problemer med at holde varmen. Var de ikke i skoven til mangepostløb eller på sprintbanen, spillede de fodbold eller frisbee. Så godt humør og masser af motion og frisk luft til alle.

Ved Skole OL Finalen samles alle sportsgrenene(atletik, bordtennis, bueskydning, cross, orienteringsløb, roning, svømning og parasport) til konkurrencer fordelt over fire dage på Ceres Park og Arena i Aarhus.
5. klasserne og dermed også Øster Nykirke 5. A skal dyste onsdag den 19. juni og 6. klasserne og dermed Bredsten-Gadbjerg 6. B dyster torsdag den 20 juni.

Se flere billeder her.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond