Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: april 2022


At det betyder meget, at have både bredde og kvalitet på holdet, blev divisionsmatchen i dag i Palsgård et godt bevis på. OK Gorm stillede et flot hold med 55 deltagere. På forhånd var det svært at stille noget op mod Snab og Kolding og ja egentlig også Odense, som var mange flere deltagere end Gorm. Vi var indstillet på en intern dyst mod Fros/Melfar om at undgå sidstepladsen, som efter sidste match betyder nedrykning til 2. division. Fros/Melfar stillede med et større hold end os og har en del flere ungdomsløbere. Men bredde og kvalitet på banerne endte med at give os sejren med kun 2 point mod dem.
At vi så også endte med at slå Odense med 8 point, det var så fornemt. Flot kæmpet af alle.

   

Som i kan læse, så vandt vi snævert med kun 2 point ift. Fros/Melfar. Derfor er at ALLE vigtige i kampen om pointsene. Lige fra Bodil Mortensen der gennemføre og tjener 1 point til klubben, til Anna der fornemt løber i mål med 4 point i D70, til Bent der får 6 point i H80, hvor Fros/Melfar ikke har nogen deltagere, til Monica der gennemfører D40 banen på 6.3 km 49 sekunder under maks-tiden og får 4 point i kampen mod Fros/Melfar, til pigerne i D21 og drengene i H21, der flot kæmper sig rundt på de lange baner, til KK der fik 2 vigtige point på H-Let, da vi var for mange i H70, til Mads, Karla, Alberte, Mathilde, Karoline og Oscar der havde fart i benene, til jer der blev flyttet til længere baner end normalt og jer der aldrig havde prøvet et rigtigt orienteringsløb før. Ja jeg kunne jo blive ved. Det er så flot og sejt af alle. Og jeg burde egentlig nævne alle, da alle har del i denne flotte præstation.

Og endnu en vigtig ting, alle Gorm løbere der startede, gennemførte deres baner. Ingen fejlklip eller udgående løbere.

Dette resultat giver os selvfølgelig et godt udgangspunkt for at undgå nedrykning. Men nu er både Odense og Fros/Melfar helt sikkert indstillet på, at stille et endnu stærkere hold i den sidste match i efteråret, for at undgå nedrykning.
SET DERFOR ALLEREDE NU STORT X I KALENDEREN SØNDAG DEN 18. SEPTEMBER, HVOR VI SKAL FORSVARE DET FLOTTE RESULTAT, I ÅRETS SIDSTE OG AFGØRENDE MATCH I STENSBÆK. 

Tak for indsatsen.
   
   

Se resultater mm. her: Palsgård

De 5 klubber i trekantområdet – GORM, SNAB, FROS, MELFAR og KOK arrangerer i starten af sommeren 2022 VM i orienteringsløb. Det foregår inde i byerne, da det er mesterskaber i sprint – med 3 konkurrencer: Mixsprint i Kolding, Knockout-sprint i Fredericia og Individuel Sprint i Vejle.

Det bliver en kæmpe opgave for de 5 klubber – og vi klarer det ikke uden hjælp fra så mange som muligt, også hjælpere udenfor de 5 arrangørklubber. Udover selve VM-løbene bliver der også et stort publikumsløb med 6 løbsdage, kaldet WOC Tour, samt en masse andre aktiviteter i samarbejde med de 3 kommuner. WOC er i øvrigt en forkortelse for World Orienteering Championships.

WOC’s hjemmeside finder du her – https://www.woc2022.dk/

Program for ugen ser således ud:

Højdepunkter i optakten:

9-13. maj: WOC Training Camp nr. 6

14-15. maj: Selection races, udtagelsesløb i Ribe og Esbjerg

  1. maj: JFM Sprint v. OK Melfar i Bogense
  2. juni: Sidste tilmelding til WOC Tour

2-8. juni: WOC Training Camp nr. 7, incl. DM Sprint og Mixsprint i Odense d. 5-6. juni

 

Hvilke opgaver findes der:

Et VM er specielt, bl.a. fordi der findes mange andre opgaver end til et normalt orienteringsstævne. Hertil kommer at vores VM løbes inde i byerne, hvilket stiller store krav afspærring og sikkerhed. De fleste special-opgaver er besat, men vi mangler hjælpere på mange forskellige områder – det kan f.eks. være på WOC Tour, det kan være på de store areaner til WOC eller det kan være som vagt i løbsområdet. Hvis du har et specielt område du brænder for, vil vi prøve at finde en plads til dig der.

Der er også mulighed for at hjælpe i optakten, se ovenfor, og vær opmærksom på at VM-finalerne løbes sidst på eftermiddagen/først på aftenen, så selv om du ikke har fri fra arbejde, kan du måske godt hjælpe alligevel. Vi har brug for så meget hjælp som muligt.

 

At være hjælper ved WOC:

Som hjælper ved WOC bliver du en del af et kæmpe fællesskab omkring en oplevelse som vi kun får en gang i livet – nemlig et senior-verdensmesterskab i vores område. Som hjælpere har vi nu i flere år kunne gå og løbe rundt i VM-promotion-tøj, men alle hjælpere får også VM-påklædning. Alle hjælpere får en VM-polo-trøje og hjælper man 3 dage eller mere får man også en VM-jakke. Under ugen er der selvfølgelig også mad og drikke til vores hjælpere, ligesom man får kørsel dækket, hvis man så vidt det nu er muligt laver samkørsel. Vi planlægger fælles afslutning for alle hjælpere på WOC finaledage (søndag-tirsdag-torsdag). Her får vi lidt at spise, samtidig med at der vises højdepunkter fra dagens tv-transmission.

 

Ungdomsløbere til og med 14 år fra de 5 arrangørklubber kan frit tilmelde sig.

Ungdomsløbere fra 15-20 år kan tilmelde sig løbene, hvis de samtidig også er tilmeldt som hjælpere. Deres hjælperfunktion tilpasses alder og løbsdeltagelse.

Senior-medlemmer i arrangørklubberne kan ikke forhåndstilmelde sig til WOC Tour, men hvis det under VM-ugen er muligt, kan man som hjælper tilmelde sig åbne baner på dagen til de enkelte publikumsløb til en pris af 100 kr. (under 20 år: 70 kr.)

Du kan følge antallet af hjælpere via vores frivilligbarometer

 

Meld dig som hjælper:

Man kan melde sig som hjælper via siden her – eller ved at kontakte Grethe Buch på grethe.buch@woc2022.dk

 

Hvem står for hvad?

Der er mange funktioner og mange funktionsledere i vores organisation, men den overordnede styring ligger i den lokale stævneledelse, hvor alle klubber er repræsenteret. Den består af:

Flemming Jørgensen, OK SNAB, event director, konkurrencer

Dorthe Rosenvinge, OK SNAB, event director, kommunikation, stævnekontor, marketing

Per Eg Pedersen, Kolding OK, event director, HR, sponsorer, VIP, WOC Tour

Carsten Lind, OK FROS, WOC Tour-manager

Thomas Gabs, OK Melfar, IT-manager

Susanne Højholt, Kolding OK, Design-manager

Claus Lyngby, OK GORM, Arena- og logistik-manager

Grethe Buch, OK GORM, HR-manager

 

Nyhedsbreve:


Nu nærmer WOC2022 sig for alvor.

Der er nu 73 dage – 10 uger – tilbage før WOC løber af stablen. Vi er pt. 460 frivillige hjælpere, det er
rigtig mange, men vi kan stadig bruge flere. Vi har i dette nyhedsbrev fokuseret på vagtområdet, hvor
vi har brug for rigtig mange – og også arenaområdet er udfordret. Men der er mange forskelligartede
opgaver under WOC, så I må meget gerne opfordre familie, venner, kolleger mv. til oplevelsen som
frivillig – dog skal man fylde 15 år i 2022 for at kunne registreres som officiel hjælper.

LÆS NYHEDSBREVET HER: WOC2022_internt nyhedsbrev#8_april22


Efter en marts med masser af sol og ingen regn har april vist sig at være noget helt andet.
Det var derfor med lidt bange anelser vi onsdag sidst på dagen gjorde klar til det første Skole OL lokalstævne i orienteringsløb i Billund Kommune nogensinde.
Torsdag morgen Kl. 09.00 skulle vi være klar til at tage mod de første af i alt 21 klasser og 400 børn, og da vi kørte fra Jelling kl. 06.30 regnede det. Det skulle imidlertid vise sig, at vejrguderne var os og børnene venlig stemte. Vi fik et par små lette byger i starten, men vejret blev bedre og bedre som formiddagen skred frem, og da vi skulle afvikle labyrintløbene kl. 10.30 skinnede solen.
Den første konkurrence klasserne skulle igennem var et mangepostløb. På 30 minutter skulle de finde så mange af 30 poster som muligt. Selv om området omkring Grenelejren lige er blevet rekognosceret til formålet af Søren, så er det for nybegyndere ikke et helt let område at finde rundt i, selv om posterne på nær et par stykker stod ved stier og veje.
Ingen hold fandt heller alle poster, men humøret var fint. Mål var ved Grenelejren, hvor eleverne efter en madpakkepause skulle gennemføre en labyrintbane.
OK Gorm er blevet sponseret en labyrintbane af Ole Kirks Fond. Her skulle eleverne finde 10 poster i labyrinten. Der var eletronisk tidtagning. Løberne startede med 10 sekunders interval, så der var tempo på, og de synes, det var sjovt.
De, der havde løbet, heppede gevaldigt på klassekammeraterne i labyrinten, og der var nok også nogen, der fik lidt hjælp udefra, hvis man lige var løbet galt.
Vi fik meget ros af lærerne for arrangementet. I alt var vi 11 der stod for afviklingen af stævnet.
Billund Kommunes Daniel Quvang Rasmussen, Projektleder for Skole OL Finalen var begejstret for stævnet.
Særdeles positivt, at han både hjalp med opstilling onsdag eftermiddag og var aktiv hjælper under hele stævnet torsdag – også med oprydningen.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond