Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

DSC07833I den nordlige del af Calgary ligger Nose Hill – en temmelig bakket ”park”, som nok bedst kan sammenlignes med en blanding af Mols Bjerge og Randbøll Hede. Her havde den lokale orienteringsklub – ”Foothill Orienteering” træningsaften, mens vi var på ferie i området. Inden afrejse hjemmefra havde vi spurgt klubben, om vi måtte være med, og på google maps havde vi forsøgt at få en fornemmelse af terrænet. Det var mest græsbakke og klippe –  så benskinnerne kunne jo sagtens undværes i rejsekufferten!
En rigtig positiv modtagelse fik vi, da vi mødte op på p-pladsen! De synes det var sjovt, at nogen så langt væk fra havde opdaget, at de skulle træne den aften.
Udstyret med kort, kompas og lånte SI-brikker løb vi af sted. Niels og Jacob på den længste bane, og Mads og jeg på en lidt kortere. Det viste sig hurtigt at det var en fejl at vi ingen benskinner havde. ”Græsset” var fuld af tidsler, små stive buske og hyben – nej, hvor blev vi forrevne. Ellers var turen op og ned, og op og ned – god bakketræning.
Ind imellem måtte jeg også kæmpe lidt med tæthederne. Inde i mit hoved er det mørkegrønne på kortet højt, og tydeligt at se, men sådan er det jo ikke altid… og ikke på Nose Hill. Her var det også noget jeg kunne kigge hen over, men BESTEMT ikke løbe igennem. Det skulle jeg lige have på plads. Alle drengene gennemførte i fin stil, mens jeg tog det jeg kunne nå. Jeg lavede et rigtigt dumt bom ved post 7, hvor jeg havde for lidt styr på hvor på en sti jeg befandt mig, så det tog aaaalt for lang tid at finde ind til posten.
Alt i alt en fin løbetur, hvor Mads også mødte et hulepindsvin på stien og Jacob så adskillige hjorte – sikkert den canadiske Elk (som skal staves med K).
Det var en god oplevelse af møde folkene fra den canadiske klub, og mærke hvordan fælles interesser gør det nemt at snakke med hinanden. Til næste år har deres klub et stor o-løbs arrangement i Jasper (i Rocky Mountains :-)), så skal I alligevel forbi kan det bestemt anbefales! De har naturligvis andre udfordringer end vi har, f.eks. løber de med bjørnespray, når de løber i bjergene, og ser nogen en bjørn lukkes banen med det samme.

/Annett

DSC07839

 

 

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond