Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Josefine_JWOC2015

Josefine blev lørdag aften hentet af mor (Anette) i Hirtshals efter deltagelse i en hård uge med 5 konkurrencedage ved Junior-VM (JWOC) i Rauland i Norge.
Det hindrede hende dog ikke i at snuppe  Skav-Dystens sidste løb søndag i Kirkemilen, hvor  hun i øvrigt sikkert vandt D17-20.
Nu er Josefine hjemme i Vejle igen og har haft sin anden køretime og haft bilen oppe på 80 km/t. ”Det er fedt”, siger hun. Det er dog ikke for at høre om Josefines køretimer jeg ringer, men for at få en beretning om hendes deltagelse i dette års JWOC. Jeg forklarer mit ærinde og beder hende fortælle mig hvad overskriften på min artikel skal hedde. Josefine svarer uden betænkningstid: ”Lærerigt”!
Jeg beder hende sætte ord på, hvilke områder, det specielt er, at læringen er sket på. Josefine uddyber: -”Jeg har lært nogle mentale ting og noget om forberedelse”, og hun fortsætter, – ”jeg har f.eks. lært, at selv om man bommer i starten af løbet, skal man lade være at stresse. Det gjorde jeg i kvalifikationsløbet til mellemdistancen, og derfor blev jeg ikke kvalificeret til A-finalen. Jeg bommede post 1, det stressede mig, og jeg bommede herefter hver post frem til post 7, før jeg fik ro på mit løb. Herefter gik det fint, men mine bom betød, at jeg kom ind som nr. 25 eller 1.08 efter en tid, der havde rakt til kvalifikation til A-finalen. Havde jeg ikke stresset, kunne jeg, selv med mit bom ved post 1, være blevet kvalificeret. Så øv.
I B-finalen gik det fint. Jeg førte frem til anden sidste post, men valgte at tage et vejvalg uden om en bakke i stedet for at bruge kræfter lige på, som havde været det rigtige, så jeg måtte nøjes med en 2. plads 1.24 min efter vinderen”.

Jeg spurgte så Josefine,  hvorfor hun stod som disket på den lange distance. ? Josefine forklarer: ”Jeg havde et pænt løb på nær på langstrækket, hvor jeg satte for meget tid til, men jeg blev disket, fordi jeg kom ind i et privat område. Jeg løb for tidligt ind mellem nogle huse. Området var olivengrønt og altså forbudt område. Da jeg kom i mål, kom der en official og meddelte, at jeg var blevet noteret i området, og at jeg derfor var disket”.

sprinten blev Josefine bedste danske pige med en 31. plads. Sprinten var 70% by og 30% skov. ”På et tidspunkt kom jeg ind i en blindgyde og satte tid til”, forklarer Josefine om sit løb. Josefine sluttede som nr. 31, 2.14 efter den schweiziske vinder.
Specielt omkring sprinten mener Josefine, hun kunne have forberedt sig bedre. Hun forklarer det således: -”Umiddelbart så det let ud, så derfor tog vi måske for let på opgaven, men det gik galt ved nogle af de spærringer, arrangørerne havde sat op, og det var jeg ikke godt nok forberedt på”.

Sidste konkurrence Josefine deltog i var stafetten. Hun løb her første tur for førsteholdet. ”Her lavede jeg en fejl i starten. Jeg troede, det var de andre der løb forkert, og ikke mig, så jeg kom væk fra førerfeltet. Herefter læste jeg forkert kode på vej til 7’eren. Det tog også tid, før jeg blev klar over det, så det kunne være gået bedre”.
Holdet sluttede som nr. 8, men da kun et hold tæller pr nation blev de nr. 6 i nationskonkurrencen, 10.55 efter Sverige 1

Nu venter der Josefine nogle køretimer og træning før DM’erne til efteråret. Næste internationale opgave bliver deltagelse i JEC i Tyskland, der afvikles i Bad Harzburg fra 9.-11. oktober.
Overskriften for dette JWOC for Josefine var LÆRING. Josefine er ambitiøs og ved, der er meget at lære endnu før toppen kan nås. Josefine kan deltage endnu to år i JWOC, så spændende om hun bliver en ’udlært junior’, der kommer hjem med medaljer?

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

WOC 2022  Avis

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond