Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


I onsdags blev vinderen af frivillighedsprisen i JFS kåret. I alt 12 var indstillet til prisen heraf 2 fra OK Gorm. Bestyrelsen i OK Gorm havde indstillet Jacob Bang til prisen. Ib Jensen var indstillet til prisen af Jesper Ranfelt.
Det blev desværre hverken Jacob eller Ib der vandt prisen. Men der skal lyde en stort tillykke til begge for indsatsen i OK Gorm.
Læs indstillingen af Jacob herunder:

Indstilling til frivillighedsprisen fra JFS.
Fra OK Gorm vil vi gerne indstille Jacob Bang:
Jacob er et meget aktivt medlem af OK Gorm. Han blev medlem af klubben i 2011 sammen med resten af familien.

Han deltager i de fleste af klubbens træninger, i åbne løb og i klubbens sociale aktiviteter. Derudover er Jacob medlem af klubbens kort- og skovudvalg og er derfor også en ivrig korttegner. I 2023 blev Jacob medlem af træningsudvalget, hvor han arbejder med planlægning af træning og træningsløb.

Jacobs indsats for OK Gorm spænder vidt. Han har i flere omgange været stævneleder ved klubbens orienteringsstævner. I forbindelse med Jysk-fynsk mesterskab i august 2023 viste Jacob senest at han er en rigtig stævneleder, som er god til at få både planlægning og gennemførsel af et orienteringsstævne til at glide godt og professionelt. I modsætning til andre sportsgrene, hvor der er boldbaner, haller eller andre anlæg, som står klar til aktiviteterne, foregår orienteringsstævner i en skov, hvor der er langt til faste installationer. Som stævneleder har man ansvaret for at alt til et stævne fungerer, der skal laves baner, sættes poster ud, etableres start og stævneplads med mål, formidling af resultater, kiosk, toiletforhold, parkering osv. Det kræver en god plan, et godt funktionslederteam og et godt overblik.

For at løbe orienteringsløb, skal der være et opdateret orienteringskort, således at orienteringsløberen under løbet kan vælge den rute mellem posterne, som han/hun mener er hurtigst. Dette gøres ved at tage udgangspunkt i digitalt grundmateriale, som er tilgængeligt fra offentlige myndigheder, gå ud i skoven og rekognoscere fx. bevoksninger, vandhuller og grøfter, og så efterfølgende rentegne kortet i en speciel software beregnet til formålet. Jacob har gennem flere år dygtiggjort sig i korttegning og er blevet en habil korttegner, som OK Gorm nyder godt af.

Derudover har Jacob også taget ansvaret for den overordnede træningsplan, og med sikker hånd sørger han for at der er banelæggere, postudsættere og postindsamlere, så træningen gennemføres godt.
Jacob laver også baner til træning, sætter poster ud, samler poster ind, laver mad til fællesspisning efter klubbens tirsdagstræning. I 2022 var han af de mange frivillige hjælpere til WOC2022 (VM i sprintorienteringsløb). Her var han leder af stævnekontor på WOC-tour.

Vi mener i OK Gorm at Jacob fortjener frivillighedsprisen, da han som I kan læse, er et meget aktivt medlem, som klubben nyder godt af.


Venlig hilsen

Bestyrelsen i OK Gorm

 

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond