Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Lørdag og søndag i Bededagsferien blev af nogle ”Gormer” brugt på orienteringsløb på Fyn.
Fynsk Sprint Cup er et årligt tilbagevendende begivenhed arrangeret af de fynske orienteringsklubber. Det er sprint i forskellige fynske byer over 2 dage, og med 4 løb. Alt sammen sprint, så hvert løb tager ”kun” mellem 20 og 30 minutter, hvis altså ikke man ”bummer”. Så der er god tid til at hygge og slappe af også. I år var det i henholdsvis Nyborg og Odense.
Vi startede i Nyborg med en prolog i noget boligområde med noget tilhørende sportsanlæg og skole. Og det går alt sammen rigtig hurtig, når først man er startet. Bane 2 har som eksempel 23 poster på 2,5 km. Næsten én post for hver 100 meter. Erik Jensen havde sin debut til sprintløb, så han skulle lige læse sig lidt ind på kortet. F.eks hvordan en parkeringsplads er tegnet på et sprint kort. Hans første post lå nemlig ved en parkeringsplads, men Erik troede at det skulle være en bygning. Så det tog lidt tid for ham at gennemskue dette. Så han lærte lidt om sprintkort tegning på den ”hårde måde”. (Erik blev dog bedre og bedre på disse 4 løb). Anette Lund havde et super løb til hun kom i mål, hvor beregningen så gjorde hende opmærksom på at hun havde ”klippet” post 17 to gange, og sprunget post 16 over. Ærgerligt.

2. Løb i Nyborg var omkring voldene og Nyborg sygehus med de gamle bygninger. Her var der rigtig mange fælder, da der var en del trådhegn og ”impassable” hække. Så selv med en bane distance på 2,5 km, kom vi hjem og havde løbet mellem 4 og 5 km på grund af udenoms vejvalg. Inger valgte f.eks. at løbe op på de gamle voldgrave for derefter at ”kurre” på maven nedad. Om det gav hende en hurtigere stræktid vides ikke, men Esben nævnte da hvorfor hun ikke blot løb igennem den tunnel som var aftegnet på kortet og derved sparede de ca. 20 højdemeter.
Alt i alt en sjov dag og nogenlunde godt vejr i Nyborg.

Om søndagen startede vi ud i solskin lige ved Odense Banegård (Stævnepladsen var i Kongens have). 1. løb var omkring havnen og igennem et loppemarked. På loppemarkedet krydsede Martin igennem 2 gange, men kunne ikke rigtig finde nogle gode tilbud. Og posten fandt han heller ikke, da han ledte det forkerte sted. Sprinten sluttede af med at vi skulle løber over en trappeovergang hen over baneområdet. Pernille klippede sidste posten på vej op af trappen, og troede et øjeblik at hun så var i mål. Indtil det gik op for hende at hun skulle løbe videre hen over trappen til målposten, som var på nedgangen på den anden side.

Sidste og 4. etape var i Odense midtby. Og nu var benene ved at være godt brugte og Poul Erik var lidt skadet og vidste slet ikke om han ville starte. Løbet foregik i midtbyen og vi passerede både torve fortovscafeer, kirker, parker, stræder og baggårde. Det var rigtig sjovt. Efter løbet og ved gennemgang af hinandens vejvalg blev det diskuteret meget om man må passerer en ”impassabel port” hvis nu porten rent faktisk stod åben. For Jacob Bang mente da, at det var for dumt når nu man kunne se posten på den anden side og porten var åben da han løb. Men tidligere på løbet hvor Esben løb samme bane var porten altså lukket og Esben løb udenom som han også mente da den jo var tegnet som ”impassabel”. Poul Erik kom skadet i mål, da han var blevet overfaldet af en container på sin rute. Det var så slemt at Strib mente at til næste løb burde Poul Erik have en hjemmesygeplejerske med rundt, med alle de skader han efterhånden havde pådraget sig.
Nå men alle kom i mål og vi har haft en rigtig sjov week-end., med godt vejr til at slutte af i.
Vi kan kun opfordre ”Gormer” til at prøve denne oplevelse, som frit kan kombineres, med en hyggelig week-end tur eller ”slendreture” i de fynske byer efter løbet.

Martin

Erik deler trøstepræmie ud.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond