Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Esben Ø. Pedersen_JFM SprintEsben er en af klubbens nye unge medlemmer. Esben har siden sin start i klubben været meget trofast til træninger og selv meget aktiv for at komme ud at løbe i fremmede skove og deltog således også i både DM Stafet og DM Lang i sidste weekend.
Således dannede han sammen med Daniel og Filip Holm hold i D/H12 til DM Stafet og de blev nr. 7 ud af 23 hold. Flot resultat. Om søndagen blev han nr. 7 ud af25 ved DM Lang i Munkebjerg, igen et flot resultat.

Skal man udvikle sig som orienteringsløber, skal man dels være stabil til træning og man skal så tit som muligt ud at prøve kræfter med andre terræner. Esben er en af de mest stabile til klubbens tirsdagstræninger. Esben er her fra efterårs start kommet med I TVO, så han også træner om torsdagen og ser man i O-service på hans løbsaktivitet og konkurrenceaktivitet er den også høj. I 2013 deltog han således i kredsens U1 kurser og sommerlejr og 15 fremmede løb. I 2014 har han igen været med i kredsens tilbud om U1-kurser og sommerlejr og har indtil nu deltaget 17 løb, heri blandt DM Nat, DM Ultralang, DM lang og DM Stafet.
.Jeg havde fat i Esben efter divisionsmatchen den 7. september i Als, og spurgte om han kunne fortælle lidt om det at løbe orienteringsløb. Det ville han godt.
Esben fortæller: ”Jeg startede med at løbe orienteringsløb i starten af 2011, og jeg blev grebet af det, fordi jeg syntes det er sjovt både at løbe og komme ud at røre sig, og så kan jeg godt lide det med at skulle orientere sig på et kort”, og Esben fortsætter: – ”der er samtidig en masse rare mennesker, der tager sig af en, og snakker med en og kigger banen igennem, og man føler sig aldrig rigtig udenfor. Selvom man ikke er så god kan man alligevel komme med til stævner og konkurrere mod andre”. Esben slutter sin præsentation med at fortælle: ”Søndag den 7. september var jeg til divisionsmatch med en masse andre fra Gorm.
Løbet var meget fint, men en meget nem let bane. Alle poster handlede mere om fart end om orientering. Men der var også to steder hvor der var flere vejvalg, og så er det jo om at vælge det rigtige, og jeg syntes selv at jeg valgte rigtigt.”

K. K. Terkelsen, sept. 2014

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

WOC 2022  Avis

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond