Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Skawdyst_klubmiddag-reduc
Efter arrangementsudvalgets og formand Bentes ihærdige agiteren både i forbindelse med forårets træninger og på klubbens udmærkede hjemmeside – Bente havde blandt andet som en anden Jacob Haugaard lovet: -“Solen skinner altid i Skagen (og der er medvind på cykelstierne), så kom med til til denne hyggelige sommerweekend med o-løb og socialt samvær med klubkammerater”.
I alt havde 20 Gorm-medlemmer prioriteret sol, medvind, socialt samvær og i øvrigt spændende orienteringsterræn og et godt stævne arrangeret af Skagen OK og Skive Amok.
Stævnet startede med sprint fredag aften i Skagen efterfulgt af to dage med svær orientering i Kirkemilen.
Fire af deltagerne beretter om de tre dage.

Fredag den 10. juli med sprint i Skagen ved Hans  Pedersen (en af teenagerne)

Om morgenen blev vi vækket, ved at Ulla og Peter skulle op kl. meget tidligt og løbe et træningsløb et sted få kilometer syd for Skagen, og mange kilometer nord for Gedser. Men da de var smuttet, sov vi som en sten igen.
Da det blev mega varmt i teltet om morgen kl. knap så tidligt, var det på tide at få et godt måltid morgenmad og ellers bare slappe af inden eftermiddagens hårde sprint. Men inden var der lige Jens Kristan, der skulle prøve MTB-O for første gang. Jens Kristan havde meldt sig på en bane uden at have en kortholder til cyklen. Efter noget tids fiksfakserier med pap og gaffatape besluttede han, at det nok ikke gik hurtigere, end at det kunne lade sig gøre at cykle med kort og kompas i hånden. Da han kom til start viste det sig, at en venlig mand fra Skive AMOK, der sad i tidtagningen havde sans for service, han lånte ham en kortholder, og han måtte også gerne låne cyklen, hvis det skulle være. Det blev ikke til nogen super placering, men banen blev gennemført, og prøves igen, det skal det.
Stævnepladsen til dagens sprint, lå nærmest tre skridt og en laaang spytklat fra ”campingpladsen”. Starten gik på en fin sprint i Skagen by. Det gik godt eller okay godt for de Gorm løbere, der var ude og løbe. Der var lige Ole, der blev disket, fordi han sprang en post over. Den snød også ret meget, man blev næsten opfordret til og springe den over. Erik tog ikke til start, han havde valgt at blive hjemme for at passe på forteltet så den ikke blæste væk, så Rikke og Bente løb hans tur sammen. Banen, de tog, var den samme som formand Oles, men også de blev disket for Erik skulle løbe turistbanen.
Da det blev aften var der hygge i Inger og Eriks fortelt. Kl. 22:15 tog jeg (Hans) og Rasmus fra Snab ud og “skralde” i Skagen by. Det tog lidt længere tid end forventet, da vi ikke kunne finde nogen gode supermarkeder, men fandt ud af, at Kiwi havde åben (skraldespand) efter lukketid. Der blev fundet et bjerg af kager (fra DAN CAKE), træstammer, chokolade og nougatcreme og alt mulig andet ”guf” for en teenager. Jeg troede, at når vi kom hjem til pladsen skulle der bare spises kage, men nej, de var gået i SENG allesammen, så det gjorde jeg også.

Lørdag d 11 juli ved Maja Ringive (en af de unge)

Dagen startede ud med højt humør, sang og solskin i Gorm lejeren. Fødselaren Jens Kristian havde stået for det gode vejr. Til gengæld fik han fødselsdags sang af os andre. Derefter gik turen ud til stævnepladsen, hvor starten gik kl 11. Det gode vejr kombineret med mange åbne klitområder, gav de fleste løbere sved på panden og sand i skoene. Dog var der også en del kratluskeri i det svære terræn og nogle Gorm løbere fik set en masse af skoven, da de var 2 timer undervejs. Det uvisse er om de bare har været turister i Skagen, da vi alle kom rundt om attraktionen ‘den tilsandede kirke’ eller de bare ville nyde ferie stemningen i Skagens skove?

Efter løbet var der rig mulighed for at se Skagen, for dem der ikke havde fået nok af at være turister. Nogle stykker gik ud for at se Grenen, mens andre hyggede på det lokale ishus. Om aftenen var der fællesspisning, som var et fornemt fiskebord, hvor der blev spist alt det fisk som maven kunne rumme. Derefter da vi alle var helt fyldte med fisk og lækkert tilbehør, blev der serveret is til at slå mave på. Senere på aftenen kom der selvfølgelig også det sædvandlige kagebord frem, med diverse lækkerier. Alt i alt en hyggelig dag i Skagen. – Maja Ringive

Skawdyst_Ingers lodtrækningspræmie_Skagen øl
Skawdyst_tilskuere i aftensol
Søndag den 12. juli ved Peter Føns (en af de gamle)

Klubtures omdrejningspunkt er  overnatningsstedet  –  her foregår alt det sociale alle imellem, hvor der på stævnepladsen først og fremmest er frem og tilbage fra løb. Om muligt giver cykler ekstra muligheder !
Vores omdrejningspunkt på campingpladsen ved Skagen Skole blev campingvognene, hvor Inger og Erik`s fortelt kunne huse hele flokken lørdag aften til fiskebuffet, is og flødeboller  –  godt forædte gik vi trætte i seng for at være klar til endnu en omgang O-løb i Kirkemilen tæt byen.
Skawdysten 2015 med 700 deltagere er nok endnu mere alderstung end divisionsmatcher  – forholdsvis få ungdomsløbere og  de store klasser med  30-50 løbere starter ved  D/H-50.
Med banelængder fra 3-9 km og med forholdsvis mange poster, så følte de fleste sig nok så udfordret om lørdagen, at der var stille omgang med egne forventninger til søndagen. Mange kom i mål med meldingen ”det var lidt nemmere i dag”, men svært var det forsat med 4 DSQ.
Med Josefine hjemme fra JWOC udbyggede vi vores førstepladser til tre om søndagen suppleret med to andenpladser og en tredieplads  –  vel ret flot for 20 Gorm-løbere.
Det blev lige op for  Asta og Karl Kristian i forhold til  Mona og Flemming Nørgård, Pan, hvor 1. og 2. pladser blev byttet rundt i forhold til lørdag.  Poul Erik mente, at de 4-5 øl lørdag aften gav hurtige ben og gode beslutninger om søndagen – det står så hen i det uvisse, hvor optimale indtag ligger og om den gode erfaring kan overføres til ungdomsløberne.
Dagens højdespringer blev vores nyligt pensionerede politimand Erik, som skar 1 time og 10 minutter af løbstiden – vi har store forventninger til forsættelsen. Flere viste stor udholdenhed lørdag med løbstider udover 2 timer, men ikke alle ville søndag have lige så meget ud af startafgiften.
Klubture er altid lig med godt vejr  – O-Ringen 2014 var med solskin hele vejen igennem og Skagen bød sig til med fuld sol og kraftig vind fra fredag  efterfulgt af to dage med både lidt mindre vind og solskin, men forsat godt løbsvejr.
Næste års klubtur skal afklares i løbet af efteråret – vi skal finde det arrangement, hvor vi får flest med og især de nyere medlemmer og ungdomsløbere – overvej derfor om del af næste års sommerferie i familien  skal være med fysisk aktivitet og social samvær på en Gorm-klubtur.
Der er tid til meget andet end løb – i Skagen trak havnestemningen m. fiskespise og de flotte både  efterfulgt af en vandretur ud på Grenen, hvor vandede skilles.

Flere billeder finder du her

Stævnets hjemmeside med resultatlister mm finder du her

 

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond