Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


Jelling har her hen over weekenden været stedet for folk, der gerne vil stå på ski. Mange lokale kunne man møde, men også utrolig mange kom langvejs fra: Skanderborg, Viborg, Silkeborg, Herning, Esbjerg, Fredericia osv.
Alle jeg mødte var meget tilfredse med de fine forhold. Et godt snelag og mere end 10 km opkørte løjper i smukt kuperet terræn. Jeg spurgte flere af dem jeg mødte, hvor de kom fra. En familie fra Silkeborg havde simpelthen valgt at holde vinterferie i Jelling for at stå på ski. Havde indlogeret sig på B&B på Højgårdsvej.

”Jamen, er det ikke fantastisk: Jelling som vintersportsdestination!”. De kunne i øvrigt fortælle, at de havde mødt nogen med slalomski, som var på vej ned mod skoven efter at være ankommet med tog. De havde spurgt, om de vidste hvor slalombakken var??
Jeg fandt ud af, at slalombakken var den lange bakke der strækker sig fra hul 16 på golfbanen og ned af bakken til udslagsstedet helt nede ved Grejs Å. Liften mangler dog, så efter en lang nedkørsel måtte slalomløberne tage skiene på nakken og gå den lange vej op ad bakken for at kunne tage en ny tur ned.
En fornøjelse har det været her i weekenden at se den store aktivitet, der var overalt. Skiløbere, børn og voksne med kælk og mange der bare var ude at vandre i området for at nyde weekendens helt fantastiske vejr og den smukke natur i Jelling Skov med bakkerne ned mod Grejs Å. Nogle havde deres kaffe eller kakaokurv med og nød solen i sneen.

Når vi har så fine forhold for vinteraktiviteter – når sneen og vinteren endelig kommer – skyldes det dels det meget afvekslende terræn, vi har syd for Jelling, men også at golfbanen slynger sig rundt i området både nord og syd for skoven, og at OK Gorm har en aftale med golfklubben om at måtte køre spor op, når forholdende er til det. Derfor stor tak til golfklubben, men også tak til OK Gorm skiklubs ”sporhold”, Ib Jensen og Bent Nielsen, som har kørt de mange fine spor op.
OK Gorm fik ved sponsorers hjælp en spritny Yamaha snescooter i dec. 2014, så der kunne køres løjper op for langrendsentusiaster. Den har indtil for en uge siden stået tørt, lunt og urørt inden døre og kedet sig. Men så kom sneen og frosten, og vi har i denne weekend haft et fantastisk vejr og snescooteren har ikke kedet sig.

kk

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond