Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Påskeløb på Fanø – 1. etape

Der var lagt op til nogle kolde dage på Fanø med sne, frost, og blæst. Hans Christian Strib reddede os igen ved at medbringe gasflasker og terassevarmere. Det lunede godt nok gevaldigt i teltet. Udfordringen bestod i at undgå at smelte teltdugen, løbetøjet og dunjakkerne. Strib bør modtage en hæderspris for den service.

Dagens etape bød på masser af åbne klitter og en afslutning i plantagen. Der var et jævnt lag sne overalt, og hvis man havde held til at vælge det rigtige spor, var der god hjælp at hente til næste post. Flere Gorm-er slap hæderligt igennem første etape. Mest bemærkelsesværdigt var det vel at Jens Kr. Pedersen valgte at tage definitioner og kort til H20 banen i stedet for H18. Det betød at måtte trævle klitområdet igennem på kryds og tværs de først 7-8 km af banen, inden han kunne krybe i læ af skoven. Da skulle han nok lige have haft et par ekstra skiver rugbrød.

Overnatning foregik i et par sommerhuse og en lejlighed. Hos os var der underholdning lige udenfor vinduerne af kaniner og rådyr. Indenfor blev der regnet på livet løs på prisen for et bad, en kande kaffe mm. Vi skulle jo både afregne for vand og el. Skulle nogen af vores gæster endnu ikke have betalt for kaffen kan man stadig nå at overføre på mobilepay til Søren. Kaffe/te ad libitum 0,10 kr, toilet besøg 0,38 kr (stort skyld).

/Jørgen

 

Langfredag Påskeløbet 2018 – 2. etape

Fra os Hedesvinget 1:

Fredag vågnede vi op til et dejligt vejr – solskin hele dagen og kun lidt vind.
Gustav og Steen gik til landevejen, hvor de blev samlet op af Søren German´s taxa, der ikke afviger fra den direkte rute.
Generatoren i Ole Binders bil var i udo, så han blev gemt bag i Stribs varebil på vej til start. PE medbragte en oplader da han kom på en dags besøg fra Jelling den dag.

På stævnepladsen var der dog køligt, så Stribs varme apparater var igen i brug i teltet.
Vi løb alle en mellemlang bane i et lettere fladt terræn uden mange klitter.
Sværhedsgraden var ikke stor, så de fleste kom godt igennem.
Der var dog lidt frafald efter 1. etape, forvredne ben mm. Enkelte måtte udgå, bl.a. Flemming, der ved sin post 3 fik et chok, da Emit-brikken ikke sad på fingeren mere. Så bliver man jo disket. Han valgte at løbe videre og havde så et godt løb. Men jagtstarten var væk. Brikken blev efterfølgende fundet af en ældre dame, så han fik den tilbage dagen efter.
Strib havde smurt sig godt ind i kopattesalve og tapet sig op, så han løb et hurtigt løb og blev nr. 2, i H70 – den største klasse. Han skulle så starte ud som nr. 2 i jagtstarten dagen efter.
Pernille holdt fast i toppen af D40. Andre kunne juble over det at have gennemført, efter nedtur på 1. dagen.
Dagens gæst, PE fik gang i benene igen og løb sig ind som nr. 3 på den åbne bane.

Det gode vejr var med til at holde humøret oppe, hvilket bl.a. var en af årsagerne til at Anne Grethe, Bente, Gustav og Steen valgte at gå tilbage til sommerhusene. Andre nød solen på pladsen og smagte af på de lækre grill pølser eller brugte penge på nye løbesko…

Tilbage på Hedesvinget 1, blev der badet og o-snakket. Ole lavede fortræffelig aftensmad med spinat, porre, kylling, bacon og ost med båndspaghetti til.
Senere var vi igen til kaffe, kage og hyggeligt samvær i luksushytten på Søstjernen. Der var på forhånd overført betaling for brug af vand til kaffe til kassemesteren SG. Hjemturen til sommerhuset, startede lidt i zig zag for ikke at køre de mange vilde kaniner over. Vi gik tilfredse i seng, vel vidende at 3. dagen ikke blev som de andre…

/Ole, Flemming og Steen

 

Påskeløb på Fanø – 3. etape

Løbets 3. etape var svær, som i rigtig svært! Tæt fyrkrat, mange højdekurver, og vand i større mængder end på kortet ….ja, sådan føltes det i hvert tilfælde. Tak for neuprensokker, de gjorde gavn i dag.
Det var et terræn der kunne føre en helt på vildspor. Selv om man forsøger at læse kurver og/eller bruge sit kompas, kan det bare ikke lade sig gøre at løbe hvor som helst. Som prinsen der skal befri Tornerose, finder man en vej igennem, MEN den passer måske ikke helt med kompasset, og man kan nå ret langt før det går op for en. Pyyhh! Heldigvis var der også god hjælp at hente hos andre løbere, og ind imellem blev det næsten gruppearbejde, at finde den næste post. Dejligt at mærke fællesskabet

Nå, men trods bøvlet var 3. dag på Påskeløbet også dagen hvor både Ole og Steen tog ALLE poster, hvor Flemming fik sin brik tilbage, og hvor alle fik en plads i en bil hjem.

Det var også dagen hvor flere af klubbens medlemmer fik en flot placering efter en nervepirrende jagtstart. I top 10 lå Strib på en flot 2. plads på H70, Pernille fik en 4. plads på D40, Søren fik en 7. plads på H55 og Bente fik en 9. plads på D55. Godt gået!

Tak for en dejlig, kold og blæsende dag på Fanø. Vi glæder os til Påskeløb 2019.

/Annett og Jacob

 

Til overvejelse

Tålmodigheden blev sat på prøve, da vi skulle med færgen hjem. Os der pakkede telt og grej sammen på stævnepladsen måtte vente godt 3½ time i færgekøen for at blive fragtet til fastlandet. Da vi så os tilbage over skulderen på færgen var der stadig fyldt i opmarcheringsbåse og langt hen ad vejen, så nogle havde stadig her ved 18-tiden 1-2 timers ventetid. Man kunne overveje muligheden at tage en ekstra overnatning næste gang, der er påskeløb på Fanø.

Se billeder fra Påskeløb her.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Voksenfest d.1/3-2024

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond