Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

DMSprint d35
Lørdag blev årets andet danske mesterskab, denne gang på sprint distancen, afholdt i Roskilde by. 9 løbere fra OK Gorm tog udfordringen op i centrum af Roskilde.
Forberedelserne var i top. Roskilde havde offentliggjort et kort fra EM sprinten 2004 og desuden lå der et fint kort på Roskildes Find Vej I side. Disse kort var inden dagen blevet gennemgået, diskuteret og Gorm løberne var forberedt, så godt som det nu kunne lade sig gøre. Det viste sig dog, at start lå et godt stykke uden for det kort, vi havde forberedt os på, og vi løb dermed kun i by og ingen parkområder, som vi ellers helt sikkert havde regnet med. Det gjorde det kun sværere, at hele løbet lå i Roskildes bymidte og på dagen blev arrangørerne udfordret af vejarbejde, bryllup og en post de måtte flytte. Men det var nogle fantastiske baner, udfordrende og med rigtig mange poster.
Eliteløberne i dame- og herresenior samt dame- og herrejunior havde start ca. en time før alle andre, og man kunne således følge kampen om sejren i disse klasser fra stævnepladsen inden start. Josefine var eneste Gorm løber i eliteklasserne denne dag. Fra stævnepladsen kunne vi se Josefine komme forbi publikumsposten i suverænt bedste tid. Hendes værste konkurrent til sejren Miri Thrane Ødum var flere minutter efter. I mål blev det til en meget flot og helt overbevisende sejr til Josefine i D20. Hun var 1 minut og 48 sekunder foran nr. 2.
Da vi havde fået afgørelsen i eliteklasserne, kunne vi andre starte. Josefine havde fortalt, at det var meget svært. Mange poster, helt fra start, mange mure, så man skulle virkelig have fokus og kortkontakt fra start til slut. Det blev en dag med flotte præstationer og desværre flere skader (til de gamle!). Poul Erik havde weekenden inden fået en fiber, men før start var han ved godt mod. Desværre gik det ikke og han måtte humpe halvdelen af banen og sluttede langt nede i resultatlisten. KK fik en fiber lige før mål, men tabte kun 15-20 sekunder, og kunne alligevel hænge en bronzemedalje over hovedet. Det gik mindre godt for Asta og Anette, Anette smed det hele ved en enkelt post. Esben havde et godt løb, men tog desværre en forkert post. Hans løb et stabilt løb, hvilket rakte til en 18. plads. Hans Christian Strib fik en flot 4. plads i H65.
For undertegnede var det en sejr i sig selv, at kunne stille op til mesterskabet. Konkurrencen var ikke så stor i klassen D35, men målet var at løbe et godt sprintløb, og dermed være tilfreds med mit eget løb. Det lykkedes til fulde. Efter et super godt sprintløb, kun med en enkelt fejl på slutningen af banen, blev det til min anden DM guldmedalje i karrieren.
En super dejlig dag, lækkert vejr, et rigtig flot arrangement af Roskilde – mere kan man ikke ønske sig på en lørdag i Roskilde.

Før præmieoverrækkelsen blev der uddelt legater fra DOF´s venner til udvalgte juniorelite løbere. Her fik Josefine et legat på 5.000 kr.

Se flere billeder her

/Pernille Buch

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond