Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: august 2015

 

Næste træning er onsdag d. 2. september sammen med OK Snab. Der er start fra Hældagerskolen, Nørremarksvej 157, 7120 Vejle Ø. Der kan startes fra 17.45.
Området hedder Ulvedalen. Ulvedalen er et sprintkort med mange bakker, både by og skov. Banerne er forlængede sprint/forkortede normale baner.
Fællesafgang fra Brugsen i Jelling 17.30, hvis man vil følges.

kort til hældagerskolen

2015-08-30 08.16.22-2Der er en lang tradition for at invitere til stafetten Midgårdsormen efter DM mellem. I år blev den løbet i Kolding Skov med base omkring gymnasiet. Mange Sjællændere og nogle andre fra landets fjernere egne fik sig et par timers søvn i telte på boldbanen, inden stafetten blev sluppet løs kl. 4.30.

Vejret var fantastisk – ikke en vind rørte sig, og det var lunt. Der var skabt en fin stemning i nattens mørke med ophængte lamper i et større samlingstelt uden sidevægge.

Gorm deltog med et enkelt hold i klassen Thor. 8 løbere skulle nu afløse hinanden de næste 5 timer. Poul Erik havde været primus motor, som så ofte før, og fik samlet holdet, lavet en tidsplan, sat telt op og var med på sidelinjen hele løbet igennem. Han forsøgte endda hen på formiddagen at vriste en præmie ud af stævneledelsen for at være det bedste hold fra Sydkredsen.

Holger leverede vel nok den mest imponerende præstation, da han til langt ind i førsteturen holdt trit med landholdsløberen Tue Lassen og lagde dermed hårdt ud med en placering som nr. 6. Vi var nede og vende på en 10. plads (2 sekunder fra en 9.) men sluttede på en sikker 7. plads ud af de 27 startende. Der var selvfølgelig små udsving undervejs i stillingen. Det kan du læse mere om HER.

Vi gennemførte alle 8 uden at miste en post. Det klappede vi lige os selv på skulderen for. Vi leverede en god og stabil holdpræstation. Andre klubber (også i Vejleområdet), som havde hurtigere tider end os, faldt stille og roligt fra på grund af fejlklip, og vi arbejdede os på den måde nogle pladser op i tabellen.

Tak til Kolding OK for et fint stævne og god speakning undervejs. Også tak til mine holdkammerater Holger, Joakim, Poul Erik, Pernille, Hans, Nina og Josefine for god gejst, for at holde hovedet koldt og for at være klar til tiden.

Hilsen Jørgen Damgaard

2015-08-30 08.48.56 2015-08-30 08.56.49-1

DM Mellem Asta guld
13 Gormløbere var lørdag deltagere i de danske mesterskaber i mellemdistanceorientering i Munkebjerg ved Vejle. Det blev til fire medaljer, to guld og to sølv – en medalje mindre end den medaljehøst  formand Ole Binder til avisen havde stillet i udsigt som en mulighed.
Asta Terkelsen og gemalen K. K. Terkelsen sikrede klubben de to guldmedaljer i klassen D70 og H70.
Asta havde, som hun udtrykker det, ” et i det store hele et fejlfrit løb” og slog den evige rival Inge Jørgensen, OK Roskilde med 23 sekunder. Inge Jørgensen som i øvrigt er regerende verdensmester på sprintdistancen i aldersklassen.
Den anden guldmedalje sikrede gemalen Karl Kr. Terkelsen i H 70. I en klasse med 25 deltagere vandt han med overlegne 2.23 min. foran Arne Grøndahl, Søllerød OK, trods et bom på tre minutter på post 8.
Medaljeforventninger var der også til Josefine Lind i D20. Josefine lavede flere mindre fejl på den første del af banen og lå ved radioposten midt på banen som nr. fire, men på en rigtig god finish lykkedes det hende at slutte på en andenplads kun 17 sekunder efter Miri Thrane Ødum, OK Øst, Birkerød som ved sommerens Junior VM blev nr. 5 på den lange distance.
Den anden sølvmedalje til OK Gorm var også signeret Terkelsen. Sønnen til Asta og KK, Chris Terkelsen, tidligere mangeårig landsholdsløber, synes ved at være sine skader kvit og havde, på nær et bom på et minut på post 3, et godt løb og måtte derfor se sig slået af en anden tidligere landsholdsløber Thomas Jensen, Tisvilde Hegn OK med 43 sekunder.
De øvrige Gormløbere sluttede på nær Anette Lund i D50 godt nede i deres respektive klasser. Anette – også en af dem der var medaljeforventninger til, sluttede lige uden for medaljerækken på en 4. plads.
Løbet blev afviklet i Munkebjerg skovene i den østlige del, hvor der ikke har været afviklet løb siden 1995.
OK Snab, som var stævnearrangører, leverede et flot stævne med gode teknisk og fysisk krævende baner i et nogle steder stærkt kuperet terræn med meget varieret og detaljeret kurvebillede.

2015-08-23 09.59.31Der var høj solskin og store forventninger da godt 45 Gormer kørte til Blåvand idag for at deltage i divisionsmatchen i 1. division. Vi ligger i division med KOK, Snab og HTF og til matchen i foråret tabte vi, så det ville jo være rart at slå blot een af klubberne, så vi kunne få nogle point med hjem til den samlede stilling.
Da vi ankom til stævnepladsen kunne vi alle se, at det nok ville give nogle udfordringer, da terrænet jo ikke minder så meget om de skove vi kender fra vores tirsdagstræninger i Jelling skov og omegn. Oksby plantage er en skov med meget fyrkrat og kuperet med klitter. I den nordlige del, hvor de lange baner skulle ud, var der lyngbeklædte hedearealer. Altså gjalt det om at orienterer sig godt, når man skulle forlade stier og bevæge sig ind i fyrkrattet.
De første Gormer blev sendt i skoven ved 10-tiden og der var varmen allerede at mærke efter de første par poster. Og det blev kun varmere og varmere for de efterfølgende startende.
Efter et stykke tid begyndte løberne at komme i mål på stævne pladsen. Mange klarede udfordringen rigtig fint, men der var også Gormer der kom i mål, og måtte erkende forskellige bum, eller sågar erkende at de var diskvalificeret på grund af manglende klip. Måske det var varmen.
Efterhånden som resultaterne blev hængt op på resultattavlen kunne vi se, at vi ihvertfald var slået af Snab og KOK, men at det var tæt løb mod HTF.
Mens vi ventede på de sidste løbere blev der gennemgået kort og diskuteret Bum og vejvalg. Ja sågar havde nogen set modløbende Krondyr i skoven.
Da de fleste løbere begyndte at køre hjem måtte vi dog erkende at vi også havde tabt til HTF med sølle 5 point. 115 til HTF og 108 til Gorm. Øv Øv, da sådanne 5 point jo faktisk nemt kunne have opnåes, da vi havde et par baner hvor vi manglede løbere allerede til starten.
Men en fantastisk dag og gode orienteringsmæssige udfordringer som rigtig mange klarede flot.
Tak for det alle Gormer.

At vi tabte i dag betyder at vi ligger i bunden af 1. Division. I øvrigt sammen med HTF. Og vi skal så dyste mod de 2 bedste fra 2. Division til et op-og nedrykningsmatch til efteråret. Så her må vi alle igen huske at sætte kryds i kalenderen. Vi vil jo selvfølgelig stadig kæmpe mod de 2 oprykkende hold om at Gorm skal blive i 1. Division. Og hvis ligeså mange, eller flere deltager, kan vi nemt slå de oprykkende hold. Løbet afvikles ved Aabenraa Nord 27. Sept.

Så tro på det Gorm!

Martin Ringgive

Se billeder fra dagen.

JFM Stafet 058Jeg synes det var rigtig fedt at være med til stafet i Gødding. For det første var vejret overraskende godt, sådan da. Det havde regnet inden, så der var vådt over det hele, men solen skinnede og der var dejlig varmt.
Jeg løb med to andre fra klubben, jeg skulle løbe sidste tur, så jeg havde god tid til at forberede mig på at komme ud at løbe i skoven. Jeg passede mig selv og var totalt klar, tiden fløj og da det var min tur var jeg fit for fight.
Det var første gang jeg skulle løbe svær, men jeg synes det gik okay. Skoven var dejlig at løbe i, dog lidt forvirrende at finde rundt i.
Alt i alt synes jeg det var en god oplevelse at være med, også selvom vi ikke vandt.

/ Lasse Strøm Nikolajsen

JFMIndv 006Efter et flot stævne, JFM stafet i Gødding i går lørdag, kunne  8 Gormmedlemmer, som alle på den ene eller anden måde var involveret i afviklingen af JFM Stafet, slappe af ved at tage til JFM Individuelt på Rømø i dag søndag, med HTF som arrangør.
Gorm-medlemmerne var dog ikke mere trætte, end de kom hjem med fire guldmedaljer, to andenpladser og en fjerdeplads. Ole Binder og Peter Føns lå begge lidt længere nede i feltet .
Guld blev det til Anette Lund i D50, Poul Erik Buch i H 65, Asta Terkelsen i D 70 og K. K. Terkelsen i H 70.
2. pladser blev det til Hans Christian Strib i H65 knap to minutter efter Poul Erik og til Josefine Lind, der måtte se sig slået af Caroline Gjøtterup, Fåborg OK.
Jens Kristian, som i går i stafetten havde store problemer og endte med at blive disket, havde i dag langt mere styr på tingene. I den store H 14 klasse med 21 løbere blev Jens Kristian en flot nr. 4, selv om han også i dag lod sig stresse og lavede fejl, så en klar forbedring.
Vejret var skummelt, så vi besluttede at rejse telt, men rigtigt regn kom der ikke noget af.
Lyngen var smuk – og høj og tung at løbe i.

Anette er ikke med på billedet – hun var kørt før medaljeceremonien

kk

Vi løber på nogle af banerne fra weekendens Jysk-Fynske mesterskab i stafet I Gødding Skov. Der er parkering og start ved Førstballevej 9, 7183 Randbøl. Se kort.

Afgang fra Brugsens P-plads i Jelling kl 17.30, hvis man vil følges med kendte folk eller køre sammen.

Der kan startes fra kl 18.

Der baner i alle sværhedsgrader.

kort til gødding

JFM Stafet 012
I skrivende stund er de sidste materialer ved at være på plads og det er et par tilfredse stævneledere, der nu kan tørre sveden af panden.
Tilmeldingen har været ok: 108 hold á 3 løbere og dertil kan lægges 40 på de åbne baner, så i forhold til tidligere JFM stafetter har det bestemt været tilfredsstillende.
I forhold til hvad meteorologerne og Falck havde lovet – torden og skybrud – må man også sige, at vejret var særdeles tilfredsstillende.
Begge stævneledere, Pernille og Poul Erik giver udtryk for at stævnet i det store hele gik rigtig fint og mange har udtrykt ros til klubben. Banelæggerne Claus Grøn Lyngby og Steen Holmegaard er også tilfredse. Mange har været forbi og givet udtryk for at det var fair og gode baner.
Stævnepladsen virkede også rigtig fin til en stafet af JFM dimensioner.

Stævnelederen, Poul Erik, har udtrykt, at han gerne her på siden vil rette en tak til de mange funktionsledere og hjælper ved dagens stævne.
Hans kommentarer kommer her, når de er klar.
Ligeledes har Lasse Strøm, sidstetursløber på Gorms H16 hold lovet at komme med et indlæg om hvordan han oplevede JFM. Det kan læses her.
Gorm var kun repræsenteret med 2 hold ved dette JFM.
Det andet hold var D21, der som speakeren udtrykte det blev mere og mere erfaren for hver tur de løb.
Josefine Lind (D20 løber) løb første tur og kom ind i suverænt bedste tid + 5 minutter, mor Anette (D50 løber) kom også først ind, nu var holdet i +7 minutter, men der manglede en til tredje tur. Asta (D70 løber) smed gummistøvlerne, lånte et par løbesko og måtte godt nok se sig indhentet og overhalet, men kunne dog holde 2. pladsen.
Se billeder fra stævnet.

veteran VMSom eneste løber fra OK GORM deltog jeg i veteran VM i Gøteborg. Jeg havde valgt at undlade at deltage i sprint, da jeg tidligere i år er blevet skadet ved at løbe sprint. Vi skulle løbe kvalifikations løb onsdag og torsdag og finalen lørdag. Jeg tog med toget tirsdag kl. 06,54 fra Vejle og var på hotellet i Gøteborg kl. 15,00. Jeg gik op på stævnekontoret og fik udleveret mit startnummer og busbillet, og så var jeg egentlig klar til at starte onsdag.
Den første dag havde jeg fået en sen start kl. 13,45 – de første startede kl. 9,00. Der deltog 360 løbere i H 65 i 5 heat. Skoven vi løb i alle 3 dage lå kun 20 min. kørsel fra Centrum, men selv om det var samme skov, var der stor forskel på terrænet alle 3 dage, de første 2 dage med samme stævneplads, en lille P plads hvor alle klub teltene skulle stå inde i skoven. Det regnede meget den første dag, og da hele skoven var fuld af moser, blev det et meget mudret løb. Nogle af de ældste løbere havde besvær med det lange opløb hvor man flere steder var i til livet. På trods af det våde vejr løb jeg et super løb og blev bedste dansker af alle heat med en 21. plads, så nu var det bare med at løbe sikkert næste dag, for der gik kun 16 fra hver heat videre til finalen. Der var rygter om at der var et langt stræk til første post, men jeg regnede kun med at det var de lange baner. Jeg blev klogere da jeg fik kortet, der var 1,5 km til post 1 og det tog 21,21 minutter. Der var et venstervalg ad en sti der gik mod nord op mod posten, men der var langt udenom og langt fra stien over til posten, så jeg valgte at gå lige på, først langs en række klipper og så rundt om 2 høje over en mose og så var den der gået 21 min. Jeg mindes ikke før at have brugt så lang tid på en post som jeg går rent i og bliver nr. 25 på strækket. Derefter læste jeg kortet rigtig fint, men satte lige 3 min til på en post, som en løber, som Janne Brunsted bommede meget på.
Torsdag var det tørvejr og et tørt terræn selv om det var lige ved siden af. Det lignede en del den første dag bare ikke med de våde moser, men med meget højt græs. Jeg skulle her starte meget tidligt og havde bestemt at løbe sikkert, jeg blev her nr. 19 og desværre sammenlagt nr. 17, blot 18 sekunder fra finalen, øv, øv.
Da det så er sådan, at de bedste starter sidst, så jeg fik en starttid i B-finalen kl. 12,45, som 3. sidst, og jeg skulle være ved færgen kl. 15,30, jeg skulle hjem og til barnedåb næste dag. Hele natten lå jeg og tænkte på hvordan jeg skulle nå det, og fik regnet ud at jeg ikke måtte være ude i mere end 1 time. Det gik fint til 1. post, den første halvdel af banen lå oppe på en højderyg af klipper, med moser i mellem, meget svært at læse hvilket niveau man var på. Jeg var ret hurtigt i området ved post 2, en sten, men så den ikke. Efter at have løbet rundt i 20 minutter, mere og mere stresset, da jeg jo ikke havde tid til det, opgav jeg posten og løb på må og få mod post 3. Den fandt jeg heller ikke, og så var jeg nødt til at gå på tværs mod mål, og kom her forbi post 10 og 15 på vejen. Så det blev en ren fiasko og det viste, at hvis man ikke er 100% koncentreret og tænker på alt andet så går det ikke. Der var da heller ingen danskere der løb banen under 1 time så jeg kunne alligevel ikke have nået det.
Så alt i alt 2 gode løb og en fiasko.
Hilsen PE

2015-07-30 10.53.16  2015-07-29 11.57.36  2015-07-29 15.42.20 (1)

Så er der træning igen!
Tirsdag d. 11. august begynder efterårssæsonen i OK Gorm kl 18 i Jelling Skov. De bliver sjovt at mødes igen. Vi starter med en stafettræning, hvor der løbes korte baner på skift med en makker omkring Abrahamsens Gård.
Der er selvfølgelig mulighed for spisning som sædvanligt.
Vigtige datoer i efteråret:
23. august: Divisionsmatch.
27. september: Divisionsmatch
Vi skal mange afsted for at kunne tage kampen op med de øvrige klubber i 1. division. Der tælles point i alle aldersklasser og sværhedsgrader. Så alle kan deltage og være med til at samle point. Hvis du er ny, hjæper vi dig med at finde ud af tilmelding, og hvordan konkurrencen foregår. Det er noget særligt at tage af sted 50-60 stykker fra klubben. Stemningen er høj og det hørmer langt væk af klubånd.
En sommer som denne med 4 danske guldmedaljer ved VM i orientering i Skotland giver inspiration til at komme i skoven og finde poster.

Børnetræning

Spisning efter tirsdagstræning

Velmødt til træning alle sammen.
Hilsen Jørgen Damgaard

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond