Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

STÅENDE SKYDNING
Nina har fået sin første DIF medalje, idet hun vandt Dansk Militært Idrætsforbunds (DMI)danske mesterskab i sprint. Hun blev også kåret som vinder af den klassiske disciplin, så debutanten på et tidspunkt var dobbelt guldvinder, men ved fintælling og eftertjek af resultaterne viste det sig, at hun fejlagtigt af stævneledelsen var udråbt som vinder – noget med 2 min. straftid for en forbier, som stævneledelsen ikke havde fået talt med i første omgang.
Mesterskaberne startede tirsdag den 28. april med sprint ved i Vojens Skyttecenter og fortsatte onsdag med klassisk på Rømø Sønderland. I dag torsdag blev stafetten afviklet samme sted, i øvrigt med Claus Lyngby som deltager på et Kolding hold. Nina var ikke på hold, men i stedet allerede tilbage i trøjen på Skive kasserne.
Nu er militær biathlon jo ikke nogen folkesport herhjemme, og mange ved sikkert ikke helt, hvad disciplinerne består af.
Sprint disciplinen afvikles i princippet efter samme koncept som skiskydning, men blot er det orientering og skydning i stedet for ski og skydning. Sprintbanen var i det her tilfælde 2.5 km, og den løbes af to omgange. Udøverne starter med at løbe en sløjfe, hvorefter de kommer til en standplads, hvor de har deres gevær stående – de løber altså ikke med geværet på ryggen som i skiskydning. Så er det om at få pulsen i ro og afgive 5 skud, hvorefter udøveren skal ud på sidste del af sprintruten for igen at skulle skyde 5 skud.
I denne disciplin var Nina altså bedst og blev dansk mester. Stort tillykke.
Det skal nævnes, at det samtidig også var en landskamp mod Sverige, og Nina var bedst af alle.
Jeg fangede her til aften Nina på mobilen på vej hjem efter at hun have løbet sprint i Skive. Hun er naturligvis glad for sin medalje, som hun i øvrigt endnu ikke har fået. –”Det er skideskægt, specielt skydningen er sjov og det er jo nyt for mig”, og Nina fortsætter: –”specielt når man skal skyde anden gang i sprint, hvor det er stående skydning, så kan man godt komme til at svinge lidt med geværet. Jeg fik fem forbiere af de 10 mulige. Hver forbier betød, at jeg skulle ud på en kort strafrunde”.

STRAFRUNDE

Nina på strafrunde

Den klassiske disciplin består af tre dele: skydning, orienteringsløb og punktorientering, hvor geværskydningen normalt gennemføres som første eller sidste disciplin.
Skydningen består af 10 liggende og 10 stående skud. Punktorientering foregår ved, at man følge en linje i terrænet på ca. 3 km. På den afmærkede bane som udøveren skal følge (en form for linjeorientering),er der 5 punkter på den markerede linje og 5 punkter som ligger væk fra den denne line – de må ligge helt op til 400 m fra linjen. Udøveren skal så indprikke de markerede punkter i terrænet korrekt på kortet.
Den klassiske disciplin sluttede med skydning, og det var svært med den stående skydning, for som Nina udtrykte det: -” der var en stiv vestenvind i det åbne terræn”.
Hvem vinder? Ja, det gør den udøver med den laveste pointsum (samlet løbstid + tillægsminutter for skydning og punktorientering).
Ved skydningen giver hver forbier i sprint en strafrunde og i klassiske 2 min i tillægstid og i punktorientering tillægges deltageren 1 min. for hver hele mm. nåleprikken afviger fra det korrekte punkt  dog max. 10 min, per mål.
Jeg spurgte Nina, om hun nu skulle til World Cup og VM i biathlon? I maj og juni er der World Cup i henholdsvis Finland og Sverige og årets højdepunkt er VM i august i Finland.
Nina var bestemt ikke afvisende: ”Det kunne være sjovt!”

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond