Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


Onsdag fik 125 6. klasses elever fra Firkløverskolen, Thyregod Skole og Øster Nykirke Skole testet deres orienteringsevner i Hastrup Plantage.
Mangepostløb
Fra morgenen var der strålende vejr, så da Firkløverskolen, Elkjær, som første klasse med samlet start løb i skoven, var det med stort engagement og højt humør. Ti minutter senere var Firkløverskolen, Givskud som den næste klasse klar, og sådan gik det slag i slag til Øster Nykirke Skole som sidste klasse blev sendt i skoven kl. 10.00.
Opgaven lød på, inden for en tidsfrist på 40 minutter, at finde så mange af de udsatte 30 poster som muligt. Eleverne var inddelt i hold af to, og posterne måtte opsøges i valgfri orden.
Opgaven var lige bestemt lavet så svær, at kun de allerbedste og hurtigste ville kunne nå alle poster inden
for tidsfristen. Kom man ind efter tid, var der strafpoint.
Vinder var den klasse der i gennemsnit pr. elev havde fundet flest poster. Vinder blev Thyregod 6. a som opnåede et gennemsnit pr elev på 19.77 fundne poster.
Med til den historie hører også, at Adrian og Marius fra Thyregods 6. A som de eneste inden for de 40 minutter fandt alle 30 poster.
Sprint
Efter Mangepostløbet var der en sprintbane med elektronisk tidtagning. Banen var ca. 250 m og gik både på sti og i terræn ud og ind mellem træer og over grene i skovbunden.
Her blev dels kåret hurtigste dreng og pige i hver klasse, men der blev også kåret hurtigste 6. klasses dreng og pige i det hele taget.
Hurtigste pige”over all” var Amanda fra Øster Nykirke Skole i tiden 1.28 og hurtigste dreng var Adrian fra 6. a i Thyregod Skole i 1.20.
Efter løbet var der frugt i form af et æble til alle og saft.
Tilfredshed
I den umiddelbare tilbagemelding efter stævnet, fra en lærer fra Firkløverskolen på spørgsmålet om det havde været en god dag, var svaret: – ”Ja, det eneste, der har været lidt utilfredshed med, er at det faldt sammen med sidste skoledag på Ikærskolen og den traditionelle karameluddeling af 9. klasserne”. Læreren sluttede dog med at sige, at pågældende elev dog havde udtrykt, ”at denne dag i skoven nu havde været ok”.
Find vej stævnet i Hastrup var OK Gorms andet som arrangør, og det sker iøvrigt i et samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund og Aktiv Rundt I Danmark og støttes af Nordea-fonden, som også støtter det Find vej Projekt, der har betydet, at 10 skoler i OK Gorms område inden for det sidste år har fået tegnet skolekort.
De to Find vej stævner var det egentlige punktum på projektet, men alle skoler har givet udtryk for, at det samarbejde, der nu gennem projektet er blevet etableret med orienteringsklubben i Jelling ønskes fortsat og gerne med et stævne igen til næste år.
World Orienteering Day
Netop 24. maj var ikke blot Find vej dag for de lokale deltagende skoleelever. Den 24. maj er intet mindre World Orienteering Day. Netop i dag er der på 2033 forskellige steder i 47 forskellige lande skoleorienterings-stævner med i alt 55.717 skoleelever, og med i dem tæller altså de 125 elever, der i dag deltog i Hastrup Plantage.

Se billeder fra dagen her.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond