Monthly Archives: september 2017
Til dig der elsker natløb – og til dig, der kunne tænke dig at prøve at løbe i mørket!
Igen i år har du nu en unik mulighed for at komme ud at løbe i mørket i det midtjyske område mellem Horsens, Silkeborg og Aarhus. 4 torsdagsaftener i november og 3 i februar ’18 afvikles – sædvanen tro og for 14. sæson i træk – natløbsserien NightChamp, på et tidspunkt af året, hvor der er langt mellem konkurrenceløbene.
Og da starten er allerede mellem klokken 18.15 og 19.15, kan man være hjemme igen i varmen efter løbet, inden det bliver alt for sent!
Du vil i november kunne komme ud at løbe i så forskellige terræner som Marselisborg, Vilhelmsborg, Hastrup Plantage og Boller Nederskov, og i februar fortsættes i Rosenholm Skov og Risskov, inden det hele rundes af i Silkeborg Sønderskov. Ved prologen i Marselisborg er der mulighed for omklædning inden døre, og du kan her også bestille mad til efter løbet. Ellers foregår det hele ude i Vorherres frie natur!
Du vil virkelig kunne give den gas i skoven og give dine konkurrenter baghjul, hvis du er til skarp konkurrence, eller du kan tage det mere afslappet, eventuelt i samløb med andre eller med skygge, hvis du ikke er så sikker i mørket. Natløb giver dig god orienteringserfaring, som du også kan bruge i dagslys, og du kan ved NightChamp vælge mellem 7 baner af forskellig længde og sværhedsgrad. Så der er helt sikkert noget til dig, og noget der passer til dit niveau.
Ved deltagelse i årets NightChamp-serie er du også med i konkurrencen om de mange præmier!
Hvis du vinder din klasse, venter der dig en fin præmie, der er sponseret af Løberen i Aarhus.
Og hvis du – set over alle 7 løb – løber med hurtigste kilometertid, vinder du et gavekort til Dayz Familieferie. Her er et gavekort til hurtigste løber på både drenge- og pigesiden!
Endelig kan du deltage i lodtrækningen af 2 gavekort á 1500 kr. til Løberen i Aarhus, hvis du blot stiller op i 6 af de 7 afdelinger.
Efter sidste afdeling af NightChamp i februar byder vi på en afslutning på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole med kaffe og brød, og her uddeles også de 17 klassepræmier.
Og så er det ellers bare at komme ind på O-service og få tilmeldt dig, så du kan være en del af årets NightChamp!
Se mere her: www.nightchamp.dk
Indbydelsen finder du her: http://nightchamp.dk/NC1718/Indbydelse.pdf
Årets klubfest afholdes fredag den 3. november kl. 18.00 på Kollerup Skole (benyt hovedindgangen).
Program:
Vi starter med reception for årets medaljetagere.
Herefter hylder vi årets klubmestre.
Resten af aftenen vil gå med spisning, diverse indslag, hyggeligt samvær, sjov og underholdning.
Der serveres kaffe og te ved 22-tiden før vi tager hjem.
Pris:
Voksne: 85 kr., Børn under 14 år: 50 kr.
Der vil være mulighed for at købe drikkevarer: Øl og sodavand: 5 kr – Flaske vin: 50 kr
Tilmelding senest den 24. oktober på Gorm Event på hjemmesiden
Hvis det ikke lykkes for dig, så send en mail til: buch1977@gmail.com eller ring: 31311847
Vi har i samarbejde med Trimtex designet en ny klubvest.
Den er i første række tænkt som klubdragt for skiklubbens medlemmer, men vi synes den er så fin at alle medlemmer af GORM skal have chancen for at købe den.
Kom og prøv den!
Vesten koster 640 kr og kan ses i 3D på Trimtex hjemmeside.
Tirsdag d.26/9 vil der være mulighed for at prøve størrelsen på vesten i forbindelse med orienteringstræningen på Abrahamsens gård kl 18.00 og et par timer frem. Min erfaring er at størrelsen passer med den jeg normalt bruger (f.eks OK GORMS klubtrøje – jeg er str Large). Det skal dog siges at snittet er ganske kropsnært, så hvis man ikke bryder sig om det er i tvivl vil jeg anbefale at man går en størrelse op.
Vesten er syet i et vindtæt strækbart materiale og er ikke tykkere end at den sagtens vil kunne bruges på en af de halvvarme sommerdage vi har haft så mange af i år. Ved at variere hvad man har på inden under vil den kunne bruges året rundt. Vesten har gode reflekser bag på skuldrene og på lænden. Min erfaring er at størrelsen passer med den jeg normalt bruger (f.eks OK GORMS klubtrøje – jeg er str Large). Det skal dog siges at snittet er ganske kropsnært, så hvis man ikke bryder sig om det er i tvivl vil jeg anbefale at man går en størrelse op.
Bestilling kan ske til Bjarke Wolf (bjarkewolf@gmail.com / tlf.21254895) senest 1/10 2017
Dette års klubmesterskab var henlagt til Munkebjerg Øst helt ude ved Andkær Vig. Et dejligt kuperet terræn med strålende udsigt udover Vejle Fjord (fra toiletterne), ja endda en tur langs vandkanten hen til start.
Meget var, som det plejer. Men ”plejer” er bestemt ikke lig med kedeligt.
Der plejer at være ståhej omkring opstilling af klubtelte. Denne gang endte vi med at få stængerne sat sammen, så vi havde en alt for bred facade i forhold til teltdugens bredde.
Der plejer at være toiletter. Men de plejer ikke at være lige så fine som mine derhjemme;)
Der plejer at være lækker forplejning tilberedt af Bodil – tak! I år var der så også lige en stor kasse med lækre flødeboller. Vi var vidst nogle stykker, som fik flere end tilladt – ikk’ Ole? 😉
Der plejer at være trangt i teltet. Men i dag kunne man på et tidspunkt, som Inger sagde, med rette kalde stedet for en tæthed 4, hvis der skulle placeres en post.
Der plejer at være en tipskupon lavet af Poul Erik. Dette år blev det i særlig grad svært at gætte rigtigt, når herrerne på B4 blev disket henad en kant, og vi umuligt kan vide noget om, hvor meget det regner i Jelling.
Jørgen Damgaard plejer at blive klubmester i Old Boys. Eller gør han? Han siteres for at have sagt: ”Da jeg vandt sidste år, kunne man tro, det var et tilfælde, men nu er det vist slået fast.” Faktisk har de 10 mænd på B4 alle muligheder for at give hinanden kamp til stregen. Men tre blev disket. Én valgte forarget at glemme at tage en post, fordi den var ”lagt under en viadukt. En placering fuldstændig uden orienteringsmæssig udfordring”. Én udgik bevidst, da et enkelt bom bestemt måtte umuliggøre en sejr. Én af mændene udtrykte ret samlende for gruppen: ”Vi kunne ikke stå for presset!” Selv den mangeårige klubmester Claus Lyngby måtte se sig slået med hele 1 sek. Men fortvivl ikke. Jørgen KAN slåes. Se hans stræk fra post 9 til 10. (se billede)
I gruppen Veteran Herrer plejer der også at være kamp til stregen imellem KK, Flemming, PE og Strib. Men hvem kan vinde over Strib, når han bruger hemmelige våben som at dryppe Atamon på tæerne?
Der plejer at være bakke op og ned, når vi løber i Munkebjerg. Men hvem kan stå for Rasmus` kommentar?: ”Det var sjovt, at løbe nedad alle bakkerne.”
Der kunne vel nævnes mange flere ”plejer”. Men nej. Det ville blive kedeligt.
Slutteligt vil jeg……ja vi alle, bøje os i støvet og lykønske dette års klubmestre. Der var ikke så mange baner, der kunne mønstre deltagere.
Esben vandt Drenge 13-16, Nanna, D17-20, Jørgen, Old Boys, Anette L, Old Girls, Strib, H Veteran og Asta, D Veteran
Hilsen Marianne Damgaard
På det store billede ser vi klubmestrene: Jørgen, Asta, Hans Christian og Nanna. Kørt da billedet blev taget var Anette og Esben.
Herunder ser vi Søren, der valgte at hoppe over en post, og en stolt Rasmus, der fik sin første præmie som orienteringsløber.
Efter at have prøvet både Vasaloppet og Birkebeinerrennet er jeg begyndt at se mig om efter en ny udfordring at prøve kræfter med.
I den kommende vinter har jeg besluttet mig for at forsøge Skarverennet, som er et turlangrend på 37km med start på Finse (Haugastøl for 25km kort rute) og mål i Ustaoset. Det går langs Hallingskarvet i en fantastisk natur og tiltrækker hvert år over 12000 deltagere. Skarverennet har en konkurranceklasse i fristil (skøjt) med ca. 1 400 deltagere. Her deltager alle de bedste langrennsløpere og skiskytter i Norge og flere internationale profiler. Det er et bredt arrangement og det er ingen nødvendighet i å være topatlet. Det er nok at være en helt gennomsnitlig skiturist. Det finder sted i den sidste weekend i April og med fint vejr og høj sol (som det ofte er) måske endda de lene seg godt tilbake og nyte den vakre vinterdagen med en pause eller to i solen før man du tager de siste 10 km til målgang. Man kan læse mere om løbet på: http://www.skarverennet.no/
For å få transporteret alle løperne til Finse (hvor der vel at mærke slet ikke går veje til) lejer arrangørerne tog ind fra NSB. De fleste går fra Geilo området, men der går også et direkte tog fra Oslo.
Jeg kunne godt tænke mig at have nogen at følges med, så hvis der skulle være en eller flere GORM skiløbere derude der også kunne tænke jer at strække skisæsonen til efter påske, hører jeg gerne fra jer.
Min plan er at tage med en færge fra Hirtshals sidst på aftenen fredag d.20/4, køre til Drammen og derfra tage særtoget tidlig lørdag morgen til Finse. Efter løbet går særtoget så tilbage fra Ustaoset til Drammen i god tid til at man kan nå færgen tilbage til Danmark.
Tilmeldingen til løbet starter 16/10, og jeg skl nok stå for tilmeldingen. Efter hvad jeg hører bliver der dog hurtigt udsolgt. Derfor skal jeg have besked senest d.15/10. Prisen for løb og togstransport (Drammen-Finse/Ustaoset-Drammen) er 1700 NoK (ca 1350 DKr)
Transporten med bil og færge til Drammen arrangerer vi senere og vi deles om udgifterne.
P.S. Denne tur er naturligvis kun et supplement til den traditionsrige Svarstad-tur i Februar.
Mange skihilsner
Bjarke Wolf
tlf. 21254895
Vi har fået mulighed for at arrangere en voksenlæringstur i slutningen af efterårsferien.
Vi har fået ”lov” til at bo sammen med børn/ungdomsløberne (bare vi ikke blander os for meget) og bruge deres baner (bare vi samler posterne ind).
Det synes vi i arrangementsudvalget er et super godt tilbud.
Håber I har tid og lyst til at deltage sammen med os.
Tilmelding på Gorm Event.
Se indbydelse her.
Arrangementsudvalget
I indbydelsen stod der:
Gert Nielsen, Udviklingskonsulent fra Dansk Orienterings-Forbund (DOF) vil komme og give et foredrag om rekruttering og involvering af nye medlemmer – ideer og erfaringer fra DOF’s klubudviklingsprojekt 2014-2017, samt DOF’s kommende tiltag (2018-2021) indenfor rekruttering og klubudvikling (ATK 2.0).
Der var godt 20 medlemmer, som hørte Gerts foredrag om klubudvikling. Han fortalte bl.a. om, hvordan andre klubber rundt om i landet har formået at få flere nye løbere til klubben. Nogle at de ting han fremhævede var:
- Vær bevidst om hvilken målgruppe der rekrutteres.
- Det skal være klubbens projekt – ikke kun nogle få personers.
- Man skal fastholde konceptet – skal prøves af mindst 10 gange, inden man ændrer på noget.
- Skole-orientering kan bruges som rekruttering.
- Man kan arrangere By-orientering, som kan være målrettet voksne løbere.
- Pres ikke de nye løbere ud i nye skove eller med til løb, før de er klar til det.
- Den ugentlige træning skal være på plads, og der skal være medlemmer klar til at tage sig af nye løbere.
- Flere medlemmer foretrækker hurtige hverdagsløb, fremfor weekendløb, som tager lang tid.
Dette var blot nogle af ”guldkornene” fra Gert. Der var plads til lidt spørgsmål – men 1 time går jo meget hurtigt. Det var en interessant aften, og jeg er helt sikker på, at os i bestyrelsen vil arbejde videre med nogle af de forslag, som Gert kom med.
Vi kan så kun håbe, at medlemmerne byder ind på de projekter, som de finder interessante. Vi vil vel alle gerne have lidt flere medlemmer og derfor skal vi løfte i flok.
Tak til Bodil og Merete for rigtig lækker kage.
Hilsen Bente Ringive
De danske mestre på den klassiske lange distance skulle i år findes i Krengerup på Fyn. Ud over den fysiske udforing på de lange baner, så blev årets mesterskab også en teknisk udforing med mange poster. Fx havde D40 banen 25 poster på 7 km. Krengerup skoven er en typisk fynsk skov med masser brombær, brændenælder, krat og masser vand og mudder.
Fra Gorm kæmpede 10 løbere om de eftertragtede medaljer.
Det blev til flotte præstationer udenfor medaljerækken for Esben i H16, Strib i H65 og Peter i H60.
KK løb igen et fantastisk flot løb og fejede alt modstand af banen og vandt guld med næsten 6 minutter ned til nr. 2. Pernille løb en næsten fejlfrit løb og vandt bronze i D40 klassen.
DM Lang var årets sidste danske mesterskab. OK Gorm har samlet 13 DM medaljer sammen i løbet af året og her er 6 af guld. Meget flot.
Dagens startede med dejligt vejr og en tro på at metrologerne måtte have taget helt fejl, da vi så vejrudsigten hjemmefra. Men vi blev klogere!
Vi skulle løbe i Langesø på Fyn. Langesø er som alle fynske skove, grøn og meget våd! Stævnepladsen lå fantastisk flot med udsigt over hele målområdet og publikumsstrækket. Strib havde, som så ofte før, reserveret en plads til Gorms klubtelt i forreste række. Vi var helt klar til kamp!
Gorm stillede med 4 hold til DM stafet:
H55 hold (Søren, Ole og Peter)
H65 hold (KK, Strib og PE)
DH185 (Flemming, Lilli og Asta)
Åbneklasse (Hans, Esben og Pernille)
H55: Stabile præstationer! (på billedet viser Søren, hvor vigtigt det er, med god energi inden løbet!)
Søren løb en flot første tur og sendte Ole ud på en 6. plads kun 6 minutter efter det førende hold. Ole kunne med et stabilt løb sende Peter i skoven, stadig som 6. bedste hold. Peter satte en enkelt plads til og holdet endte på en ret flot 7. plads 29 minutter efter vinderholdet fra Silkeborg.
H65: Godt kæmpet af alle!
KK løb en stabil første tur og sendte Strib i skoven som nr. 5 ca. 5,5 minut efter det førende hold. Strib løb en super flot anden tur og sendte Poul Erik i skoven som nr. 1, men med 2 hold lige i hælende. Poul Erik løb fint indtil publikumsstrækket, hvor han lå til sølv. Men en fejl herefter kostede sølvmedaljen, og holdet endte på en flot 3. plads i den stærke H65 klasse.
DH185: Lige ved og næsten.
Flemming løb førstetur på dette hold, hvor alderen tilsammen skal runde de 185 år. Han løb også en stabil tur og kunne sende Lilli i skoven på en 6. plads, dog kun 2 minutter efter det førende hold. Lilli løb rigtig flot og hentede en placering, så hun kunne sende Asta af sted som 5. bedste hold. Asta hentede endnu en placering og holdet endte på en 4. plads, under 3 minutter fra bronzen.
Åben klasse.
I denne klasse løbes der ikke om danmarksmesterskabet, da man frit kan stille hvilken som helst løber på de 3 ture. Første tur er ca. 5-6 km svære, 2. tur er 3 km mellemsvære og sidste tur er ca. 4.5 km svær.
Hans startede flot ud, men lavede desværre et par fejl der kostede dyrt og kom i mål godt 10 minutter efter de førende. Esben tog benene på nakken og sendte, med et super løb, Pernille i skoven som nr. 1, dog kun 7 sekunder foran holdet fra Silkeborg. Pernille øgede føringen til mere end 3 minutter og kunne løbe holdet ind til sejren.
Præmieceremonien blev afholdt i silende regn. Fra middag stod det mildt sagt ned i stænger og gjorde forholdene på stævnepladsen og ikke mindst i skoven ret vanskelige. Men trods de svære vejrforhold havde vi en super dag i Langesø og dejligt med alle de flotte præstationer i skoven.
Indbydelse til klubaften tirsdag den 12.september kl. 20 (efter træning og spisning) på Abrahamsens Gård.
Gert Nielsen, Udviklingkonsulent fra Dansk Orienterings-Forbund (DOF) vil komme og give et foredrag om rekruttering og involvering af nye medlemmer – ideer og erfaringer fra DOFs klubudviklingsprojekt 2014-2017, samt DOFs kommende tiltag (2018-2021) indenfor rekruttering og klubudvikling (ATK 2.0)
Der serveres kaffe og kage til foredraget.
Vel mødt til en interessant aften.
Bente