Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Josefine JEC_Lang

Alle ved, at det kan være svært at gentage succeser, men det har Josefine formået.
Josefine var i 2013 som 16 årig til sit første internationale mesterskab, EYOC – EM for ungdomshold. Kom hjem med 2 medaljer (guld og bronze). I 2014 gentog historien sig. Josefine kom igen hjem med to medaljer. Denne gang fra JEC – EM for juniorer (2x guld).
Igen i år var hun udtaget til at repræsenterer de danske farver ved JEC, og hun skuffede ikke. Blev nr. 4 i sprint og tog sølv på langdistance!
I både Sprint og Lang var der 45 deltagere fra 14 nationer.

Trænerne havde før afrejse udtrykt denne målsætning: “Vi tager til JEC for at præstere! Vi tager derned for, at I kan vise jeres høje niveau frem og vise, at I ikke træner hårdt kun for sjov”.
Man må sige, at Josefine tog målsætningen alvorligt ved i D18 at vinde sølv kun 2.14 efter den schweiziske favorit Simona Aebersold og i sprinten at blive nr.4. blot 6 sekunder fra en bronzemedalje. Igen var det schweiziske Simona, der vandt
Josefine siger om sprinten: -”Jeg havde et dårligt vejvalg og lidt problemer i starten af løbet, men løber herefter lige op med Simona.
Langdistancen vurderer Josefine således: – ”Det var lidt af en udfordring. Kortet var tegnet i 1:15.000, men midt i løbet løber vi ind i et meget stenet område, der er meget detaljeret. Dette område var gengivet i 1:7.500 på et lille kortudsnit. Her lå 6 poster meget tæt. Omstillingen fra et målestok til et andet gav mig lidt problemer, så jeg bommer den første af de 6 poster. Men ellers var jeg tilfreds med mit løb. Dejligt også at få bekræftet, at formen også er til stærk kupering. Den 7.8 km lange bane havde 310 højdemeter, der skulle forceres”, slutter Josefine.
JEC blev afviklet i dagene 9-11. oktober med sprint, langdistance og stafet omkring Bad Harzburg, i et stærkt kuperet terræn.

Josefine tog fra JEC til højdetræning i Schweiz

Efter JEC tog Josefine sammen med landsholdet til St. Moritz i Schweiz. Et skiterræn i 1700 meters højde. Området ligger kun en times kørsel fra Scuol, der er arrangørby til næste års JWOC2016.
Alle skovdistancerne til dette mesterskab afvikles i alpint terræn så St. Moritz er et meget relevant sted at træne.
-”Man kan godt mærke at luften er tyndere i den højde, man bliver lettere forpustet, så det er godt at prøve at træne her”, vurderer Josefine.
På mit spørgsmål, hvordan hun nu vil prioritere sin træning frem mod næste års Junior VM siger Josefine: -”Jeg skal her i vinter have noget tung styrketræning, så jeg får noget styrke til de stejle bakker, og så skal jeg træne nedløb i bakker. Jeg løber for defensivt i nedbakke, da jeg er bange for at vrikke, så her er et udviklingsområde det næste halve års tid. De tekniske udfordring bliver også anderledes end i mere nordisk terræn, da vi kan forvente meget skræntorientering og her er kunsten at have styr på højden”, slutter Josefine.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond