Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Trods en særdeles vejrmæssig uvenlig dag klarede Gormløberne sig godt til årets første danske mesterskab. 10 løbere var afsted til DM Ultralang i skovene omkring Sorø, og det blev til tre medaljer.Det blev til guld og en ganske overlegen sejr i H75 til Karl Kr. Terkelsen. Vindertiden for den 5,9 km lange bane var sat til 65 minutter, men KK kom i mål i tiden 57,46, godt 4 min foran nr. to. Der var 28 løbere i denne klasse.
Medalje blev det også til fruen. Asta Terkelsen vandt sølv i D75, men var ikke i nærheden af den hurtigt løbende Inge Jørgensen fra Roskilde på førstepladsen.
I klassen H70 havde OK Gorm 3 løbere til start. Poul Erik Buch vandt bronze og var kun 50 sek. fra sølvmedaljen i den stærke klasse med 27 deltagere. Hans Christian Strib blev nr. 9, mens Flemming Andersen havde fejlklip.
I klassen D55 med Anette Lund var der usikkerhed om resultatet, da en post sidst på banen havde forkert kontrolnummer. Det betød, at Anette her brugte tid på at lede efter en post med det rigtige nummer. Den fandt hun naturligvis ikke pga. af denne arrangørfejl, og hun kom ind som nr. 4. Arrangørerne har imidlertid mulighed for at godkende et resultat for løbet ved at lade tiden gælde på banen ved posten før posten med det forkerte kontrolnummer. De officielle resultater er nu stadfæstet i D55 klassen med følgende arrangørbemærkning: ”Problemet med slutresultatet i D55 bliver løst ved at gøre løbet et par 100 meter kortere. Post 41 bliver således målpost på D55-banen. Ændringen ændrer ikke på top-5 placeringerne. OK Sorø beklager naturligvis dybt – men konstaterer også, at vi får den rigtige vinder i D55″.
En fjerdeplads blev det også til formanden Pernille Buch efter et godt løb i et stærkt D 40 felt. Gode placeringer blev det til Jens Kr. Laursen i H50 og Ole Binder i H60. Klubbens eneste ungdomsløber, der deltog, var Esben Ø. Pedersen, som havde fejklip. Ærgerligt, at komme i mål og få den besked, når man har været i skoven over 2 timer på en 18,5 km lang bane i et forfærdeligt vejr, som Michael Jarnvig omtalte dagens vejr i TV.