Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: september 2018


Til klubaften blev der informeret om kommende arrangementer i 2018:

Torsdags træning er for alle. Der startes kl. 18 fra klubhuset. Løbe opvarmning, intervaltræning og til slut styrketræning. Kom og vær med.
Vintertræning fra uge 43: tirsdag kl. 18-19.30 i gymnastiksalen på Bredager skole. Fysisk træning for alle i alle aldre. Tilmelding på Gorm Event.
Klubmesterskab DAG: søndag den 14. oktober i Silkeborg. Indbydelse kommer på hjemmesiden.
Ungdomstur: den 18.-21.oktober. Indbydelse er sendt ud til ungdomsløberne.
Op/Nedryknings match: søndag den 21.oktober i Søgård nær Gråsten. Der er brug for alle mand, hvis vi skal blive i 1.division.
Klubfest: fredag den 2.november på Kollerup Skole. Indbydelse kommer på hjemmesiden.
Juleafslutning: onsdag den 12.december i klubhuset.

Kommende arrangementer i 2019:
Senior fest: fredag den 25.januar i klubhuset. Der efterlyses et par stykker til at arrangere festen.
Klubtur til Påskeløbene: den 18.-20. april med overnatning i stor lejlighed på Vedersø Klitcamping. Tilmelding til overnatning på Gorm Event.
DM i Sprint: lørdag den 25.maj. Vi skal afholde stævnet i Grindsted By, og der vil blive brug for mange hjælpere.
Gorm 3 dages: klubtur ved Vesterhavet den 14.-16.juni. Overnatning i hytter på Nymindegab Familie Camping. Tilmelding til turen og eventuelt til overnatning i hytter på Gorm Event.
Veteran VM i Letland: den 5.-12. juli http://www.wmoc2019.lv/augsuplades/files/WMOC_Bulletin_1.pdf Spørg Poul Erik, hvis du vil med.
Junior VM i Danmark: den 6.-12.juli i Silkeborg og Gjern Bakker.
Der er masser af arrangementer, som I allerede nu skal plotte i kalenderen. Der kommer selvfølgelig mere information efterhånden som arrangementerne nærmer sig.

Hilsen arrangementsudvalget.

På tirsdag den 11.september vil vi gerne invitere til klubaften på Abrahamsens Gård.
Vi starter efter træning og spisning – ca. kl. 20 og slutter senest kl. 21.
Aftenens program:
– Gorm 3 dages
– Veteran VM
– Torsdags træning
– Efterårstur for ungdom
– Vinter træning
– mulighed for spørgsmål til bestyrelsen
– lodtrækning af Højgård håndklæder
Der serveres selvfølgelig kaffe og kage.

Vel mødt.
Hilsen arrangementsudvalget.

I denne DM weekend blev der to gange skrevet Gorm historie. Lørdag afvikledes de danske mesterskaber i stafetorientering på Harrild Hede nord for Brande. For første gang i klubbens 45 årige historie havde OK Gorm et hold med i den bedste damerække, D21. Det er i denne række de danske verdensstjerner stiller op.

Gorms første D21 hold nogensinde bestod af formanden Pernille Buch (normalt D40 løber) på første tur, 2. tur blev løbet af Nana Knudsen (normalt D18 løber) og sidste tur blev løbet af Rikke Binder, den eneste egentlige D21 løber.

Lad det være sagt med det samme: Det blev ikke til nogen medalje, men de leverede alle en gedigen indsats og blev nr. 9 ud af i alt 12 hold, og skrev altså på dagen Gormhistorie.

Anden gang i denne weekend, der blev skrevet historie, var søndag til DM Lang. Igen var formanden Pernille indblandet, idet hun vandt sit første danske mesterskab på denne distance. Alle DM’er er jo vigtige, men af flere betragtes DM Lang som den mest prestigefyldte at vinde. ”Jeg er rigtig glad for dette mesterskab, det har jeg altid drømt om”, var Pernilles umiddelbare kommentar efter løbet.

Weekenden bød dog på flere medaljer.

I lørdagens stafet havde OK Gorm også hold med i klassen H/D185 (den sammenlagte alder af de tre løbere, hvor af mindst en skal være en dame. Holdet, der bestod af Flemming D. Andersen, Asta Terkelsen og Poul Erik Buch vandt bronze efter Helsingør OK og Fåborg OK. Der var 10 hold i denne klasse.

I H 70 var OK Gorm faktisk favoritter. I den aldersklasse er der kun to på holdet, og her har OK Gorm et par af landets bedste H70 løbere. K. K. Terkelsen løb første tur og kom først til skiftet, hvor Hans Christian Strib løb anden og sidste tur. Også han førte fra start til slut og kunne altså sikre OK Gorm stafetguld i denne klasse foran Odense OK og OK Pan Århus. Der var 15 hold i denne klasse.

OK Gorm havde også hold i H45 og et hold på Åben bane. Ingen ved endnu rigtigt, hvordan de sluttede.

Herning OK som arrangør havde store problemer med tidtagningen, så ingen medaljer blev uddelt. Man har alene annonceret medaljetagerne i de enkelte klasser.

 

Søndagens DM Lang blev afviklet i Ulbjerg plantage nord for Viborg. Orienteringsmæssigt langt mere spændende end lørdagens terræn. Pernille Buchs medalje blev den eneste medalje til Gorm. I H70 var både K. K. Terkelsen og Hans Christian Strib tippet som medaljekandidater, men i den  46 mand store klasse med flere rigtig gode løbere, skal der ikke laves fejl, hvis man vil være med i medaljestriden. Begge Gormløbere lavede fejl og sluttede på det man kalder ærefulde placeringer. K. K. Terkelsen blev nr. 4 i tiden 56.17, kun 25 sekunder fra en sølvmedalje og Hans Christian Strib blev 6’er godt 1 minut fra sølv. Vinderen  Janne Brundstedt, OK Roskilde var på dagen selv med fejlfrie løb uden for rækkevidde med en vindertid på 48.22.

I D21 var der fornem indsats og placering til Nina G. Najbjerg med en 6. plads og i D50 fik Anette Lund en 5. plads.

Vi havde en dejlig dag i skoven ved Trelde.
Dejligt solskin og ikke for varmt. Perfekt løbevejr. Det var en god skov, men den var lidt svær at finde rundt i. Da Gorms løbere begyndte komme i mål, var der mange der havde bommet. Selv mange af de erfarne løbere havde det svært. Måske vi skulle have brugt nogle af de sporhunde, der også var til prøve i området.
En af de få lyspunkter var Daniel Damsbo, det normalt er svømmer. Han stillede op i H16b og gennemførte i en god tid. Det blev endda til en præmie for ham. Måske han er til at lokke med til næste divisionsmatch.
Der var i øvrigt en rigtig god kiosk og sports butik på pladsen. Tak for en god dag.

Familien Lehn Damsbo

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond