Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

I denne DM weekend blev der to gange skrevet Gorm historie. Lørdag afvikledes de danske mesterskaber i stafetorientering på Harrild Hede nord for Brande. For første gang i klubbens 45 årige historie havde OK Gorm et hold med i den bedste damerække, D21. Det er i denne række de danske verdensstjerner stiller op.

Gorms første D21 hold nogensinde bestod af formanden Pernille Buch (normalt D40 løber) på første tur, 2. tur blev løbet af Nana Knudsen (normalt D18 løber) og sidste tur blev løbet af Rikke Binder, den eneste egentlige D21 løber.

Lad det være sagt med det samme: Det blev ikke til nogen medalje, men de leverede alle en gedigen indsats og blev nr. 9 ud af i alt 12 hold, og skrev altså på dagen Gormhistorie.

Anden gang i denne weekend, der blev skrevet historie, var søndag til DM Lang. Igen var formanden Pernille indblandet, idet hun vandt sit første danske mesterskab på denne distance. Alle DM’er er jo vigtige, men af flere betragtes DM Lang som den mest prestigefyldte at vinde. ”Jeg er rigtig glad for dette mesterskab, det har jeg altid drømt om”, var Pernilles umiddelbare kommentar efter løbet.

Weekenden bød dog på flere medaljer.

I lørdagens stafet havde OK Gorm også hold med i klassen H/D185 (den sammenlagte alder af de tre løbere, hvor af mindst en skal være en dame. Holdet, der bestod af Flemming D. Andersen, Asta Terkelsen og Poul Erik Buch vandt bronze efter Helsingør OK og Fåborg OK. Der var 10 hold i denne klasse.

I H 70 var OK Gorm faktisk favoritter. I den aldersklasse er der kun to på holdet, og her har OK Gorm et par af landets bedste H70 løbere. K. K. Terkelsen løb første tur og kom først til skiftet, hvor Hans Christian Strib løb anden og sidste tur. Også han førte fra start til slut og kunne altså sikre OK Gorm stafetguld i denne klasse foran Odense OK og OK Pan Århus. Der var 15 hold i denne klasse.

OK Gorm havde også hold i H45 og et hold på Åben bane. Ingen ved endnu rigtigt, hvordan de sluttede.

Herning OK som arrangør havde store problemer med tidtagningen, så ingen medaljer blev uddelt. Man har alene annonceret medaljetagerne i de enkelte klasser.

 

Søndagens DM Lang blev afviklet i Ulbjerg plantage nord for Viborg. Orienteringsmæssigt langt mere spændende end lørdagens terræn. Pernille Buchs medalje blev den eneste medalje til Gorm. I H70 var både K. K. Terkelsen og Hans Christian Strib tippet som medaljekandidater, men i den  46 mand store klasse med flere rigtig gode løbere, skal der ikke laves fejl, hvis man vil være med i medaljestriden. Begge Gormløbere lavede fejl og sluttede på det man kalder ærefulde placeringer. K. K. Terkelsen blev nr. 4 i tiden 56.17, kun 25 sekunder fra en sølvmedalje og Hans Christian Strib blev 6’er godt 1 minut fra sølv. Vinderen  Janne Brundstedt, OK Roskilde var på dagen selv med fejlfrie løb uden for rækkevidde med en vindertid på 48.22.

I D21 var der fornem indsats og placering til Nina G. Najbjerg med en 6. plads og i D50 fik Anette Lund en 5. plads.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond