Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

OK Gorm var i dag søndag den 2. april arrangør af divisionsmatchen i COWI Ligaen for Odense OK, Fros/Melfar, Fåborg OK og OK Syd i 2. division og Vest/Ribe, OK Esbjerg og Svendborg/OPI i 3. division i Hastrup Plantage. I alt var der tilmeldt 340 løbere. Hertil kan lægges de 35 børn, der var ude på børnebanen.

Asta, Inger og Sofie stod for børnebanen. Asta fortæller her hvad en børnebane er: “Det er først og fremmest en bane for de yngste, for dem der endnu ikke kan læse kortet eller ikke tør vove sig ud i skoven på egen hånd. Børnebanen har sin egen start og mål  på stævnepladsen. Børnene møder bare op og siger, at de gerne vil løbe en tur. Dagens børnebane var på 1,9 km og havde 17 poster. Fra start til mål er banen afmærket med rød/hvide snitzlinger, som løberne skal følge. Børnene får et kort med indtegnet bane og med klippefelter, så de kan vise, at de har været hele banen rundt.

Dagens yngste løber var 2 år, men der var også nogen på 12-13 år. For det meste har de yngste en mor eller far eller storesøster, storebror eller en bedsteforældre med.

Nogen børn spurter af sted, fordi de gerne vil have en god tid. Andre tager sig god tid. De fleste hygger sig undervejs og snakker om alle de ting , de ser, for der er jo rigtig mange ting at se og undre sig over i skoven. Dagens hurtigste tid var på 13 minutter, men der var også nogen, der brugte 58 minutter. Nogen vælger at løbe banen to gange, fordi de vil slå deres egen rekord.

Alle børn får selvfølgelig lov at beholde kortet, og de får også et diplom med navn og tid påført. Dertil kom en lille præmie bestående af et påskeæg og en lille pose Harribo.

Resultaterne i de to matcher kan man se her. Som regler for divisionsmatcher i Sydkredsen foreskriver, var der præmier til vinderne i børneklasserne op til H og D 16. Billede fra præmieoverrækkelsen ser du her:

 

 

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond