Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling
Om mindre end fire måneder, nærmere bestemt i weekenden den 25. og 26. maj, vil Grindsted danne ramme om de danske mesterskaber i by-orienteringløb.

Stævneplads eller arena ligger begge dage centralt placeret i byen, så der bliver rig lejlighed til at følge konkurrencerne.

Lørdagens løb er individuelle konkurrencer, mens søndagens løb er mixstafet, der betyder at holdene skal være repræsenteret af begge køn.

Danske mesterskaber i orienteringsløb er specielle ved, at det ikke kun er de allerbedste danske eliteløbere, der mødes og dyster. Det er også mesterskaber for de yngste piger og drenge fra 10 år og op til de ældste dame og herreløbere, der har rundet de 90 år.

Denne DM weekend bliver imidlertid noget helt specielt. Da Danmark er vært for verdensmesterskaberne i byorienteringsløb i 2020, skal VM arrangørerne tilbyde de lande, der vil deltage i VM i 2020 nogle muligheder for at lære Danmark at kende før VM løber af stablen i trekantområdet i tiden 6. – 11. juli 2020.
Ugen op til DM i Grindsted er tilbudt som en 2. VM træningsuge og løbet om lørdagen er kategoriseret som et World Ranging Event. Det betyder, at de internationalt bedste udenlandske orienteringsløbere kan stille op og teste deres kunnen i at finde rundt i danske byer. De kan også vinde, men dog ikke blive kåret som danske mestre. Det betyder, at de bedste danske eliteløbere, som i øvrigt tilhører verdenseliten, vil få rigtig god konkurrence og god træning før VM.

Til lørdagens individuelle mesterskaber forventes omkring 700 løbere, heriblandt en del udenlandske eliteløbere. Til søndagens mixstafet forventes ca. 500 løbere.

Ansvarlige for lørdagens DM Sprint 2019 er orienteringsklubben OK Gorm, Jelling, mens det er WOC2020 der står for afviklingen af søndagens DM Mixsprint-stafet.

For yderligere oplysninger
K. K. Terkelsen
Presseansvarlig
2339 3517

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond