Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Nina m trofæ
Wild West – en klassiker, et løb for orienteringsnørder og i hvert fald ikke et løb for tøsedrenge. Ikke desto mindre imponerede de to unge Gormdebutanter: Holger Pedersen med en 4. plads og Nina Germann Najbjerg med at blive bedste dame.

Sejlsporten har sin Admirals Cup, tennissporten har sin Grand Slam, motorsporten har Le Mans og orienteringssporten har Wild West, som blev afholdt natten mellem 9. og 10. maj i Blåbjerg og Nyminde Plantager.
Konceptet er stort set uændret i alle de år, arrangementet har fundet sted: Fælles for alle er gammelt kortmateriale, en banelængde på omkring 25 kilometer, vidtstrakte øde terræner, oftest i Nord- og Vestjylland, samt fællesstart klokken 02.00.
På trods af, at rammerne er velkendte, er der alligevel ingen, der ved, hvad der venter dem, når lamperne tændes og starten går klokken 2 om natten.
I år tog fire Gorm-løbere udfordringen op: Holger, Nina, Ole og Søren, altså to unge debutanter og to ældre herrer med langdistancetilbøjeligheder, tog til dette års Wild West.

Holger nr. 4
Holger leverede en bemærkelsesværdig indsats ved at blande sig med de hurtigste. Med en placering som nr. 4 og en løbstid på 4.46.22, kun 11 minutter efter vinderen, må det siges at være en meget flot præstation. Holger fik noteret samme tid som Tobias Svarrer. De to havde stor hjælp af hinanden løbet igennem og fulgtes altså ad over målstregen.

Selv giver Holger denne beretning: –”Under starten, var jeg lidt spændt på hvordan løbet ville komme til at gå. Faktisk var jeg ikke engang sikker på, at jeg ville gennemføre løbet, da jeg overhovedet ikke havde trænet op til at løbe langt. Sidst jeg løb over 20 km, var til Blodslitet i Norge, efteråret 2013” og han fortsætter: -”da løbet startede, lå alle løbere ret tæt. Til første post gik det strygende, men allerede til post nr. 2, 3 og 4, kom de første bom.  Rundt omkring kunne man se løbere, løbe forvirret rundt som myrer i en myretur.  Fra post nummer 4, begyndte jeg at løbe sammen med Tobias Svarer (OK Esbjerg), hvilket jeg gjorde hele banen igennem. Vi dannede et godt team, vi opdagede hinandens i fejl, inden de blev til rigtige bom – for det meste! Da vi klippede post 12, var vi nr. 2 ud af i alt 32. Vi var derfor også de første til at løbe et 1,8 km langt stræk over heden til næste post, en bakke.  Vi kom desværre op på den forkerte bakke og hvilket syn: herfra kunne man se en næsten 2 km lang oplyst vej fra den forrige post. Pandelamperne lignede nærmest lygtepæle på heden, fordi de havde en næsten ens afstand fra hinanden. Det var et meget specielt syn.
Resten af løbet var der selvfølgelig stadig en del bom, men vi holdt sammen gejsten oppe og kunne holde en fart på omkring 4 min pr. km på de store stier de første 32 km af i alt 38. Der efter var det en kamp for mig, at holde mig løbende”.

Nina vandt
Det blev dog Nina, der kunne bære det eftertragtede kronhjortegevir og en flot mors-dags-kurv med hjem. Trods en beskeden 50. plads kom Nina ind som den første dameløber.
Søren, Ole og Nina fulgtes stort set ad på de i alt 38,4 kilometer, som GPS’en viste, der var blevet tilbagelagt til fods. Når regn, modvind, mørke og en lampe der går ud, giver det en god støtte at løbe flere sammen.
For dem, der ikke synes, at det er livet at løbe rundt midt om natten på et tvivlsomt kort og en løbstid på 6-8 timer – (længst tid i skoven ved dette års WW var 10 timer 21 min og 24 sek), var der arrangeret kortere distancer og med mere humane starttider. Her var der også print af gamle kort, men på bagsiden kunne man få hjælp af almindeligt o-kort i 1:10.000 senest revideret i 2008. Her var der 6 deltagere fra Gorm.

Fakta:
Første Wild West løb blev afviklet 1947 med 34 startende, 11 gennemførte.
Ved dette års Wild West var der 107 startende, hvoraf 91 gennemførte.
Flemming Nørgaard, OK Pan har rekorden i antal løb. Han har i alt deltaget i 26 løb. Deltog første gang i 1963 og gennemførte dette års Wild West i tiden 7.47.16
Gennem tiden har 18 Gormløbere gennemført Wild West.
Kun en dameløber fra Gorm har tidligere gennemført, det var Anna Munksgaard i 1993.
Flere Gormløbere har deltaget flere gange. Top fem ser således ud:
Poul Pedersen     9 løb
Bent Nielsen        7 løb
Ib Jensen        7 løb
Kristian Grøn    6 løb
Søren Germann    4 løb

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond