Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: maj 2016

Jelling Musikfestval_reduc
Så er festivalen forbi for denne gang. Men jeg er sikker på, at alle, der har været med til at rydde op i byen, har kunnet konstatere, at det var sliddet værd at tjene til en billet for at kunne nyde og opleve den gode musik live og samtidig været med til at tjene nogle penge til OK GORM, og ikke mindst at kunne efterlade en ren by!!
En stor tak til alle jer, der hjalp. Vi har i alt været 25, der har ydet en indsats, og vi har i fællesskab lagt 166 timer i arbejdet, og jeg tror, vi alle har været stolte af, at vi hver dag kunne gå hjem eller på festivalpladsen og efterlade en ren by.
Det har været en REN fornøjelse at arbejde sammen med jer.

Hilsen Asta

Solnedgang over Lillebælt
Denne weekend var der Fynsk Sprintcup, som er en Sprintstævne i forskellige byer på Fyn i den sidste weekend i maj.
Lørdag løb vi i Glamsbjerg. Først Glambjerg Nord, som var meget enkel og ingen skjulte poster. Om eftermiddagen var det Glamsbjerg Syd, som var et helt anderledes terræn, idet det meste af løbet foregik rundt om skole og gymnasie og en BMX-bane, som gav udfordringer i form af højt græs og snore, man skulle løbe over.

Stævneplad 3
Efter løbene gik spurten til Bageren, som lå lige ved siden af Stævnepladsen. Mange O-løbere var gået ”sukkerkold”, så det ud til.
Vi var i alt 5 Gormer som deltog i Cuppen og 3 af os valgte at overnatte i Assens. Søren var taget fra Jelling torsdag aften og var roet i kajak til Assens. Bente og Martin tog den magelige udgave med campingvognen på krogen, og vi mødtes så på Assens Strand Camping. Det var rigtig dejligt vejr, med solskin og ingen vind, så vi skulle lære Søren at være campist (med campingvogn) og han skulle lære os at sejle i kajak.
Om nogen af dele lykkedes, står hen i det uvisse – men vi havde en rigtig hyggelig aften.

Søren og Martin nyder campinglivet
Bente i kajak
Søndag skulle vi så løbe i Assens, så vi kunne gå fra campingpladsen og op til Stævnepladsen. Her mødte vi lidt flere fra Gorm, som havde taget turen til Fyn for at deltage i JFM Sprint, som også var 3. afdeling af Sprint Cuppen. Første løb var Assens C, hvor de udfordrende baner var lavet af Emma Klingenberg. Det gjaldt om at læse postdefinitionerne korrekt, for ikke at komme til at stå på den forkerte side af hækken, og kun kunne kigge over til posten. Andet løb var Assens Øst, som også var udfordrende og spændende baner – og tilbage på stævnepladsen blev der ivrigt diskuteret vejvalg.
Og hvordan gik det så for Gorm?
Josefine blev samlet nr. 1 og Jysk-Fynsk mester i Sprint – tillykke.
Strib blev sammenlagt nr. 2 og Søren G og Bente nr. 3. Martin blev disket, da han glemte et par poster. Øvrige resultater kan ses på her.
En dejlig sommer O-løbs weekend på Fyn, som jo desværre falder sammen med Jelling Festivalen, for ellers kan vi kun opfordre andre til at deltage næste år.
Hilsen Bente Ringive

udsigt-engelsholm-so
OK Gorms børnetrænere inviterer, de yngste løbere i GORM (8 – 13 år) på træningstur til Engelsholm lørdag d. 4. juni fra kl. 9.30 til kl. 16.
Der skal selvfølgelig løbes o-løb og man skal øve sig i kortlæsning, men der vil også blive tid til leg, spil og en god snak.
Vi håber mange vil tilmelde sig.
Tilmelding til Asta senest den 30. maj
Nærmere information og tilmeldingsseddel kan I finde her.

Med venlig hilsen Steen, Poul Erik, Henrik og Asta

Merete byder velkommen

Rekrutteringsudvalget med Merete i spidsen havde besluttet, at man gerne ville vise OK Gorm frem på en helt almindelig ”hverdagstræningsaften”.
Valget på aften faldt på tirsdag den 24. maj – i går aftes.
Derfor var alle klubbens medlemmer blevet opfordret til at invitere en ven eller to med til gæstetræning, for på den måde at vise evt. nye, hvorfor vi synes, det er så fantastisk at løbe orienteringsløb og komme rundt i skoven på den nok smukkeste årstid, og bagefter have muligheden for at spise sammen i klubhuset og få en snak.
”Vi ville også gerne vise, hvad det betyder, når vi siger, at vi tilbyder træning på flere niveauer og for alle aldre” –forklarer Merete, og fortsatte – ”og det var jo helt fantastisk … over 70 mødte op, og på deltagerne lød det som om gæsterne havde haft en god oplevelse, både i skoven og i klubhuset”!
Merete retter en stor TAK til medlemmerne for at bakke op om arrangementet og siger: ”Det skal prøves igen”

pigebord
drengebord

DSCN6329Træning den 14. Juni er flyttet til Frederikshåb Plantage.
Mødestedet er  p-pladsen på Rygbjergvej (mellem Randbøl og Frederikshåb)
Kl. 18,00 starter træningsløbet, og det slutter kl. 19 ved Kighøj ( Naturstyrelsens
hytte). Her  spiser vi vores medbragte mad og kl. 19,30 er der naturvandring med naturvejleder
Nis Thomsen.

Inden starten på træningen sættes alt bagage, madpakker m.m. ind i Batteribilen,
som er den eneste, der må køre til Kighøj. Efter naturvandringen kører Batteribilen
igen tilbage til P pladsen med bagagen, alle andre skal gå, der er ca. 1800 meter.

Nis Thomsen vil fortælle om floraen, som vi løber i og geologien i området.
Der er meget vand i Syvårssøerne.

Hilsen Poul Erik
tlf. 21785417

tiomila ny
Det er stort!
Josefine Lind, OK Gorm var lørdag med til at vinde Tiomila stafetten for damer.
Det er noget af det største, man kan opleve som orienteringsløber. Tiomila udgør sammen med den finske stafet Jukola, hvad der svarer til fodboldens Champions League. Det er det største, et klubhold kan vinde. Det var Gormløberen, Josefine Lind, med til lørdag eftermiddag (14.5.) i Falun, Sverige.
OK Gorm har ikke selv kapacitet til at deltage i denne internationale stafet, så når der skal løbes internationale stafetter, stiller Josefine op for OK Pan, Århus.
I alt var 327 hold til start á 5 løbere, så i alt ca. 1600 løbere deltog. Alle verdens bedste dameløbere er til start i Tiomila på det ene eller andet hold. Og skal man vinde skal man selv være god, og man skal være på et godt hold.
Josefine_legat

På OK Pan holdet var der to verdensstjerner, de to danske verdensmestre Maja Alm og Ida Bobach, dertil den regerende europamester Signe Søes, så alene det at blive udtaget til holdet med sådanne ”tunge” damer er et fantastisk skulderklap og et bevis på Josefines klasse – og det skal bemærkes, hun stadig er juniorløber. Josefine havde endda fået opgaven at løbe 3. tur, den næstlængste af de fem ture. En bane på 8.8 km i teknisk svær svensk terræn.
Svensk TV bragte hele stafetten live og jeg så den sammen med min søn, Chris Terkelsen, her i Spanien, hvor han bor. Det var medrivende og afslutningen blev sindsoprivende spændende. Første tur blev løbet af Signe Søes. På et tidspunkt var hun helt fremme som nr. 4, men sluttede som nr. 21, men kun 1.40 min efter førende. Stine Bagger Hagner løb 2. tur, og hentede nogle placeringer og kunne sende Josefine ud som nr.11 på den 8.8 km lange treddje tur. Kunne Josefine klare presset? Kunne hun følge med verdensstjernerne?
tiomila ny 1
Man må sige Josefine indfriede forventningerne. Holdt fart med teten og hentede endog et par placeringer, så hun kunne sende Ida Bobach, verdensmesteren ud på den korte 4.8 km fjerde tur. Ida var måske den eneste på holdet, der ikke helt leverede som forventet, men hun holdt dog placeringen og afstanden til den førende løber var stadig ”kun” 3.39 min.
Maja Alm, den tredobbelte verdensmester, skulle nu se om hun kunne hente de førende.
Det blev en afslutning, der går over i historien. Med egne vejvalg, sikker orientering og stærk fysik ”åd” hun sig sikkert ind på konkurrenterne og i en hæsblæsende spurt kunne hun løbe sejren hjem.
Jeg sms’ede umiddelbart til Josefine og ønskede hende tillykke med hendes første Tiomila sejr. Hun er nu den anden Gormløber, der har prøvet denne oplevelse.
Chris Terkelsen var den første, da han i 2001 var med til at vinde Tiomila for norske Halden SK.
Josefines sms svar var: ”Det er den vildeste følelse!!
Stort tillykke til Josefine.

paaske2016stigD.18.-19. juni inviterer OK Gorm på voksentur – også kaldet – læringstur – til Hanstholm. Lørdag er der to træningspas i et spændende nordjysk terræn, og søndag er det klitløb – et åbent løb – i Bøgested Rende. Både nybegyndere og øvede kan være med, og få noget med hjem. Det er en god og hyggelig måde at lære sine klubkammerater at kende på.

Se hele invitationen her. – Og tilmeld dig her.

 

findvej16instruktion

Det blev en dag, hvor vejret var bedre, end det har været i lang tid. Tørvejr, næsten ingen vind og faktisk også solskin i perioder. Et rigtig godt udgangspunkt for en masse deltagere. Vi blev ikke helt så mange, som vi kunne have ønsket os, men det var en god dag for os som deltog. Der blev løbet på både den korte og lange bane, hvor det gjaldt om at finde frem til de faste poster. Bagefter blev der dystet på sprintbanen, hvor der var adskillige, der forbedrede deres egen tid. Efter løbet blev der hygget og snakket udenfor i solskinnet, hvor der også var forfriskninger til de fremmødte.
Se billederne fra en fin forårsdag i Jelling skov.

findvej16registrering findvej16koncentration findvej16forplejning findvej16anemoner

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond