Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling
Så blev det April og dermed må vi jo nok se I øjnene at skisæsonen 2015/16 er forbi.

Vinteren bød ikke på så megen sne, men snescooteren kom da ud og blev luftet og det blev til et par dage med spor golfbanerne.

Vi havde en rigtig god klubtur til Svarstad og Vindfjell løppet, og jeg er rigtig glad for at der var så mange, og især så mange nye der var med.

Til Vasaloppet havde vi den største deltagelse i adskillige år med 8 fuldførende løbere, og så var vi igen i år 4 deltagere til Birken – begge steder med rigtig fine resultater.

Apropos Vasaloppet så åbnede tilmeldingen via dansk skiforbund den 14 April, se mere på events4u.dk. Så det er faktisk ikke for tidligt at begynde at tænke på næste skisæson.

Hvis det alligevel virker lidt langt ude i fremtiden er der også rigeligt at give sig til i mellemtiden. For de af os der løber på rulleski nærmer den bedste tid på året sig. Lige så træls det kan være at kæmpe sig gennem mørke, kulde, regn og blæst, ligeså skønt er det at være ude og nyde solopgangen en stille forårsmorgen eller en sommeraften.

Hvis man gerne vil ud at have en smule uformel konkurrence med plads til alle og sædvanligvis med en bid brød og lidt hygge bagefter, kan jeg anbefale Vestcuppen. Årets stævneplan ser ud som følger:

vestcup_2_21. afdeling i Faaborg – med skiskydning, lørdag, den 30. april – med start kl. 13.

2. afdeling i Aarhus, onsdag, den 11. maj – med start kl. 19.

3. afdeling i Vejle, onsdag, den 25. maj – med start kl. 19.

4. afdeling i Odense, onsdag, den 1. juni – med start kl. 19.

5. afdeling i Oksbøl/Skipark Vesterhavet, lørdag den 4. juni – med start kl 13.

6. afdeling i Herning, onsdag, den 15. juni – med start kl. 19.

7. afdeling i Holstebro, lørdag den 25. juni – med start kl. 12:30.

8. afdeling i Rold Skov/Arden, lørdag den 13. august – med start kl. 11.

9. afdeling i Ebeltoft, lørdag den 3. september – med start kl. 13.

Jeg regner selv med at deltage I de fleste runder og vil gerne have selvskab af nogle klubkammerater. Se mere info på vestcup.dk

c2c1Et andet, og mere eventyrligt tilbud til rulleskiløberne er Coast2coast. Løbet der som navnet antyder går på tværs af nordjylland på årets korteste nat. Starten går ved solnedgang fredag den 19 juni ved Skallerup klit og slutter ved solopgang på palmestranden i Frederikshavn. Tidligere har det foregået til fods og på cykel, men nu er der så kommet rulleskiruter på 60 0g 90km med. Jeg deltog selv sidste år og det var en virkelig anbefalelsesværdig oplevelse. læs mere på coast2coast.nu

Alliansloppet i svenske Trollhättan d.27/8. Er også værd at nævne. Det er formentlig verdens største rulleskiløb og som det eneste, officielt seedningsløb til Vasaloppet. Flere danske klubber lave ture derop – Måske var det noget for os

Den 10. September er der løb på den nye motorvej ved silkeborg der åbner kort efter. Her kan man også deltage på rulleski på 10km, 1/2 og 3/4 marathon. for info se motorvejslbøb.dk

Sidst men absolut ikke mindst er der også 2 danske mesterskaber på den anden side af storebælt

Hen over de seneste vintre har vi fået noget fællestræning på rulleski op at køre. Inspireret af hvad man gør i andre skiklubber kunne jeg godt tænke mig at vi som noget nyt prøver at holde gang i denne træning også hen over forår og sommer. Jeg vil meget gerne høre fra de af jer måske kunne tænke sig at deltage i fællestræning under en eller anden form, på den måde slipper jeg også for at “spamme” de medlemmer der ikke har interesse i rulleski. Det skal ikke ses som nogen form for bindende tilsavn om at deltage, jeg vil bare gerne vide om det overhovedet er noget der er opbakning til. Det vil også være værdifuldt for mig at få input til hvad træningen skal indeholde (f.eks. teknik eller intervaller) og hvornår den skal være (ugedag og tid).

Med tak for en god skivinter

Bjarke Wolf

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond