Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

DSC_0036
Klokken 10.00 i dag, nytårsaftensdag, gik starten til Jakob Ravns 38. nytårsløb. Asta og jeg var med, for vi ved ikke hvilken gang. Det er jo ikke fordi, det er de mest sindsoprivende baner vi præsenteres for, og efterhånden har vi jo været de forskellige steder i byen. Det er jo heller ikke verdens bedste kort, vi løber på, men når det alligevel er noget vi SKAL deltage i, er det fordi Jakob Ravns nytårsløb nu engang høre med til vores nytårsritualer og traditioner. Det er et must, ligesom når vi kl. 18.00 er klar til at se og høre dronningens nytårstale. Uden Jakob Ravns Nytårsløb, Dronningens Nytårstale og lad os også lige tage 90-års fødselsdagen med kl. 23.40 i aften, er det ikke nytår.
I år deltog godt 200 løbere i Jakob Ravns Nytårsløb. OK Gorm var godt repræsenteret med ikke færre end 14 løbere. Som nævnt var det 38. gang Jakob Ravn lavede Nytårsløbet i Horsens. Som altid er instruktionen skrevet i hånden. Tiden styres af et vækkeur, der står på taget af hans bil. Tidligere var det en Citroen 2CV, som nu er udskiftet med en Polo. Der er tre baner. Alle starter med fællesstart. LANG12 km kl. 10, Mellem 8 km kl. 10.05 og Kort 5 km kl. 10.10. Ikke noget med elektronisk kvittering. Man får udleveret et gedigent kontrolkort, der skal klippes med tænger som i det forrige århundrede. Kontrolkortets farve fortæller hvilken bane du løber. Postdefinitionen har de senere år været den samme for alle poster. I år var det skulptur.
Fine præmier er der til vinderne på de forskellige baner. Tidligere har det været nogget af Jakobs sølvbestik, flinteøkser og til de unge mænd Hudibras (den kan vist ikke længere købes).
I dag vandt Josefine og Anette begge og deres præmie var Julius’s tegninger 2015 (Julius leverer  satiriske tegninger til VAF/Horsens Folkeblad). Så det er ikke kedeligt at vinde.
Jakob har lovet at han fortsætter til han har lavet 40 løb, så man kan endnu nå at få denne nytårs oplevelse med.
Om et kvarter holder dronningen sin tale. Jeg løber.
Kommunikations- og PR udvalget ønsker alle et godt nytår. Ses på hjemmesiden i 2016!

På billedet ser vi Jakob Ravn sende de første løbere afsted

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

WOC 2022  Avis

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond