Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

VM Strömstad_Sprintstafet_Cecilie KlysnerBilledet viser starten på Mix-stafet i Strömstad med danske Cecilie Klysner i front. Danmark vandt.

Lørdag sluttede VM i orienteringsløb 2016 i Strømstad, Sverige. VMs sidste konkurrence var stafet for damer, en sindsoprivende spændende afslutning, som kunne følges direkte på DR TV og endte med sølv til de danske damer.
I forbindelse med dette VM har det internationale orienteringsforbunds kongres vedtaget, at tildele afholdelsen af “2020 Sprint WOC” til Danmark, nærmere bestemt til Trekantområdet.
Dette års VM omfattede både sprint VM eller by VM og skov VM. Fra og med 2019 bliver VM opsplittet, således, at der i ulige årstal afholdes et “skov-VM” bestående af mellemdistance, langdistance og stafet, mens der i lige årstal afholdes “sprint-VM” bestående af individuel sprint, mix-sprint-stafet og en foreløbig ukendt tredje disciplin.
Fra 2020 afvikles sprint VM således separat fra skov VM, så trekantsområdet, med byerne Vejle, Kolding og Fredericia som løbsområder står altså som arrangører af IOFs første Sprint VM.
Klubberne OK Gorm, OK Snab, Kolding OK og OK FROS, samt Dansk Orienterings-Forbund, Sport Event Denmark og Trekantområdet ved Vejle, Kolding og Fredericia Kommune står sammen om at sikre, at 2020 Sprint WOC bliver noget helt særligt.
Det bliver en spændende udfordring – og en rigtig spændende mulighed for at præsentere Vejle for sprint-orienteringsløb i verdensklasse.
Vi var i OK Gorm lidt forberedt på, at IOFs afgørelse kunne falde ud til fordel for Trekantområdet og Trekantklubberne. En delegation fra klubberne var derfor taget til Strømstad for at få lov at komme bag kulisserne og kigge arrangørerne over skuldrene. Fra OK Gorm deltog Søren Germann, korttegner og Claus Lyngby, banelægger.
Søren Germann er imponeret af arrangementet, som han siger: -” Det er frygtindgydende og tankevækkende at kigge bag kulisserne og få en fornemmelse af den kæmpe organisation, der kræves for at klare et stævne af disse dimensioner med krav til samarbejde og forberedelse” og Søren fortsatte: ”Vi har nok arrangeret store stævner som f.eks. Påskeløb i 2004 i et samarbejde med Kolding OK, men her er nogle andre og helt nye udfordringer, som for eksempel hele mediesiden, samarbejdet med TV, tracking, den kontinuerlige nyhedsformidling med bulletiner, løbende resultatformidling, som vi aldrig har prøvet.  Vi så, hvor fortræffeligt det kan gøres med de direkte og medrivende TV-udsendelser, der har været sendt via DR TV i forbindelse med dette VM.
Søren og Claus var med bag linjerne netop til dette VMs sprintkonkurrencer, som indledte VM og blev afviklet sidste weekend.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond