Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Sender her en hilsen fra Spanien. Vi har været 200 km nord for Valencia i en by der hedder Orihuela – 4 timers kørsel fra Alicante.
I alt løb vi fire løb. Mellemdistance og sprint lørdag den 29. april, langdistance den 30. april og igen mellemdistance mandag den 1. maj. I alt deltog 1200 løbere i konkurrencerne, heraf fem med efternavnet Terkelsen, alle medlemmer af OK Gorm. Bemærkelsesværdigt for mig var sværhedsgraden i D12, Saras klasse. I Danmark skal D12 løbe Let orientering. Det gør man ikke i Aragon. Her er politikken, at hvis børn skal løbe Let orientering, må de gøre det i klubberne. Til konkurrencerne må de klare mosten eller blive hjemme. Kig nærmere på Saras bane på distancen Lang. 2,9 km med 60 meter stigning. Bemærk strækket 5 til 6. Et stræk, der godt kan volde selv rutinerede orienteringsløbere kvaler.
Jeg må indrømme, at jeg er lidt imponeret af Sara. Hun vandt banen i tiden 28.52. Nr. to brugte 29.40, men så var der også et slip ned til 3’eren på godt 8 minutter. Der var 27 piger i klassen.
Det fantastiske var, at vi ikke så grædende børn. Det kan naturligvis være, at dem der ikke kan klare en sådan bane enten ikke stillede op eller allerede er stoppet med at løbe orienteringsløb?
De 4 løb talte alle i den samlede konkurrence og her sluttede Sara på en fornem 2. plads sekunder efter nr. 1. Sara vandt to af de fire løb. Oscar løber i H16 og havde generelt teknisk fine løb, men med små fejl i alle løb. Der løbes stærkt i den klasse og Oscar sluttede sammenlagt i den bedste tredjedel af 30 løbere.
Chris, der hører hjemme i H50 stillede op i H21 Elite. Han påstår han vil have mest muligt for pengene. Han sluttede dog ikke på sidste pladsen i nogen af løbene.
De to gamle Terkelsen’er var begge på podiet, og for en sjælden gang stod vi begge på øverste palle sammen. Jeg havde 4 gode løb og vandt de tre og tabte marginalt i det sidste løb, så en sikker samlet sejr.
Asta var begunstiget af at være den eneste i D75.
I øvrigt var det spændende terræner vi løb i. Terrænerne lå i ca. 1500 meters højde, så det var bidende koldt når vi startede om morgenen, så godt med en superundertrøje. Op på dagen kom varmen dog, da ingen skyer hindrede solen i at gøre sin indvirkning.

Generelt fin åben skov, med god løbbarhed og sigt. Der kunne være partier af underbevoksning af små eg og stenområder.