Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

påskeløb 2015 etape 1_lilleSå fik vi startet årets Påskeløb. Gorm har godt 30 deltagere, som har taget udfordringen op og løbe orienteringsløb i Mols Bjerge. Vi ankom lige til stævnepladsen omkring klokken 11 og det var et flot syn. P-plads og stævneplads ligger midt i Mols bjerge. Og med ca. 2000 deltagere ialt, så giver det en vis stemning. Storslået udsigt og området omkring start og mål var meget åbent, så vi kunne se løbere løbe i mange forskellige retninger ude i landskabet.
Vejret var vi meget spændte på. Sneen var jo nærmest først lige smeltet hjemme i Jelling, så det var jo rart at se at solen var fremme, til at varme de første løbere som blev sendt afsted. Det blev dog mere og mere overskyet, som dagen skred frem og det blæste også mere og mere op. Så diskussionerne gik højt om hvor meget tøj man skal have på. For med ca. 8 grader og kraftig blæst, så er det koldt. Og ind imellem dryppede det lige en anelse.
Men tilbage til selve løbet og terrænet. Der var store åbne strækninger og rigtig mange kurver. Så det gjalt om at at holde kompaskurs og løbe lige på. På de lange baner, kom vi ud til noget der virkelig gav bakke træning. Faktisk var stigningerne nogle steder så stejle og lange, at pulsen kom op i det røde felt i temmelig lang tid. Og så gælder det jo stadig om at bevare koncentrationen.

Af dagens etape skal bemærkes at:
Philip blev nr 1 på H 14-B
Daniel blev nr 1 på H 12-B
Holger lå i et stykke tid på en 1.st plads, men blev til sidst slået. Det var af en nordmand, så det tæller ikke helt, blev vi hurtig enige om.

Esben og Maria kom desværre til at tage forkert kort, og blev derfor disket,
Øvrige resultater kan ses her.

Efter endt løb kørte de fleste af os til Ebeltoft strandcamping, hvor vi blev indkvarteret i hytter, lejlighed og campingvogn. Og så kunne dagens etape gennemgåes og vi kunne blive varmet op igen.

Og om lidt skal vi mødes til fælles hygge.

Bente og Martin

 

Etape 2 – Nogen leder efter påskeæg i Påsken – vi leder efter poster.

Dagens løb var meget anderledes end det forrige. I dag gjaldt det ikke udelukkende om at kunne løbe stærkt, snarere at kunne orientere og ikke lade sig distrahere med af andre løbere. For en udenforstående må vi alle have lignet en flok børnehavebørn på jagt efter påskeæg. Posterne stod da også så tæt, at det nogle gange kunne føles som om. Næsten bag hver busk stod endnu en post, som nødvendigvis ikke var ens egen. Terrænet var åbent med meget spredt bevoksning, hvor man hurtigt kunne miste orienteringen. Banerne lagde op til hurtig retningsskifte og temposkifte, og da distancen i dag var mellem, krævede det også et vist tempo. Specielt på den sidste del af banen efter publikumsposten kunne man fra stævnepladsen se, at mange løb forvirrede og tilfældigt rundt fra den ene post til den anden uden nogen egentlig klar fornemmelse af, hvad der var hvad. På resultatlisten kunne man også se en del løbere, der havde fejlklip. For Gorms vedkomne var dette kun i mindre grad gældende.
Efter løbet var der tid til at nyde det gode vejr.
mvh Nina

 

3. og sidste etape af årets Påskeløb 

påskeløb 2015 aftenunderholdning_lilleDenne sidste dag til påskeløbet startede for mit vedkommende perfekt med en tur ved stranden med hunden. Solen skinnede, vandet var næsten helt stille og der var rim på græsset. Vi havde overnattet på Ebeltoft Strand camping sammen med de øvrige fra klubben, og kunne endnu engang bekræfte, at det er sjovt at være på klubtur. Som noget nyt var der med stor succes blevet arrangeret fælles hygge med underholdning og lækkerier begge aftener. På tværs af alder blev der overskredet grænser og grinet en hel del. Se evt. billeder på Gorms face book side.
Dagens løb foregik i Ørnbjerg Mølle. En spændende, varieret skov. En god skueplads for dagens jagtstart, hvor man fra banelæggerens side bevidst havde arbejdet med at gøre banen stressende. Der skulle bl.a. være rig mulighed for at spotte sine nærmeste konkurrenter ude på banen med postplaceringer i spidse vinkler. Nogle var på forhånd godt placeret og kæmpede for at holde placeringen. Som de eneste fra klubben vandt Phillip sin bane (H14B) og Daniel blev nr. 3 i H12B, tillykke. De fleste var nok bare ude på at få et sjovt løb i det lækre terræn. Og hvis ikke ønskerne blev indfriet kunne man trøste sig med Stribs flødeskumslagkage tilbage i det solbeskinnede, propfyldte klubtelt. Hvis man da ikke lige forinden havde taget turen rundt på børnebanen og fået påskeæg. (Det bliver man aldrig for stor til, vel Christina).
Jeg kan kun varmt anbefale påskeløbet og klubturene i særdeleshed. Tak for denne gang!
Mvh Marianne Damgaard

 

Se flere billeder fra Påskeløbet.

 

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

WOC 2022  Avis

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond