Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

tiomila ny
Det er stort!
Josefine Lind, OK Gorm var lørdag med til at vinde Tiomila stafetten for damer.
Det er noget af det største, man kan opleve som orienteringsløber. Tiomila udgør sammen med den finske stafet Jukola, hvad der svarer til fodboldens Champions League. Det er det største, et klubhold kan vinde. Det var Gormløberen, Josefine Lind, med til lørdag eftermiddag (14.5.) i Falun, Sverige.
OK Gorm har ikke selv kapacitet til at deltage i denne internationale stafet, så når der skal løbes internationale stafetter, stiller Josefine op for OK Pan, Århus.
I alt var 327 hold til start á 5 løbere, så i alt ca. 1600 løbere deltog. Alle verdens bedste dameløbere er til start i Tiomila på det ene eller andet hold. Og skal man vinde skal man selv være god, og man skal være på et godt hold.
Josefine_legat

På OK Pan holdet var der to verdensstjerner, de to danske verdensmestre Maja Alm og Ida Bobach, dertil den regerende europamester Signe Søes, så alene det at blive udtaget til holdet med sådanne ”tunge” damer er et fantastisk skulderklap og et bevis på Josefines klasse – og det skal bemærkes, hun stadig er juniorløber. Josefine havde endda fået opgaven at løbe 3. tur, den næstlængste af de fem ture. En bane på 8.8 km i teknisk svær svensk terræn.
Svensk TV bragte hele stafetten live og jeg så den sammen med min søn, Chris Terkelsen, her i Spanien, hvor han bor. Det var medrivende og afslutningen blev sindsoprivende spændende. Første tur blev løbet af Signe Søes. På et tidspunkt var hun helt fremme som nr. 4, men sluttede som nr. 21, men kun 1.40 min efter førende. Stine Bagger Hagner løb 2. tur, og hentede nogle placeringer og kunne sende Josefine ud som nr.11 på den 8.8 km lange treddje tur. Kunne Josefine klare presset? Kunne hun følge med verdensstjernerne?
tiomila ny 1
Man må sige Josefine indfriede forventningerne. Holdt fart med teten og hentede endog et par placeringer, så hun kunne sende Ida Bobach, verdensmesteren ud på den korte 4.8 km fjerde tur. Ida var måske den eneste på holdet, der ikke helt leverede som forventet, men hun holdt dog placeringen og afstanden til den førende løber var stadig ”kun” 3.39 min.
Maja Alm, den tredobbelte verdensmester, skulle nu se om hun kunne hente de førende.
Det blev en afslutning, der går over i historien. Med egne vejvalg, sikker orientering og stærk fysik ”åd” hun sig sikkert ind på konkurrenterne og i en hæsblæsende spurt kunne hun løbe sejren hjem.
Jeg sms’ede umiddelbart til Josefine og ønskede hende tillykke med hendes første Tiomila sejr. Hun er nu den anden Gormløber, der har prøvet denne oplevelse.
Chris Terkelsen var den første, da han i 2001 var med til at vinde Tiomila for norske Halden SK.
Josefines sms svar var: ”Det er den vildeste følelse!!
Stort tillykke til Josefine.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

WOC 2022  Avis

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond