Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: september 2014

012Var det skriften på væggen for OK Gorm i søndagens 2. runde i Sydkredsens 1. division? Skal OK Gorm efter at have været med i landsfinalen for 1. divisionshold de seneste tre år nu ned i 2. division?
Efter 1. runde i foråret lå OK Gorm på en sidste plads i Sydkredsens 1. division med 0 point efter de første tre matcher mod OK Snab, Vejle Kolding OK og Odense OK.
Efter søndagens 2. runde med tre nye matcher mod de samme modstandere må Gorm erkende, at intet blev ændret i forhold til antallet af point. OK Gorm tabte igen alle tre matcher, og der står stadig et stort 0 på pointtavlen.
Som i foråret vandt Kolding igen alle matcher og har nu 12 point, Snab tabte en match og har således 8 point og Odense OK lykkedes igen at slå OK Gorm, om end knebent, så de har 4 point.
Gorm får endnu en chance.

Overskrift

Reglerne for endelig op- og nedrykning er sådan, at de to dårligst placerede i 1. division skal ud i en såkaldt nedrykningsmatch mod de to bedst placerede i 2. division. Det sker den 28. september i Jørgensgård skov. Det betyder, at den endelige og definitive afgørelse den dag kommer til at stå mellem OK GORM, og Odense OK fra 1. division og OK HTF, Haderslev og Fåborg OK fra 2. division. De to hold der denne dag får flest point løber i 2015 i 1. division, mens de to tabende hold i 2015 er 2. divisionshold.
En forbliven i 1. division er ikke umuligt for Gorm, men langt flere Gormløbere må stille op end de 41, der var til start i dag. Klubben har tidligere kunnet stille op mod 60 løbere og således været repræsenteret på alle baner, hvilket ikke var tilfældet i dag.
Så der venter lidt hjemmearbejde for klubben frem mod den 28. september.
Trods det klare nederlag var der også flere individuelle resultater at glæde sig over.
I ungdomsklasserne gjorde Esben Ø. Pedersen og Rasmus Ravn Pedersen det flot på Bane 7 ved at blive henholdsvis nr. 3 og 6 og på bane 6 vandt Mathias Kjær Pedersen.
Løbet var også udpeget til at være kredsmesterskaber i ungdomsklasserne. Her fik OK Gorm en kredsmester idet Ann Cathrine Larsen vandt D20.
DM Stafet og DM Lang den kommende weekend
I den kommende weekend afvikles DM Stafet i Fovslet ved Kolding og DM Lang i Munkebjerg skovene. Det bliver svært at leve op til sidste års succes med fire guld, en sølv og en bronze. I år stiller OK Gorm med 4 stafethold og 14 individuelle til DM Lang.

Esben Ø. Pedersen_JFM SprintEsben er en af klubbens nye unge medlemmer. Esben har siden sin start i klubben været meget trofast til træninger og selv meget aktiv for at komme ud at løbe i fremmede skove og deltog således også i både DM Stafet og DM Lang i sidste weekend.
Således dannede han sammen med Daniel og Filip Holm hold i D/H12 til DM Stafet og de blev nr. 7 ud af 23 hold. Flot resultat. Om søndagen blev han nr. 7 ud af25 ved DM Lang i Munkebjerg, igen et flot resultat.

Skal man udvikle sig som orienteringsløber, skal man dels være stabil til træning og man skal så tit som muligt ud at prøve kræfter med andre terræner. Esben er en af de mest stabile til klubbens tirsdagstræninger. Esben er her fra efterårs start kommet med I TVO, så han også træner om torsdagen og ser man i O-service på hans løbsaktivitet og konkurrenceaktivitet er den også høj. I 2013 deltog han således i kredsens U1 kurser og sommerlejr og 15 fremmede løb. I 2014 har han igen været med i kredsens tilbud om U1-kurser og sommerlejr og har indtil nu deltaget 17 løb, heri blandt DM Nat, DM Ultralang, DM lang og DM Stafet.
.Jeg havde fat i Esben efter divisionsmatchen den 7. september i Als, og spurgte om han kunne fortælle lidt om det at løbe orienteringsløb. Det ville han godt.
Esben fortæller: ”Jeg startede med at løbe orienteringsløb i starten af 2011, og jeg blev grebet af det, fordi jeg syntes det er sjovt både at løbe og komme ud at røre sig, og så kan jeg godt lide det med at skulle orientere sig på et kort”, og Esben fortsætter: – ”der er samtidig en masse rare mennesker, der tager sig af en, og snakker med en og kigger banen igennem, og man føler sig aldrig rigtig udenfor. Selvom man ikke er så god kan man alligevel komme med til stævner og konkurrere mod andre”. Esben slutter sin præsentation med at fortælle: ”Søndag den 7. september var jeg til divisionsmatch med en masse andre fra Gorm.
Løbet var meget fint, men en meget nem let bane. Alle poster handlede mere om fart end om orientering. Men der var også to steder hvor der var flere vejvalg, og så er det jo om at vælge det rigtige, og jeg syntes selv at jeg valgte rigtigt.”

K. K. Terkelsen, sept. 2014

DM Stafet14_ Gorm_Hans Chr, KK, PEBOK Gorms drenge i H65 var at regne blandt favoritholdene ved årets DM Stafet. På holdet var der også en indbyrdes forståelse af, at hvis alle leverede gode stabile løb, ville medaljer være inde for rækkevidde.
Og det blev en dag, hvor de tre på holdet: K. K. Terkelsen på 1. tur, Hans Christian Strib på anden tur og Poul Erik Buch på 3. tur leverede varen. Holdet førte fra start til slut.
K. K. Terkelsen, der løb første tur, kom først i mål, og så tidligt, at 2. tursløberen Hans Chr. Strib ikke var klar. Men efter lidt råben og venten op mod ½ min, kom han da til startsnoren og kunne løbe i skoven, men nu som nr. tre.
Han gjorde dog skaden god og satte de andre og kunne sende Poul Erik Buch i skoven med en solid 3½ minuts føring. Poul Erik løb sikkert og det skulle vise sig, at Gorms vindertid på 111.25 min var 7½ minut bedre end Søllerød OK på andenpladsen. Sidste års vinder Roskilde OK måtte nøjes med 3. pladsen. I alt var der 13 hold i klassen.
De unge og små drenge, Esben Ø. Pedersen, Daniel K. Holm og Filip K. Holm i klassen H/D 12 gjorde det også rigtigt flot. Flere af de andre hold har væsentlig mere rutine, men alle tre drenge havde gode løb og blev nr. 7 ud af 23 hold, kun 4.57 efter det vindende Horsens hold.
De store drenge i H20 lagde flot fra start ved Joakim Damgaard, der kom ind som 3’er. Der bliver løbet rigtigt hurtigt i denne klasse og det kneb lidt til sidst for Joakim. Mathias på 2. tur kunne ikke holde samme tempo og holdet rykkede ned på en 5. plads. Holger Petersen løb sidste tur men måtte udgå, da den skade, han fik for 14 dage, siden ikke kunne klare hele turen.
Sidste hold var H/D 185 med Lilli Hansen, Asta, Terkelsen og Niels G. Hansen på holdet og blev nr. 10 i det 18-hold store felt.
Der var også åbne baner og her løb 5 Gorm-løbere Åben 1 en 5,78 km lang bane. Bedst blev Hans V. Petersen på en 9 plads af de 18 løbere.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond