Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

1.etape Tirsbæk
Stævnepladsen var etableret i gårdspladsen ved Tirsbæk Gods, ideelt for en stævneplads med smukke omgivelser. På forhånd var der givet besked om at der ikke kunne sættes telte eller banner op på pladsen. Det ville have virket fint på en sommer dag, men da det begyndte at regne, var teltene savnet og løberne søgte ly i de forskellige bygninger rundt om stævnepladsen. Det var ej heller let at finde de andre løbere fra klubben uden ens banner.

For mit eget vedkommende lagde jeg stille og roligt ud med børnebanen, hvilket blev gennemført uden de store udsving. Det blev værre da jeg skulle ud til start 2. 1200 m op af bakke, sådan føltes det i hvert fald. Det var en hård opvarmning. OK Snab havde dog etableret kørsel til start 2 for de ældste løbere.
Man følte sig nu helt oppe og var overbevidst om at herfra kunne det kun gå nedad. Det gjorde det også indtil der pludselig stod en ny bakke i vejen. Og Tirsbæk var den fladeste etape… Det var gode baner, men synd at regnen gjorde det hele lidt mere besværligt.
Banen blev gennemført og målet blev nået, hvilket faktisk skete for de fleste.
Pernille tog sejren i D45 AK og Toke ydede en flot indsats i H 40 med en 4. plads.
Ellers var det mere de interne fights der var spændende at følge.
I D10 var det Karla og Sofie der løb næsten lige op. Der var også kamp i H21 hvor Rasmus og Holger havde et tæt løb, mens Gustav haltede lidt bagefter.

De 4 ældre herre i H75 Strib, KK, Flemming og Poul Erik kom i mål med kun 6 minutter mellem første og sidste. Så det tegnede til forsat spænding på de næste etsper.
D14 og D35B løb samme bane og her var Alberte 2 min hurtigere end sin mor, Anne Sofie. Slutteligt løb Kristina fra Frederik i Åben 3.
Efter løbet måtte man så stå i regnvejr og skifte tøjet, for de steder der var tænkt som omklædning var fyldt med tilskuere og løbere der stod i læ for regnen. Lidt sur afslutning, på en ellers fin oplevelse i skoven.

/Steen

2. etape – Rosenvold:
Fredag skulle vi løbe i Rosenvold. Vi fik stævneplads på en sportsplads, så vi igen kunne få sat klubtelte op. Det blev en noget blød affære, og allerede inden vi fik parkeret, sad Frederiks bil fast i mudderet og skulle trækkes fri af en traktor, til stor glæde for Simon.

Løbet blev også en våd og mudret affære, hvor mange grøfter og højdemeter skulle passeres. Det gik blandet for OK Gorms løbere. Toke løber et godt løb men smider det på næstsidste posten, Pernille lige så. Poul Erik fortæller i mål om hans udvikling af kapgang, da det er umuligt at løbe op af de stejle bakker. Opløbet til mål træk lige de sidste kræfter ud af os alle, da det var en stejl og mudret bakke, hvor man skulle grave dybt hvis man ville komme først i mål. Men det var sjovt og udfordrende for alle, og det var skønt at man efter sådan et løb var så tæt på hjem at man kunne komme hjem og få vasket tøjet.

/Anne Sofie

3 Etape, påskeløbets finale – Grund skov.
På samme stævneplads som i går, lidt mindre regn, men meget mere mudder… Bakkerne var der også stadig, og ikke ligefrem noget vi alle glædede os til. Især ikke ut. For nogen stod den på jagtstart, og de fleste havde her noget at jagte.
Den eneste der startede ud som nr. 1 var Pernille, og hun havde i D45AK et forspring på hele 15 min, og det satte hun selvfølgelig ikke over styr. Hun var endda så frisk, at hun efter en sikker sejr, løbe direkte videre til start (1500 m) og løb 3,3 km i D10 med Sofie. Og de kom i mål lige da præmieoverrækkelsen startede, så det nåede hun også direkte i løbetøjet.

Toke løb et godt løb, og løb sig op på 3 pladsen i H40. Og flere af herrerne i H75 havde også gode løb.

Der var igen i dag gode børnebaner, som klubbens mindste nød i fulde drag -De var heller ikke så trætte af mudderet som os andre.

Skoven var våd og glat, og stævnepladsen en mudderpøl, så der var ikke meget rent tøj/ting med hjem.

Men trods dette var det en rigtig god dag, hvor rigtig mange fra Gorm var ude og prøve kræfter med det hårde terræn.