Monthly Archives: april 2016
OK Gorm afholder Find vej Dagen den 30. april mellem 14.00 og 15.00. Sidste år afviklede vi Find vej Dagen i Kongernes Jelling. I år sker det i Jelling Skov med udgangspunkt fra Abrahamsens Gård.
Da vi gerne vil vise, hvad det vil sige at være medlem af en orienteringsklub, opfordrer vi alle vore medlemmer til at deltage denne dag. Ja, gøre dagen til en klubtræningsdag.
Der vil være to forskellige baner på de faste Find vej poster. En på 2,5 km og en på 3,5 km.
I er meget velkomne til at løbe en af de to Find vej baner, men I kan også lave jeres egen bane eller lave anden træning.
Dog er det vigtigt at vi får vist deltagerne, at vi er en klub med et socialt liv, så mød op i det givne tidsrum – i klubdragt, naturligvis. Vi vil også opfordre medlemmerne til at være ambassadører for dagen og klubben op til Find vej Dagen. Invitér venner, bekendte, naboer med i skoven denne dag – gerne hele familier.
Find vej Dagen er en event, der bliver afholdt 49 forskellige steder i Danmark den 30. april, og Grønland den 1. maj. Omkring 4000 deltagere vil være med i en event den dag.
Du kan finde mere information om Find vej Dagen her – og på vores facebook side.
Yderligere oplysninger: Merete Larsen på 2126 4264 og http://www.okgorm.dk
Vejrudsigten havde ikke lovet, samme gode vejr som til DM sprint i Haderslev Store Bededag, men at vi søndag den 24. april skulle stå op til ca. 3 cm sne overalt og temperatur på 1 grad, havde vi ikke lige regnet med. Vi skulle køre tidligt (Før 08:00) for at nå til starten på Rømø. Og det blev så i snevejr vi kørte hjemmefra. Dog blev det til solskin jo mere sydpå vi kom. Faktisk så skinnede solen, da vi nåede Rømø og temperaturen nåede op på 8 grader til starten.
I alt 18 løbere stillede op fra Gorm, ud af godt 520 løbere som stod på startlisterne. I teltet inden start blev der diskuteret valg af tøj, da det var svært at vurdere hvor koldt det ville blive at løbe i løbet af dagen. Det var jo Ultra Lang, så vi forventede alle at skulle være i skoven i laaaang tid.
Terrænnet var med både store åbne klit og vådområder, samt en del nåletræs plantager. Sagt med andre ord. Det kunne gå hen at blive svært. Så der blev givet gode råd i teltet om at løbe sikkert og have kortkontakt, når man lavede sine indløb til posterne.
Jeg skulle løbe en H50 som var sat til 14,4 Km. Min forventning var nok en tid på 2½ time. Det viste sig at det med ultra lang er meget lange stræk. Faktisk så var min post 1 godt 3 km fra starten, og uden bom, men med meget stiløb så klipper jeg post 1 efter 26 minutter og en meget høj Puls. Så er det lige man skal forsøge at tænke lidt positive tanker, når man ved at der stadig er 16 andre poster, inden man kommer i mål. Og når det på kortet var aftegnet som våde områder, så var det sandt. Der var meget vådt en del steder, og faktisk blev man i instruktionen også gjort opmærksom på at vandstanden i vådområderne var højt.
Men det viste sig at gå godt efter omstændighederne. Posterne var ikke specielt “gemte” eller svære at løbe ind til. Så det var mere fysikken der skulle stå sin prøve til dette DM.
Samlet set fik Gorm 2 medaljer med hjem. Josefine fik en Sølv. Kun 4 sekunder fra Guldet. Asta fik også en sølvmedalje. Tillykke til dem begge.
Martin Ringive
Datter som mor gjorde det fornemt ved DM Sprint i Haderslevs gamle bykerne. Begge vandt guld.
Anette havde et fejlfrit løb og kom i mål 20 sekunder foran en af de evige rivaler i D 50 klassen Marianne Lynge Krogh, Kolding OK. I alt var der 20 løbere i klassen.
Josefine bekræftede igen, at hun hører til i den allerøverste top af dansk juniororientering. Som det har været i alle årets øvrige konkurrencer, var der en tæt kamp mellem dygtige Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK og Josefine. Igen var det Josefine, der trak det længste strå. Hun vandt med 22 sekunder foran Amanda, og værd at bemærke i en tid, der havde givet bronze i seniorklassen – de to klasser løb samme bane. Her var vinderen den tredobbelte verdensmester Maja Alm med Emma Klingenberg på 2. pladsen – en anden VM medaljør. Blot en understregning af Josefines fornemme tid.
HTF havde lavet et flot DM med stævneplads ned til vandet, storskærm, start på stævnepladsen og publikumspassage for eliteløbere. Postenhederne bestod af ”emiTag” timing chip, som er et touchfree system og dette betød, at en del løbere ikke var tæt nok på posten, og de blev dermed disket. Vi havde forventet teknisk svære baner, men dette var ikke tilfældet. I stedet var det høj fart og vejvalg (højre eller venstre) som var momentet. Postplaceringerne var generelt lette.
OK Gorm var repræsenteret med i alt 11 løbere, men ingen af de øvrige var i nærheden af medaljer. Banerne var ellers ikke svære, men hurtig og sikker kortlæsning og hurtige fodflytninger skal der til for at være med fremme i i sprintdisciplinen, og da var de øvrige Gormløbere ikke skarpe nok på dagen.
Billedtekst: Sådan skal det gøres – uden stop tjekkes først registrering og stadig i fortsat løb postdefinition – ikke noget med at stå og hvile sig ved posten.
Træningslegat til Josefine.
I forbindelse med præmieoverrækkelsen uddelte DOFs Venner træningslegater til nogle af de mest lovende talenter i dansk juniororientering.
Josefine Lind, OK Gorm var en af de talentfulde løbere, der blev begunstiget.
Josefine modtog en check på 5000 kr.
Sidste år i sommerferien, da jeg gik og malede vinduer på Abrahamsens Gård, oplevede jeg flere gange, at der pludselig stod turister på gårdspladsen og var blevet væk. De havde mistet kontakten med den Gule eller Blå rute, som OK Gorm og Bent i forbindelse med etablering af Abrahamsens Gård i 1997 havde designet.
Mange år er gået, afmærkningen i området var blevet diffus, og de indtegnede ruter i Jelling Guiden, som i år er udkommet for 34. gang, var heller ikke længere i overensstemmelse med virkeligheden.
Med hjælp fra Vejle Kommune, Bent og Henning er der nu rettet op på det.
I går blev Bent og Henning færdig med afmærkningen, med entydige blå eller gule pile på solide egetræsstolper.
Kortmaterialet er blevet opdateret, så kort og virkelighed er i overensstemmelse med hinanden i 2016-17 udgaven af Jelling Guiden.
Vejle Kommune har leveret stolper og afmærkninger. Henning og Bent har udført det praktiske med nedgravning af 42 egetræspæle og påsætning af ca. dobbelt så mange skilte.
Jeg har prøveløbet de to ruter. Afmærkningen er nu helt entydig.
Det må glæde enhver turist og naturvandrer.
På side 69 i Jelling Guiden 2016-16 er der et kort og en beskrivelse af vandre- og løbeturene på både dansk, engelsk og tysk:
Vandre- og løbeture i Jelling Skov og Fårup Sø området
Orienteringsklubben Gorm har afmærket 2 ruter i Jelling Skov.
En gul og en blå rute af forskellig længde. Ruterne udgår fra Abrahamsens Gård midt i skoven, hvor der er anlagt parkeringsplads.
Turene går gennem et kuperet terræn og er ikke velegnet til kørsel med barnevogn. Hunde skal føres i snor.
Jelling Skov er en privat skov, der fortrinsvis hører til byens og omegnens gårde.
Ved Fårup Sø er der udlagt en rød rute. Her kan man parkere ved Skovdal Kro eller længere mod
vest i nærheden af Fårupgård. På denne rute har man næsten overalt en flot udsigt over søen. Efter længere tids fugtigt vejr tilrådes gummistøvler.
I samme Jelling Guide har OK Gorm i øvrigt fået en lille annonce, der annoncerer for Abrahamsens Gård.
Se side 70 i Jelling Guiden. Eksemplarer af guiden ligger i Madpakkerummet på Abrahamsens Gård.
Opfordring: Tag ned på Abrahamsens Gård og gå eller løb en tur på den blå eller gule rute. Turene starter i det nordvestlige hjørne af parkeringspladsen.
kk
Kære ungdomsløber
Vi glæder os til at se ”gamle” og nye løbere til træning og konkurrencer i GORM.
Brug klubbens hjemmeside: www.okgorm.dk. Her finder du hele tiden den opdaterede plan for træning og andre arrangementer. Her kan du også se billeder og læse om arrangementer, der har fundet sted.
Der er træning hver tirsdag fra kl. 18 – 19.30. De fleste træninger foregår i Jelling Skov fra Abrahamsens Gård. Når træningen foregår i andre skove, fx Gadbjerg, Tykhøjet, Engelsholm. Når træningen foregår i andre skove, er der fælles kørsel fra Brugsens P-plads kl. 17.30. Det kan være nødvendigt med forældrekørsel. Vi har træningssamarbejde med Orienteringsklubben Snab. Vær opmærksom på, at Snabs træninger ligger onsdag aften.
Vi håber, du har lyst til at deltage i konkurrencer. Tilmeld dig ca 10 dage før konkurrencen på o-service eller til Poul Erik Buch.
Se også afsnittet Børne- og ungdomstræning i OK Gorm under Børn og unge
Vinteren bød ikke på så megen sne, men snescooteren kom da ud og blev luftet og det blev til et par dage med spor golfbanerne.
Vi havde en rigtig god klubtur til Svarstad og Vindfjell løppet, og jeg er rigtig glad for at der var så mange, og især så mange nye der var med.
Til Vasaloppet havde vi den største deltagelse i adskillige år med 8 fuldførende løbere, og så var vi igen i år 4 deltagere til Birken – begge steder med rigtig fine resultater.
Apropos Vasaloppet så åbnede tilmeldingen via dansk skiforbund den 14 April, se mere på events4u.dk. Så det er faktisk ikke for tidligt at begynde at tænke på næste skisæson.
Hvis det alligevel virker lidt langt ude i fremtiden er der også rigeligt at give sig til i mellemtiden. For de af os der løber på rulleski nærmer den bedste tid på året sig. Lige så træls det kan være at kæmpe sig gennem mørke, kulde, regn og blæst, ligeså skønt er det at være ude og nyde solopgangen en stille forårsmorgen eller en sommeraften.
Hvis man gerne vil ud at have en smule uformel konkurrence med plads til alle og sædvanligvis med en bid brød og lidt hygge bagefter, kan jeg anbefale Vestcuppen. Årets stævneplan ser ud som følger:
1. afdeling i Faaborg – med skiskydning, lørdag, den 30. april – med start kl. 13.
2. afdeling i Aarhus, onsdag, den 11. maj – med start kl. 19.
3. afdeling i Vejle, onsdag, den 25. maj – med start kl. 19.
4. afdeling i Odense, onsdag, den 1. juni – med start kl. 19.
5. afdeling i Oksbøl/Skipark Vesterhavet, lørdag den 4. juni – med start kl 13.
6. afdeling i Herning, onsdag, den 15. juni – med start kl. 19.
7. afdeling i Holstebro, lørdag den 25. juni – med start kl. 12:30.
8. afdeling i Rold Skov/Arden, lørdag den 13. august – med start kl. 11.
9. afdeling i Ebeltoft, lørdag den 3. september – med start kl. 13.
Jeg regner selv med at deltage I de fleste runder og vil gerne have selvskab af nogle klubkammerater. Se mere info på vestcup.dk
Et andet, og mere eventyrligt tilbud til rulleskiløberne er Coast2coast. Løbet der som navnet antyder går på tværs af nordjylland på årets korteste nat. Starten går ved solnedgang fredag den 19 juni ved Skallerup klit og slutter ved solopgang på palmestranden i Frederikshavn. Tidligere har det foregået til fods og på cykel, men nu er der så kommet rulleskiruter på 60 0g 90km med. Jeg deltog selv sidste år og det var en virkelig anbefalelsesværdig oplevelse. læs mere på coast2coast.nu
Alliansloppet i svenske Trollhättan d.27/8. Er også værd at nævne. Det er formentlig verdens største rulleskiløb og som det eneste, officielt seedningsløb til Vasaloppet. Flere danske klubber lave ture derop – Måske var det noget for os
Den 10. September er der løb på den nye motorvej ved silkeborg der åbner kort efter. Her kan man også deltage på rulleski på 10km, 1/2 og 3/4 marathon. for info se motorvejslbøb.dk
Hen over de seneste vintre har vi fået noget fællestræning på rulleski op at køre. Inspireret af hvad man gør i andre skiklubber kunne jeg godt tænke mig at vi som noget nyt prøver at holde gang i denne træning også hen over forår og sommer. Jeg vil meget gerne høre fra de af jer måske kunne tænke sig at deltage i fællestræning under en eller anden form, på den måde slipper jeg også for at “spamme” de medlemmer der ikke har interesse i rulleski. Det skal ikke ses som nogen form for bindende tilsavn om at deltage, jeg vil bare gerne vide om det overhovedet er noget der er opbakning til. Det vil også være værdifuldt for mig at få input til hvad træningen skal indeholde (f.eks. teknik eller intervaller) og hvornår den skal være (ugedag og tid).
Med tak for en god skivinter
Bjarke Wolf
For første gang i år træner vi uden for Jelling Skov. Vi skal bruge sprintkortet i Tørring, der dækker området ved skolen, gymnasiet og kulturcenteret.
Fælleskørsel fra P-plads bag brugsen i Jelling kl 17.30
Mødested i Tørring kl. 18.00: Kirkevej 10 på P-pladsen udenfor Gudenåcenteret.
Det kan også være svært, når man er ny i klubben at vide, hvilke løb der er vigtige at deltage i, men der er nogle løb som klubben gerne ser stor klubdeltagelse i. Arrangementsudvalget har derfor igen lavet en liste over anbefalede løb, konkurrenceløb som er gode at tage til som ny orienteringsløber.
Til disse løb kan man også være sikker på at andre Gormløbere deltager, som gerne vil hjælpe og guide nye medlemmer.
Tilmelding til løbene via O-service, senest 1-2 uger før løbet.
Spørgsmål: Bente: b.ringive@hotmail.com eller Poul Erik: pe@batteribilen.info
Se listen under Voksne – Prioriterede konkurrencer 2016
Efter træning nu på tirsdag den 12. april er der klubaften på Abrahamsens Gård mellem 20.00 og 21.00.
Aftenens emne er Førstehjælp.
Vi får besøg af Bruno Ejlskov, som vil lære os at lægge den tilskadekomne rigtigt. Desuden vil han undervise os i, hvorledes man giver hjertemassage både med og uden hjertestarter.
Alle Gormmedlemmer og deres familier er meget velkomne.
Vel mødt til en lærerig aften, hvor der selvfølgelig bliver serveret kaffe og kage.
Hilsen Arrangementsudvalget.
Gorms stjernemodtagere
Torsdag den 7. april var idrættens aften i Musikteatret i Vejle. Hvert år hylder Vejle Kommune de idrætsudøvere, der i løbet af året har leveret flotte resultater ved at tage medaljer ved nationale og internationale mesterskaber. Samme aften hyldes også idrætsledere og trænere, som har gjort en særlig indsats i deres foreninger.
Gorm har for vane at være repræsenteret med udøvere, der har taget medaljer, og sidste år blev en Gorm leder også hædret, da Pernille blev hædret for sit trænerarbejde.
I år havde følgende Gormløbere gjort sig fortjent til at modtage Vejle Kommunes Idrætspris:
Josefine Lind, Anette Lund, Chris Terkelsen, Pernille Buch, Poul Erik Buch, Asta Terkelsen og K. K. Terkelsen. De fire sidstnævnte deltog i sportsgallaen sammen med Ole Binder, klubbens formand.
En fin aften, der startede med reception kl. 17.00, hvor der var mad og drikke til alle. Efter receptionen startede selv showet, der vekslede med hædring af idrætsudøvere og idrætsledere og forskellig fornem underholdning. En flot aften med masser af pæne ord samt håndtryk til de fire Gormrepræsentanter af både borgmester og kulturudvalgsformand for Vejle Kommune.
Gorms delegation ved receptionen