Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: august 2016

Div.Match28.8 022
Sæsonstarten i 2. division faldt i år søndag den 6. marts og OK Gorm kom rigtig skidt fra start. Modstanderne var OK Esbjerg, Fåborg OK og FROS/Melfar OK (Fredericia og Middelfart) og kun OK Esbjerg kunne vi dengang slå.
Efter denne match udtalte formand Ole Binder: -”Vi slår dem til efteråret, når vi igen skal møde de tre klubber den 28. august i Munkebjerg!”
Noget af en påstand, men ikke desto mindre er det, hvad der er sket. Her søndag eftermiddag , hvor det officielle resultat fra Munkebjerg foreligger, viser resultatet, at OK GORM vinder alle efterårets tre matcher. GORM vinder med 116-106 over FROS/Melfar, med 115-103 over Faaborg og 130-63 over Esbjerg.
Da matchen mellem FROS/Melfar og Faaborg slutter 113-113, betyder det, at slutstillingen i 2. division bliver: FROS/Melfar 9 point, GORM 8 point, Faaborg 7 point og Esbjerg 0 point.
Da de to bedst placerede i 2. division får lov at møde de to tabere i 1. division, får OK Gorm altså chancen for efter et år at vende tilbage til den bedste række.
Det skal ske den 23. oktober i Nørreskoven i Aabenraa.
Modstanderne her bliver formentlig Odense OK og HTF. Dem har vi begge slået før, så hvis vi igen kan stille talstærk op som i dag, hvor 50 Gorm løbere var i skoven, er der gode chancer for tilbagevenden til 1. division.
Når Gorm i dag vandt, skyldes det dels stor deltagelse, men også mange gode resultater. Således var der OK Gorm vindere på bane 5A, 5B og 6 og der var derudover top 5 placeringer på bane 10, 7, 4, og 3.
Der var ikke overvældende mange ungdomsløbere med, men de, der var med, gjorde det godt, således vandt Johanna W Hvistendahl, Begynder, Anna Schack Andersen, D10, Esben Ø. Pedersen, H 14, Rasmus Ravn Pedersen, H16B og Jens Christian V. Petersen, H16.

VM Strömstad_Sprintstafet_Cecilie KlysnerBilledet viser starten på Mix-stafet i Strömstad med danske Cecilie Klysner i front. Danmark vandt.

Lørdag sluttede VM i orienteringsløb 2016 i Strømstad, Sverige. VMs sidste konkurrence var stafet for damer, en sindsoprivende spændende afslutning, som kunne følges direkte på DR TV og endte med sølv til de danske damer.
I forbindelse med dette VM har det internationale orienteringsforbunds kongres vedtaget, at tildele afholdelsen af “2020 Sprint WOC” til Danmark, nærmere bestemt til Trekantområdet.
Dette års VM omfattede både sprint VM eller by VM og skov VM. Fra og med 2019 bliver VM opsplittet, således, at der i ulige årstal afholdes et “skov-VM” bestående af mellemdistance, langdistance og stafet, mens der i lige årstal afholdes “sprint-VM” bestående af individuel sprint, mix-sprint-stafet og en foreløbig ukendt tredje disciplin.
Fra 2020 afvikles sprint VM således separat fra skov VM, så trekantsområdet, med byerne Vejle, Kolding og Fredericia som løbsområder står altså som arrangører af IOFs første Sprint VM.
Klubberne OK Gorm, OK Snab, Kolding OK og OK FROS, samt Dansk Orienterings-Forbund, Sport Event Denmark og Trekantområdet ved Vejle, Kolding og Fredericia Kommune står sammen om at sikre, at 2020 Sprint WOC bliver noget helt særligt.
Det bliver en spændende udfordring – og en rigtig spændende mulighed for at præsentere Vejle for sprint-orienteringsløb i verdensklasse.
Vi var i OK Gorm lidt forberedt på, at IOFs afgørelse kunne falde ud til fordel for Trekantområdet og Trekantklubberne. En delegation fra klubberne var derfor taget til Strømstad for at få lov at komme bag kulisserne og kigge arrangørerne over skuldrene. Fra OK Gorm deltog Søren Germann, korttegner og Claus Lyngby, banelægger.
Søren Germann er imponeret af arrangementet, som han siger: -” Det er frygtindgydende og tankevækkende at kigge bag kulisserne og få en fornemmelse af den kæmpe organisation, der kræves for at klare et stævne af disse dimensioner med krav til samarbejde og forberedelse” og Søren fortsatte: ”Vi har nok arrangeret store stævner som f.eks. Påskeløb i 2004 i et samarbejde med Kolding OK, men her er nogle andre og helt nye udfordringer, som for eksempel hele mediesiden, samarbejdet med TV, tracking, den kontinuerlige nyhedsformidling med bulletiner, løbende resultatformidling, som vi aldrig har prøvet.  Vi så, hvor fortræffeligt det kan gøres med de direkte og medrivende TV-udsendelser, der har været sendt via DR TV i forbindelse med dette VM.
Søren og Claus var med bag linjerne netop til dette VMs sprintkonkurrencer, som indledte VM og blev afviklet sidste weekend.

Anders demonstrerer
Som første skole i Vejle Kommune, ja som første skole i Sydkredsen – og måske som den første i Danmark, har Øster Nykirke nu modtaget første del af Find Vej i Skolen pakken – et nytegnet skolekort og et 2 timers introduktionskursus.
Her i sommer er skolekortet blevet tegnet. Det har Nana Knudsen og far Stig gjort i fællesskab.
KK har i samarbejde med skolelederen, Jacob Bang (ja, det er Jacob fra OK Gorm) fastlagt, hvor de 40 faste poster skulle placeres, og KK har efterfølgende sammen med pedellen gået alle posterplaceringer igennem og sat små mærkesedler op, hvor posterne, de 6×8 cm grønne nummererede plastikskilte med bogstavkoder, nu skulle sidde. Pedellen har efterfølgende sat posterne op.
I dag i tidsrummet 13.00 til 15.00 var der så 13 lærere samlet på Øster Nykirke Skole for at blive introduceret til projektet.
Følgende program blev lærerne præsenteret for:
1.      Præsentation af pakken.  (20 min)
a.      Hvad er tanken, hvad kan det bruges til?
i.     Idrætsundervisning
ii.     Læring og bevægelse i andre fag.
b.      Hvordan ser kort ud?
c.      Hvordan ser poster ud?
d.      Hvem står bag, hvem kan man kontakte for hjælp (skolekontakt og klubkontakt)?
2.      Eks. på læringsopgaver (Frederiksberg-modellen) (20 min.)
a.      To eksempler på opgaver i naturvidenskabelige fag og sprogfag.
3.      MobilQuiz – hvordan virker det? (35 min)
a.      Gennemgang af, hvordan en Quiztur startes med en klasse osv.
b.      Evt. bevægelsesbreak, hvor lærerne selv tester
4.      MobilQuiz – hvordan laver jeg en quiz? (45 min)
a.      Lærerne følger med på egen PC.

Henrik og makker fandt trappen
bogstavøvelse
Da det var første kursus af sin art i Danmark var DOFs skolekonsulent Anders Bachhausen. Han stod for punkterne 2 til 4.
På de næste 7 skoler, som OK Gorm har lavet aftale med om et Find Vej i Skolen projekt, står KK selv som instruktør.
For OK Snab, der kører et tilsvarende projekt rettet mod Vejle skolerne, var Henrik Jensen med som gæst for at få inspiration til tilsvarende kurser for Vejle skolerne.
Vi oplevede, at kort og projektet blev vel modtaget. Det var i hvert fald en flok engagerede lærere, selv om det var de to sidste timer en fredag eftermiddag.
Næste introduktionskursus i rækken af i alt 8 kurser afvikles på Gadbjerg skole den 1. september.

Øl og røde pølser
I dag kl. 17.00 var der inviteret til indvielse af det nye materialehus. I alt deltog 27 i den uhøjtidelige event, hvor de frivillige, der har erlagt 330 frivillige arbejdstimer i byggeriet var speciel inviteret. Speciel inviteret var også Kurt Vig Jensen, pens. arkitekt, som har lavet tegninger til huset, Jelling Musik Festival og Jelling Sparekasses Fond, der var repræsenteret ved henholdsvis Christian Christiansen og Søren Beirholm. De to fonde har tilsammen støttet projektet med 100.000 kr og endelig Jesper Thuesen Tømrer og Snedker ApS, som har stået for husets skelet og tag og venligst udlånt diverse værktøj og stillads.
Tilstede var også JfS’s formand Karsten Kjær og Leif Baun fra Jelling Ugeavis/ VAF.
Formand for klubhus- og byggeudvalget K. K. Terkelsen indledte med at byde velkommen til alle fremmødte og gav herefter et kort rids af byggeprocessen fra idé til færdigt hus.
Det hele startede for nu snart et år siden, da Poul Erik Buch meddelte, at han nu havde solgt gården og OK Gorm inden for 14 dage skulle finde et andet sted til sit materiel og processen sluttede i dag med dette arrangement og en mail fra Vejle Kommune, Teknik og Miljø, om at sagen nu afsluttes.
K. K. Terkelsen sluttede med at sige tak til alle, der havde bidraget til det flotte resultat og takkede for fremmødet. Herefter trykkede han på knappen, der fik den 3,35 meter høje og 3 meter brede port til at hæve sig som tegn på, at nu at huset nu er klar til at blive taget i brug. Det skete med servering af en rød pølse med brød og en øl eller vand til de fremmødte.

Til slut skal her nævnes de 12 personer, der sammenlagt har leveret 330 frivillige arbejdstimer:
Niels G. Hansen
Ole Thomsen
Erik Jensen
Åge Kobberø
Poul Pedersen
Jens Kristian Laursen
Claus Lyngby
Henning Mols
Jørgen Overgaard
John Rebsdorf
Peter Lorentzen
Karl Kr. Terkelsen

Se flere billeder fra arrangementet her.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond