Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: april 2021


Efter weekendens testløb i Haderslev har landsholdsledelsen nu udtaget de løbere, der skal repræsentere Danmark til EM i Schweiz.
Blandt de udtagne er Josefine Lind, OK Gorm.
Sprintløbene i Haderslev var anden runde af to. Første runde blev afviklet i Hillerød den 27. marts, så det var det samlede billede fra de to løb, der dannede grundlag for udtagelsen.
Josefine siger om de to testløb: -”Jeg var godt tilfreds med løbene i Hillerød. Efter en lang periode uden rigtige konkurrencer er det svært at vide, hvor man står, så det kom lidt bag på mig, at jeg var hurtigste dansker. I Haderslev havde jeg stabile løb. Kvalificerede mig til knock-out finalen og vandt min finale”. Om det kommende EM siger Josefine: –”Det bliver specielt og dejligt nu at komme i rigtig konkurrence. Man ved ikke rigtig, hvor man står i forhold til konkurrenterne efter et helt år uden konkurrence. Mit hovedmål i år er dog VM i Tjekkiet i juli måned”
EM løbes i perioden 13.-16. maj i og omkring byen Neuchatel i det vestlige Schweiz og tæller disciplinerne sprintstafet (13.maj.), knock-out sprint (14.-15. maj) og individuel sprint (16. maj).
Josefine er udtaget til at løbe knock-out sprint og individuel sprint og 1. reserve til sprint stafet.
Det kommende EM i Schweiz bliver en tilbagevenden til internationale konkurrenceorientering efter at hele 2020-sæsonen blev aflyst inklusive det VM, der skulle have været afholdt her i Trekantområdet, bl.a. med OK Gorm som medarrangør.
Danmark sender 16 atleter til EM, der dermed skal kæmpe om medaljer og World Cup-point, da EM samtidig indleder World Cup 2021.


Med fornem deltagelse i søndagens 1. divisionsmatch kom OK Gorm godt fra start ved at slå HTF Haderslev og dermed sikre sig 2 point.
Sydkredsens 1. division udgøres af fem klubber: OK Snab, Kolding OK, HTF Haderslev, Odense OK og så OK Gorm, og de mødtes søndag til årets første divisionsmatch i skoven omkring Holtenshuus ved Faaborg, hvor klubberne kæmper alle mod alle.
I dagens match stillede Odense OK med 93 løbere, Kolding OK med 85, OK Snab med 82, HTF med 52 og OK Gorm med 53 løbere.
I matchen kæmpes der i 19 herreklasser og 18 dameklasser på 10 forskellige baner, fra de yngste til de ældste, fra begyndere til elite. En vigtig faktor for at gøre sig gældende er god repræsentation på alle baner i de forskellige klasser. Derfor er mange medlemmer og stor bredde i klubben en betydende og vigtig faktor, og så er gode resultater naturligvis også vigtige, og dem var der flere af i søndagens matcher.
OK Gorm er klart den mindste af de fem klubber, så skal klubben bide skeer med de store, skal alle mand af huse.
Utroligt glædeligt var det derfor til dagens match, at på trods af mere eller mindre corona-nedlukning et års tid, hvor sædvanlige klubaktiviteter og medlemskontakter har været nærmest umulige, var ikke mindre end 58 gormløbere tilmeldt til årets første divisionsmatch, hvoraf 53 deltog på dagen.
Formanden Pernille Buch kunne da heller ikke skjule sin begejstring: -”Det er en utrolig flot opbakning af medlemmerne. Vi har ikke så mange flere at tage af, jeg er meget tilfreds”.

Matchen i Holstenshuus var den første af i alt tre matcher i 2021. Alle kæmper mod alle i hver match. Næste match er den 20. juni i Marbæk og tredje og sidste match bliver til september. Hver vundet match giver 2 point og den klub der efter årets tre matcher har færrest point må rykke ud af 1. division.
Formanden Pernille Buch udtaler: ”Målet er at vi kan slå HTF og derved kan forblive i 1. division, så jeg vil derfor allerede nu opfordre medlemmerne til at sætte kryds i kalenderen ved den 20. juni”

Resultaterne fra søndagens matcher
1: OK Snab, fik 779 løbspoint og 8 matchpoint (vandt alle matcher)
2: Kolding OK fik 823 løbspoint og 6 matchpoint (tabte kun til OK Snab)
3: Odense OK fik 760,5 løbspoint og 4 matchpoint (tabte til OK Snab og Kolding OK)
4: OK Gorm fik 627,5 løbspoint og 2 point (vandt over HTF, men tabte til OK Snab, Kolding OK og Odens OK)
5: HTF Haderslev fik 502 løbspoint og 0 point (tabte til alle)

På billederne ser vi øverst Alberte i sin første divisionsmatch med Pernille som skygge. Nedenunder Erik og Inger ved start og Anna ved sidste posten.

Trods en særdeles vejrmæssig uvenlig dag klarede Gormløberne sig godt til årets første danske mesterskab. 10 løbere var afsted til DM Ultralang i skovene omkring Sorø, og det blev til tre medaljer.Det blev til guld og en ganske overlegen sejr i H75 til Karl Kr. Terkelsen. Vindertiden for den 5,9 km lange bane var sat til 65 minutter, men KK kom i mål i tiden 57,46, godt 4 min foran nr. to. Der var 28 løbere i denne klasse.
Medalje blev det også til fruen. Asta Terkelsen vandt sølv i D75, men var ikke i nærheden af den hurtigt løbende Inge Jørgensen fra Roskilde på førstepladsen.
I klassen H70 havde OK Gorm 3 løbere til start. Poul Erik Buch vandt bronze og var kun 50 sek. fra sølvmedaljen i den stærke klasse med 27 deltagere. Hans Christian Strib blev nr. 9, mens Flemming Andersen havde fejlklip.
I klassen D55 med Anette Lund var der usikkerhed om resultatet, da en post sidst på banen havde forkert kontrolnummer. Det betød, at Anette her brugte tid på at lede efter en post med det rigtige nummer. Den fandt hun naturligvis ikke pga. af denne arrangørfejl, og hun kom ind som nr. 4. Arrangørerne har imidlertid mulighed for at godkende et resultat for løbet ved at lade tiden gælde på banen ved posten før posten med det forkerte kontrolnummer. De officielle resultater er nu stadfæstet i D55 klassen med følgende arrangørbemærkning: ”Problemet med slutresultatet i D55 bliver løst ved at gøre løbet et par 100 meter kortere. Post 41 bliver således målpost på D55-banen. Ændringen ændrer ikke på top-5 placeringerne. OK Sorø beklager naturligvis dybt – men konstaterer også, at vi får den rigtige vinder i D55″.
En fjerdeplads blev det også til formanden Pernille Buch efter et godt løb i et stærkt D 40 felt. Gode placeringer blev det til Jens Kr. Laursen i H50 og Ole Binder i H60. Klubbens eneste ungdomsløber, der deltog, var Esben Ø. Pedersen, som havde fejklip. Ærgerligt, at komme i mål og få den besked, når man har været i skoven over 2 timer på en 18,5 km lang bane i et forfærdeligt vejr, som Michael Jarnvig omtalte dagens vejr i TV.


Herligt igen at kunne mødes til almindelig fysisk træning – sammen og ikke hver for sig – også selv om det var lidt køligt.
Medlemmerne var blevet bedt om at tilmelde sig på forhånd, så der var styr på at forsamlingsforbuddet på 50 ikke blev overskredet. 36 var tilmeldt på forhånd, så der var god plads til de ekstra, der ikke havde fået sig tilmeldt.
Der var stor gensynsglæde, der blev hilst på afstand og alt foregik udendørs, så coronaretningslinjerne kunne overholdes. Herligt at se specielt de mange børn, der løb glade rundt og havde mod på at komme i gang igen.
Formanden Pernille Buch bød velkommen og så var der ellers serveret med forskellige baner kreeret af Per Eg til venlig selvbetjening .
Efterhånden som medlemmerne kom hjem fra skoven blev der igen snakket lidt før man igen kørte hjem.
Fællesspisning som plejer at være afslutningen på træningen må vi undvære lidt endnu, men forhåbentlig kommer den dag også snart, nu hvor så mange bliver testet og flere af klubbens ældre medlemmer nu også bliver vaccineret.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond