Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

DM Nat 15 Josefine i mål_A

Morten Ø. Jørgensen, OK Snab og Josefine Lind, OK Gorm sikrede TVO to danske mesterskaber ved årets første DM i orientering, DM Nat, i Marbæk Plantage.
Morten Ø. Jørgensen i H14 var sikkerheden selv og vandt overbevisende. Var mere end 3 minutter foran Daniel Schmidt, Herning OK på andenpladsen og mere end 6 minutter foran Theis Munktved, Allerød OK på tredjepladsen. Mortens vindertid var i øvrigt 5 minutter hurtigere end banelæggerens beregnede vindertid, så det var en tilfreds Morten, der på denne måde fik sig revancheret sig fra sidste års indsats ved DM, hvor han havde fejlklip og blev diskvalificeret.
Josefine Lind startede sidst i D20 klassen. Ved første radio havde hun bedste radiotid, så det tegnede godt. En af klassens favoritter, Iben Valery, Tisvilde Hegn OK startede tidligt og kom ind lige under banelæggerens forventede vindertid, så spændende var det om Josefine kunne holde fokus og fart hele vejen hjem.
Pludselig var hun der, overraskende for speakerholdet, der helt overså Josefines målgang, der var 5 minutter hurtigere end Iben Valerys tid og altså mere end 5 minutter bedre end banelæggerens stipulerede vindertid. Fornem tid.
En tredjeplads og bronzemedalje blev det til Rikke Rasmussen, OK Snab i D14. Lige uden for medaljeplaceringerne kom Viktor Gammeljord, OK Snab og Holger Pedersen, OK Gorm, på henholdsvis en 4. og en 5. plads i H20 klassen.
I alt var 11 TVO løbere til start ved årets første danske mesterskab.
OK Esbjerg stod for afvikling af stævnet, og Natur og Kulturformidlingscentret Myrthuegård var stævnecenter. Fra dette flotte nye center fik orienteringsløberne fornøjelsen af at løbe i Marbæk Plantage, som er en del af Nationalpark Vadehavet, og sidste år optaget på UNESCO’s prestigefyldte liste over verdensarv.