Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Dag 1  – Tved mellem Hanstholm og Thisted
En dejlig forårsdag med sol og en del vind mødte vi op på en stævneplads med god læ og et telt på første parket, som Hans Christian Strib allerede tidligt på morgenen havde sat op til os. Tak!
Vi var cirka 25 løbere fra Gorm, som fik lov til at løbe på et rigtig godt kort, men i et terræn der var præget af meget skrammel i bunden pga. træfældning. Bla. derfor blev der en del stiløb. Enkelte oplevede også at have ”kratluskeposter”. Generelt fandt vi allerede ud af på første etape, at det var vigtigt at have styr på finorienteringen. Stort set alle gennemførte deres baner, og Josefine, Nina, Anette og KK vandt deres baner.
Efter dagens etape tog 22 af os til Hanstholm Camping. De øvrige boede i sommerhus med familien.
På trods af campingfatters manglende samarbejdsvilje var det skønt at komme frem til campingpladsen, hvor kage og kaffe hurtigt blev fundet frem. Og så var der selvfølgelig også tid til at nørde i baner og stræktider. Her udmærkede Bente og Marianne sig ved at have vanskelig ved at genkalde sig billedet af dagens løb. Stræktider lyver jo ikke! Men kunne det virkelig passe, at vi havde løbet så forskelligt og med tider, der kunne passe på bum, men som vi ikke kunne huske? Til stor morskab for os alle opdagede vi halvt henne i løbsgennemgangen, at Marianne sad med Jørgens stræktider?.
Rundt omkring i hytterne blev der lavet lækkert mad. I vores hytte takker vi specielt Poul Erik, som måtte blive hjemme i Jelling pga. af sygdom, men som alligevel sendte en dejlig kødret med Pernille.
Efter aftensmaden tog Hans Christian Strib og tre friske hjælpere hen til næste dags stævneplads for at sætte telte op. Igen fandt de en plads på første parket. Og med god afstand til de andre telte, da det ene telt blev sat op med hegnspæle lånt af et par søde stævnepladspiger.
Tilbage på campingpladsen sad alle stuvet godt sammen på meget lidt plads og hyggede sig med masser af dejlig kage. Og helt obligatorisk var vi igennem det svære og lidt morsomme puslespil med at finde ud af, hvem der skulle køre med hvem og hvornår næste morgen.

Tak for en dejlig første dag!
Hilsen Marianne

Dag 2 – Tvorup Nord
Humøret var højt i ungdomshytten lige fra morgenstunden, vi vågnede op til solskin og fik leveret nybagte boller til døren. Lækkert ?
Afsted til løb gik det, hvor vi kunne glæde os over det smukt anbragte telt med udsigt til målposten. Dagens løb var forudsagt til at være det sværeste – primært pga. store områder med tæt fyrkrat og små kurver.
Udfordringerne førte da også til nogle svingende resultater. Nogle var måske lidt for selvsikre fra gårsdagens succeser, andre mistede overblikket og missede en post midt i kratluskeriet. Heldigvis gik det bedre for andre! Her vil vi gerne fremhæve Kirsten, som imponerede med et smukt gennemført løb med gode vejvalg og præcise kompaskurser. Sejt ?
Et udpluk af selvvurderede løbskarakterer på en skala fra 1-10 lyder sådan her:
– Esben ”6,5”, Nina ”2”, Mathias ”7”, Christina ”8”, Joakim ”6” (disk).
Banen har sat spor i os alle – i form af forrevne arme og ben, samt ømme mave- og rygmuskler efter at have løbet rundt foroverbøjet i det tætte fyrkrat.
Efter løbet blev det lækre vejr udnyttet til en tur til Klitmøller, hvor vi spiste is og filosoferede over, hvilken sportsgren, der mon var mest udfordrende; orienteringsløb eller surfing. Vi konkluderede, at vi er glade og tilfredse med vores sport ?

Hjemme på campingpladsen var der resten af dagen god mulighed for at gøre eventuelle bom op ved at vise sine evner i diverse aktiviteter:
Først stod den på kongespilsturnering, hvor sejrherrerne blev de entusiastiske kvinder fra hytte 51. Stort tillykke!

Om aftenen fik vi klemt alle 25 mand ind i hytte 50, hvor vi var inviteret til overdådig kagebuffet. Her stod den på alternativ banko/hyttekamp, hvor Karl Kristian imponerede med at ligge 3 min. i planke, Jens Kristian drak 1 l vand ufatteligt hurtigt (15 sek.), Strib spurtede i træsko, Anette viste skills i kortgenkendelse og Anna Grethe gurglede ”Vi maler byen rød” i flere minutter.
Til slut vil vi her fra ungdomshytten gerne sige tak. Vi er blevet fodret godt og har dagen i dag levet af rester fra de to andre hytter. Vi har på fornemmelsen, at der har været en kamp om, hvem der var de bedste forældre. Til det vil vi gerne sige, at vi holder af jer, som I er ?
Hilsen de friske unge
Esben, Nina, Maja, Holger, Joakim, Mathias, Jens Kristian og Christina.

Dag 3 – Tvorup Syd

Hyttelivet er i denne omgang afsluttet.  6 til 8 mand i hver hytte + en hund og så var der faktisk heller ikke plads til flere. Det er nok meget godt, en gang imellem, at blive rusket ud af sine vante omgivelser og opleve hinanden på andre måder. F.eks. så troede KK, at Anette barberede sig, da hun børstede tænder med en elektrisk tandbørste.  Ingen er heller i tvivl om, at Pernille kun har sovet 1 time de sidste to døgn. Ingen i hytte 50 var i går aftes i tvivl om, at Asta ikke kunne finde to lange svedundertrøjer og sin toilettaske og ingen kunne undgå at høre, da toiletdørhåndtaget igen faldt af. Nogle har følt, de har sovet så koldt, så det var sammen med pingviner, andre har haft det for varmt. Nogle har pruttet højlydt, og andre har forstyrret ved at sidde på toilet for åben dør om natten og sådan har hytterne nok forskellige oplevelser. Der har været rigtig hyggeligt hytteliv for alle pengene. Til trods for alle disse forstyrrelser var alle fit for fight til dagens o-løbsstrabadser – endda i regnvejr.
Og her på 3. dagen er det jo finalen i form af jagtstart. Den ordinære jagtstart var, som den plejer at være, men os, der ikke var i jagtstart, er der noget helt særligt at skrive om. Vi fik nemlig lov til at starte før alle de andre – helt nøjagtigt i tidsrummet mellem 9 – 9.45, som put and run. Var vi ikke ude af startboksen senest kl. 9.45, kunne vi glemme alt om løb, var meldingen i højttaleren.
Vi var faktisk en pæn flok Gorm-løbere, der var i før-start. Det var måske lidt tydeligt at se derude på banen, hvorfor nogle af os ikke var med i den ordinære jagtstart. (Og nu skriver jeg kun det, jeg har set ud af egne briller). Vi havde tid til at hjælpe hinanden derude, vi har tjekket flere poster end nødvendigt, vi har stået lidt stille og funderet over kortet et par gange. Den samme post er set flere gange, og som en fra Melfar sagde derude: ”Je vist slet ikk, at det var her je va”. Det herlige er, at vi har løbet de samme baner, som de der kom med i jagtstarten. Vi har haft samme mulighed for at løbe en god distance eller føle, at vi lavede det bedste vejvalg. At stå på en sejrsskammel ville ikke kunne være en mulighed, men det kunne i stedet Josefine (nr. 1 – 20A), Nina (nr. 1 – 21A), Anette (Nr. 1 – D45AK) og KK (nr. 3 – H70). Muligvis blev KK faktisk nr. 1. Resultatlisterne drillede arrangørerne så meget, så f.eks. skulle Nina og nr. to på banen være enige om, at Nina blev nr. 1 og her efter vi er kommet hjem, ser det nu ud til ifølge de udkomne resultatlister, at KK faktisk blev nr. 1 og ikke nr. 3. En afslutning, der ikke er sjov for arrangørerne. (KK havde et ok løb, nåede op, men blev træt, så resultatet blev en 3. plads, Arrangørerne får nok resultaterne på hjemmesiden rettet. Tiderne baserer sig på den tid den enkelte løber har nulstillet brikken i jagtstarts-køen – kk)
Teltlivet er også værd at nævne. To telte var sat så tæt sammen som muligt – det er set før. Men hvad der ikke er set før, er Gorm-telte med terrassevarmer. Strib havde taget gas og terrassevarmer med.

Og da de fleste var ganske forkomne og kolde efter løb i regn og 4 grader, var stedet omkring varmen meget populær. En anden ting terrassevarmeren blev brugt til var at tørre kort og genopvarme pølser, frikadeller og kager. Den eneste der yndede at være i regnen var Ina (hunden).
Nu er alle nok hjemme i vante omgivelser igen, de kendte vaner vender tilbage, påske er her og snart er det tirsdag, der er træning i Hastrup Plantage og  …
God påske   /Anna-Grethe

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond