Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: oktober 2018

Klar til start på vintersæsonen

Nu er det definitivt blevet efterår og det er tid til at komme igang med rulleskitræningen. Der kommer meget snart en træningsplan rundt med Datoer, tider og steder for fællestræninger på rulleski. Watch this space.

Apropos god træning så har vi fået et tilbud vi ikke syntes vi kunne sige nej til. Vi har derfor købt den thorax trainer vi det seneste år har lånt af Vasafonden. Ordningen med at den står på loftet på Abrahamsens gård bliver derfor permanent. Glatte veje og mørke er altså ingen undskyldning for ikke at få trænet!

Jeg skal også lige minde om at hvis man vil til Vasaloppet og endnu ikke har et startnummer skal man til at skynde sig – Den danske puljetilmelding lukker på søndag den 28. oktober ved midnat se mere her.

Der bedre tid hvis man har tænkt sig skulle deltage DM langrend som finder sted i uge 5 på Kvitåvatn. Husk at klubben betaler 50% af startafgiften ved DM. Der er også værd at nævne at DM 50 km’en er officielt seedningsløb til både Vasa og Birken.

En anden mulighed for at blive seedet er Vindfjellloppet. Der bliver igen i år en klubtur til Svarstad og der kommer snart en invitation her på siden.

Med venlig hilsen

Bjarke Wolf

Ja så blev det nedrykning!!!!!!!

Skal vi sætte os ned og græde? Ja nogle har det tydeligvis rigtig træls med, at vi er rykket ned. Mens andre forholder sig mere afslappet til resultatet og endda få øje på fordele. Faktisk får vi nu mulighed for at løbe i nye skove, som sandsynligvis vil ligge tættere på Vejle, end de så ofte har gjort. Dernæst får vi nu også mulighed for at arrangere løb for nogle af de klubber, som traditionelt sender mange løbere. Det er sjovt og giver flere penge i kassen.

Men vi gjorde alle, hvad vi kunne i dag. I dag løb vi for fællesskabet. Et fællesskab og en hygge som et nederlag ikke kan tage fra os. Med fokus på det, skræmmer vi ingen væk fra at troppe op, næste gang der bliver kaldt sammen. Og så gjorde det ikke noget, at Bente havde bestilt kage til alle i kiosken på klubbens vegne.

De havde lovet os megen undervegetation. Og det fik vi. Rigtig meget endda. Da jeg selv løb derude, kom jeg i tanke om noget, Anette har lært mig for en del år siden. Hun sagde dengang: ”Husk at se op.” I dag var det en klar fordel at se op. Herved havde man måske en mulighed for at undgå at blive fanget i brombær og bregner ved at tage et udenomsvalg.

Der var delte meninger om banerne. Nogle fandt dem spændende, mens andre syntes, at der var meget stiløb. Claus, som har boet få kilometer fra løbsområdet, oplevede skoven i små felter, omkranset af tydelige, store stier, som gav et godt opfang. Altså ikke lige en skov, man nemt kunne blive væk i.

Resultater kan ses på HER

Billeder kan ses på Orienteringsklubben Gorms facebookside.

Hilsen Marianne

Det var en meget smuk efterårsdag, lun og solrig og bladene dryssede ligeså stille som sne.

Med 22 tilmeldte gormere til årets klubmesterskab-dag, var der tale om et pænt besøgt mesterskab fra OK Gorm i Silkeborg Nordskov. Den sædvanlige quizmaster denne gang i form af Jacob Bang var på plads, med tipskuponen hvor man kunne tippe på alt mellem, hvem der har de største løbesko, hvem der har det højeste briknr. (endelig ikke at forveksle med antal brikker, der roterer under kasketten (alias IQ-kvotient)), hvor mange knopper med pigge der er under Jacobs nye løbesko (hvem gjorde lige sig selv inhabil til at vinde konkurrencen), og f.eks. hvilken bane der har den nordligste 4. post.
I klassen h40-h59, oldboys var der hele 7 tilmeldte og dermed var der lagt op til en hård dyst om pladserne. Det var med at være vågne på vejen rundt i sommerfuglesløjferne, hvor det da også lykkedes flere at løbe til en anden post, end den der lige stod næst for på menuen, over dem der skulle spises inden frokost, der var på denne bane 25 små og store serveringer inden man fortjent kunne kaste sig over de medbragte boller og kagen, samt måske lige supplere med en enkelt pølle fra den lokale grill lidt længere oppe ad stævnepladsen.

I klassen dame 40-59, var der også en del at kæmpe for med hele 5 damer stående i startboksene. Hele 26 poster med 2 sløjfer kunne godt give en sulten orienteringsløber lidt mundvand, for hvilke lækkerbiskener der var dækket op med, små og store retter i et pænt sammensurium.

I alt blev der kåret 2 klubmestre på damesiden og 6 på herresiden.

Mestrene er som følger.
Senior Damer 21-39 år – Nina G. Najbjerg
Old Girls 40-59 år – Annette Lund
Drenge til og med 10 – Karl Jørgensen
Drenge til og med 12 år – Andreas Kaag Holm
Drenge 13-16 år – Daniel Kaag Holm
Drenge 17-20 år -Rasmus Ravn Pedersen
Old Boys 40-59 år – Stig R. Knudsen
Veteran Herrer fra 60 år – Poul Erik Buch

Til Løvfaldsløbet kunne man også cykle MTBO, som Filip Kaag Holm fik afprøvet. Derudover var der nogle som løb almindelige baner og ikke var med i klubmesterskaberne.

Tak for en dejlig dag i efterårsskoven.

Lisbeth ogHenrik


I går var der stor pæleaktivitet i Jelling Skov. I alt blev 48 nye egetræsstopler, 1,50 m lange og 12,70 cm x 12,70 cm eller det man kalder 5×5 tommer pæle, altså nogle ganske kraftige svende, gravet ned.
Projektmagere var Bent Nielsen, Erik Jensen, Kurt Marquart og Karl Kristian Terkelsen.
Bent og Erik sørgede for nedgravning af de mange nye pæle. Til deres hjælp var de udstyret med en motoriseret Stihl pælebor. Kurt og Karl Kristian kørte de mange pæle ud til de mange positioner og stod også for indsamling af de gamle pæle. Til deres hjælp havde de lånt en ATV i Gormshallen.

De 4 projektmagere arbejdede effektivt fra 08.00 til 14.00 kun afbrudt af en kaffepause med kaffe og rundstykker og en frokostpause, hvor den stod på en Tuborg Classic og landgangsbrød.
Da arbejdet var fuldført gav Bent og Erik hinanden high five. Tilbage står nu at få skruet Find vej skilte med bogstavkoder på pælene. Det gør Henning Mols og Bent.

Allerede nu kan man her på OK Gorms hjemmeside finde den nye folder, der er udarbejdet, og ligeledes er der lavet 4 forskellige baner fra hver af de 3 startsteder lige til at printe ud. Der er altså ingen undskyldning nu for ikke at kunne træne teknisk træning, lige når man ønsker det. Find vej i Jelling skov med baner findes her.
Som noget nyt ligger de 12 forskellige baner også på o-track, så man kan også tage en tur ved hjælp af sin mobiltelefon.
Når skiltene er sat op vil man også kunne finde de nye foldere i de tre folderkasser, der er at finde ved de tre startsteder: Skovdallund, Abrahamsens Gård og toiletbygningen ved Golfbanens P-plads.

Hvorfor nu 48 faste poster? Da talen kom på revidering af Find vej i Jelling Skov, foreslog træningsudvalget at antallet af faste poste skulle udvides  med nogle sværere postplaceringer, så de faste poster også kunne bruges i den almindelige klubtræning. Resultatet blev en udvidelse af postantallet fra de tidligere 32 til nu 48.

De mange nye egetræsstolper har Vejle Kommune doneret.

Natten til søndag deltog 8 Gormløbere i de danske mesterskaber i natorientering i Rørvig Sandflugtsplantage. Der var før løbet store forhåbninger om medaljer. Et optimistisk slag på tasken var at det kunne blive til 4 – 5 medaljer. Et er drømme, noget helt andet realiteter.
I D40 var OK Gorm repræsenteret ved formanden Pernille Buch, der har haft en flot sæson. Ambitionen var at slutte sæsonen af med endnu et mesterskab. Pernille havde dog i det teknisk svære klitterræn ud mod Kattegat svære problemer midt på banen. I mål måtte hun se sig slået af Merete Nørgård fra Allerød med godt 3 minutter, men dog med sikre 10 minutter ned til 3. pladsen.
I D70 fik Gorm sin anden medalje, idet Asta Terkelsen tog bronze, men efter ganske store problemer på banen, så store at hun på et tidspunkt var ved at opgive. Heldigvis overbeviste hun sig selv om at gennemføre.

Forhåbninger var der også i H70, hvor både Hans Chr. Strib og K. K. Terkelsen med gode løb ville kunne blande sig i medaljestriden. Også de havde problemer i det krævende klitterræn og måtte tage til takke med henholdsvis en 6. og en 5. plads ud af 22 deltagere.
OK Gorm var også repræsenteret i H18 ved Jens Kristian Pedersen, der blev nr. 6 af 11, i H60 ved Ole Binder der glemte at klippe en post og blev diskvalificeret og endelig i H65 ved Poul Erik Buch og Flemming D. Andersen, der blev henholdsvis nr. 9 og 16 af 20 deltagere.
Rørvig Sandflugtsplantage, som også voldte mange andre løbere problemer var i indbydelsen beskrevet som en kystnær nåleskov med indlandsklitter med et meget detaljeret kurvebillede i en del af skoven og mange stier, hvoraf en del er utydelige.

Årets klubfest afholdes fredag den 2. november kl. 18.00 på Kollerup Skole (benyt hovedindgangen).
I løbet af aftenen vil der være:

  • Reception for DM medaljetagere.
  • Dejlig 3 retters menu
  • Hyldest til årets klubmestre NAT og DAG (findes søndag den 14.oktober)
  • Fælles sange
  • Den “Hvide Dame” skal uddeles
  • Hygge og sjove indslag
  • Uddeling af “Jens Kristians Laursens platte”
  • Underholdning

Kaffe og afslutning ca. kl. 22
Pris for hele aftenen: 85 kr for voksne og 50 kr for børn under 14 år.
Drikkevarer kan købes til fornuftige priser.
Tilmelding på Gorm Event senest den 26.oktober
eller mail:b.ringive@hotmail.com eller ring: 21449608
Håber vi ses til en hyggelig aftenen

 

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond